Treść

Drontal® plus od robaków u psów: szybko uwolnij zwierzęta od pasożytów!

Tabletki Drontal ® Plus od robaków u psów pomogą uwolnić twoje zwierzęta od pasożytów. Preparat do podawania doustnego stosuje się w celu eliminacji robaków i Giardia u zwierząt.

Ze względu na to, że lek nie działa teratogennie, tabletki zaleca się do leczenia psów w różnym wieku i różnych ras. Szybka eliminacja pasożytów z organizmu zwierzęcia przywróci zdrowie czworonożnemu przyjacielowi.

Co to jest Drontal Plus?

Tabletki są używane do usuwania pasożytów w ich diagnozie, a także w celach profilaktycznych. Lek skutecznie zwalcza nematodoz i cestedoz, ma szerokie spektrum działania. Charakterystyczne cechy Drontal ® plus to:

  • zniszczenie pasożytów;
  • usunięcie z przewodu żołądkowo-jelitowego;
  • poprawa stanu zdrowia;
  • ochrona robaków.

Czy wiesz, że wykrywanie robaków u zwierząt jest dzwonkiem alarmowym? Podczas gry i karmienia możesz otrzymać robaki od zwierzaka. W celu zminimalizowania niebezpieczeństwa rozprzestrzeniania się chorobotwórczych bakterii i niebezpiecznych "nieproszonych gości", regularnie przechodzą profilaktykę.

Korzyści z leków przeciw robakom

Giardia i obleńce są częstą przyczyną zaburzeń jelitowych u zwierząt. Jeśli zwierzę jest chore, należy zastosować leczenie. Zalety Drontal® plus to:

  • aromatyzacja smaku mięsa;
  • pozbycie się różnych pasożytów;
  • bezpieczeństwo dla zwierząt;
  • użyteczność

Najmniejsze szczenięta mogą być leczone od 2 tygodni za pomocą zawiesiny opartej na zmiażdżonym leku. Dorośli otrzymują tabletki przez zmieszanie ich z jedzeniem. Jeśli zauważysz, że pies ociera się o podłogę lub ziemię, cierpi na swędzenie w odbycie, to znaczy, że pasożyty prawdopodobnie osiadły w ciele.

Skład tabletek dla psów Drontal ® plus robaki

W jednym opakowaniu Drontal ® plus - 6 tabletek o żółtawym kolorze. Zawieszenie może być również stosowane, jeśli zwierzę odmawia zjedzenia pigułek lub traktuje szczeniaka. Skład leku takich substancji:

  • febantel;
  • Pyrantel Embonat;
  • Praziquantel

Ponadto, kompozycja zawiera składniki pomocnicze: celulozę, skrobię, koloidalny silikon i środek wzmacniający smak mięsa. Febantel prowadzi do śmierci pasożyta i delikatnie usuwa robaki. Przy pomocy pyrantali embonat może pozbyć się Giardii, a Praziquantel niszczy cestody.

Jak korzystać z leku

Instrukcje opisują szczegółowo, jak używać leku. Dostosowany do wagi zwierzęcia: 1 tabletka w postaci Drontal ® plus kość jest obliczana na 10 kg. W związku z tym dla szczeniąt i małych ras wymagana jest tabletka 1/2 "dla średnich ras - 2-3 tabletki.

Największe zwierzęta są leczone dawką 4-5 tabletek. Giardiasis leczy się przez 3 dni z rzędu, a leczenie robaków przeprowadza się na zalecenie weterynarza. Ponieważ psy dobrze jedzą, ze względu na smak, nie będziesz miał problemów z jego używaniem. Zapobieganie robakom u zwierząt domowych należy przeprowadzać co najmniej raz w ciągu trymestru.

Certyfikaty jakości oznaczają

Certyfikowany preparat Drontal ® plus jest jednym z najlepszych leków przeciwrobaczych dla psów i kotów. Narzędzie można stosować nawet w okresie laktacji i nie zidentyfikowano żadnych komplikacji po leczeniu.

Krótkotrwałe objawy wymiotów i biegunki znikają po usunięciu pasożytów z jelit. Tabletki są zatwierdzane przez niezależne komisje ekspertów i są zalecane do leczenia chorób pasożytniczych u zwierząt domowych.

Recenzje lekarzy na temat narzędzia

Alexey Iskra, weterynarz

Drontal ® Plus to skuteczny lek, który eliminuje robaki od psów. Preparat przeciwko robakom nie wymaga wstępnego odżywiania ani oczyszczania jelit. Szczenięta mogą wejść do środka przymusowo, wkładając pigułkę pod język. Zawiesinę przygotowuje się w takiej proporcji: tabletkę kruszy się i miesza z 10 ml wody. Tę mieszaninę można podawać zwierzęciu za pomocą strzykawki.

Recenzje klientów Drontal ® Plus dla psów

Mój pies waży tylko 10 kg. Kupuję Drontal regularnie w celu zapobiegania. Nigdy nie miałem wadliwego funkcjonowania przewodu pokarmowego, co oznacza, że ​​lek działa!

Po zbadaniu weterynarza u psa znaleziono robaki. Natychmiast wyznaczony Drontal ® plus do leczenia. Pies zjadł dawkę leku, nie znalazłszy nawet sztuczki. Po leczeniu lekarz zdiagnozował całkowite wyleczenie.

Martwił się, gdy nasze zwierzę zaczęło rozstrój żołądka. Pies odmówił jedzenia. Okazało się, że miał Giardię. Leczono przez 3 dni, podając tabletki we wskazanej dawce.

Dali naszemu dziecku zawieszenie, ponieważ znaleźli robaki u swojej matki. Musiał przejść leczenie, aby zapobiec rozprzestrzenianiu się infekcji. Teraz cała rodzina psów jest zdrowa dzięki skutecznemu lekowi.

Gdzie kupić oznacza Drontal ® plus od robaków u psów?

Aby kupić Drontal ® plus z lamblia i robaki od psów w rozsądnej cenie można znaleźć w sklepie internetowym. Zadbaj o swoje zwierzęta, regularnie zapobiegając rozprzestrzenianiu się chorób pasożytniczych!

Drontal plus dla psów

Ekaterina Ruchkina 9 grudnia 2013

Opis i instrukcja

Drontal Plus dla psów jest lekiem przeciwpasożytniczym stosowanym w leczeniu i zapobieganiu zakażeniom pasożytami jelit u psów. Skład leku zawierał pyrantel, prazykwantel i febantel. Każdy z tych składników na swój sposób wpływa na glisty i pasożyty taśmy. Pyrantel infekuje ich układ nerwowy, powodując paraliż. Praziquantel niszczy powłokę i zakłóca procesy metaboliczne. Febantel wielokrotnie wzmacnia destrukcyjny efekt Pyrantelu. Ogólnie, dzięki tej kombinacji składników leczenie pasożytów u psów przebiega szybko i tak skutecznie, jak to tylko możliwe. Należy pamiętać, że lek Drontal dla kotów ma nieco inny skład i nie powinien być podawany nawet małym psom.

Stosowane z:

  • Zapobieganie lub leczenie pasożytniczych inwazji - powodowanych przez nicienie lub cestody, a także mieszane;

Formularz Drontal plus dla psów - pigułki. Producenci twierdzą, że ich produkt ma smak mięsa, co ułatwia podawanie zwierzętom lekarstw. Jednakże instrukcja Drontala dla psów zaleca podawanie jej w kawałku jedzenia, na przykład w kawałku mięsa. Najlepiej zrobić to rano, podczas pierwszego karmienia. Jedna tabletka jest przeznaczona dla zwierzęcia ważącego dziesięć kilogramów. Jeśli Twój zwierzak waży mniej - możesz podzielić pigułkę. Na przykład szczeniak o wadze dwóch i pół kilograma powinien otrzymać jedną czwartą Drontala.

Przeciwwskazane w:

  • Ciąża - w pierwszych dwóch trzecich tego okresu;

Efekty uboczne

Producent twierdzi, że prawidłowe stosowanie tego leku nie spowoduje niepożądanych objawów u psa.

Recenzje Drontal Plus for Dogs

Odpowiedzialni właściciele rozumieją, jak ważne jest zachowanie zdrowia psa, oszczędzając czas przed pasożytami, przeprowadzając szczepienia. Recenzje Drontal plus dla psów pokazują, że lek ten jest często stosowany w profilaktyce zakażeń pasożytami jelit. Ale nawet z wykrytymi pasożytami - jest to również przepisywane przez lekarzy weterynarii.

Jednak teraz pojawia się coraz więcej wiadomości, w których Drontal Plus dla psów jest słabym, przestarzałym, niebezpiecznym narzędziem. Zobaczmy, co jest istotą roszczeń.

Po pierwsze, wiele osób ma wątpliwości co do skuteczności leku. Z reguły opinia ta jest oparta na następujących faktach:

  • Właściciel dał psa Drontala, ale potem nie widział martwych robaków w swoich ekskrementach;
  • Właściciel dał psu lek, następnie dał jej kał do analizy i uzyskał pozytywny wynik (robaki pozostały);
  • Ktoś powiedział, że Drontal "nie działa";

Z tych wszystkich powodów tylko jedno można uznać za poważnie - badania kału, które wykazały obecność pasożytów. Oczywiście, żaden lek przeciwpasożytniczy nie gwarantuje natychmiastowego usuwania wszystkich rodzajów robaków. Tutaj trzeba poradzić sobie z tym, co dokładnie pies jest zarażony pasożytami iw jakim stopniu. Weterynarz, mając pod ręką wyniki testów, będzie mógł przepisać i bardziej "ukierunkowane" leki.

Fakt, że Drontal plus dla psów jest przestarzały, można powiedzieć tylko w kategoriach rozwoju rynku aptecznego. Oczywiście są też inne nazwy leków, które są agresywną reklamą. W ich tle narzędzie to wydaje się przestarzałe. W rzeczywistości jednak aktywne składniki w oparciu o różne leki przeciwpasożytnicze mogą być całkowicie identyczne.

I wreszcie, niebezpieczeństwem Drontal plus dla psów jest powiedzenie: oczywiście, właściciel powinien oczekiwać, że jakikolwiek lek może mieć niekorzystny wpływ na zdrowie jego zwierzęcia. Zwłaszcza gdy podajesz te tabletki po raz pierwszy - musisz przygotować się na alergie, negatywny wpływ na wątrobę i tak dalej. Ponadto, dzisiaj istnieje wiele podróbek tego narzędzia. W związku z tym można kupić Drontal Plus dla psów tylko wtedy, gdy będziesz pewien pochodzenia tego leku.

Najrozsądniejsi są właściciele psów, którzy regularnie przekazują odchody swojego zwierzaka do analizy na temat pasożytnictwa. Ponieważ, chociaż Drontal jest przeznaczony do profilaktyki, lepiej nie podawać leku "na ślepo". Po leczeniu konieczne jest ponowne wykonanie testów, aby upewnić się, że pies jest już zdrowy. Zapewnisz więc swoje ulubione długie i szczęśliwe życie.

Przeczytaj również informacje i opinie na temat Drontal dla psów na stronie internetowej o psach i kotach:

Produkty z zoo
dla zwierząt domowych -
opisy, recenzje, promocje, rabaty, ceny.

  • suche karmy i konserwy dla psów i kotów
  • akwaria i zestawy do akwarium
  • klatki dla chomików i świnek morskich
  • klatki i ogrodzenia dla ptaków i papug
  • domy, miękkie siedzenia, skrobaczka, leżaki
  • inne artykuły dla zwierząt domowych
  • ZOOFORUM - Strona główna
  • Zmień rozmiar czcionki
  • Wersja do druku
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Zaloguj się

Drontal Plus dla psów - Complex Antigelmintik

Drontal Plus dla psów - Complex Antigelmintik

Anya "17 lipca 2012, 15:10

Re: Tabletki Drontal + Worms

Kristiana "27 lipca 2012, 18:11

Re: Drontal Drontal Plus dla psów - Complex Antigelmin

hobbat »24 maja 2013, 13:48

Re: Drontal Drontal Plus dla psów - Complex Antigelmin

Aleksa »27 maja 2013 r., 11:52

Re: Drontal Drontal Plus dla psów - Complex Antigelmin

Valentina Petrovna "14 czerwca 2013, 13:58

Re: Drontal Drontal Plus dla psów - Complex Antigelmin

Armeniya »14 lipca 2013, 11:52

Re: Drontal Drontal Plus dla psów - Complex Antigelmin

Irianna "11 maja 2014, 13:48

Re: Drontal Drontal Plus dla psów - Complex Antigelmin

Angelia »19 maja 2014 r. 10:00

Re: Drontal Drontal Plus dla psów - Complex Antigelmin

Serite "20 września 2014, 12:21

Re: Drontal Drontal Plus dla psów - Complex Antigelmin

Alexandra »06 grudnia 2014, 22:29

Lek Drontal dla psów

Mój pies będzie miał kolejnego wąglika. Podnoszę lek, więc to było skuteczne i bezpieczne. Słyszałem, że wiele osób używa Drontala dla psów, ale ostatnio słyszałem o nim wiele złych recenzji. Doradzić, co lepiej jest użyć tego narkotyku do odrobaczenia psa?

Pytanie jest trudne, ponieważ każda chemia i smakołyki i kaleki. Jesteśmy zakładnikami reklamy, gdy tylko doradzacie ludziom jednego narkotyku, wszyscy wydają się radować, kupować, używać i pochwalać, ale w końcu okazuje się, że wszystkie sklepy są przytłoczone fałszywymi, a następnie słyszymy wiele nieprzyjemnych recenzji, do tego stopnia, że ​​psy zachorowały lub nawet umarły. Obecnie istnieje wiele przygotowań do robactwa przeciwrobaczego. Mogę tylko powiedzieć, że lepiej kupować je w dużych sklepach zoologicznych i sprawdzonych aptekach, ponieważ jest dużo podróbek. Niektórzy właściciele psów wychodzą z sytuacji kupując mało znane nowe leki lub narkotyki produkcji krajowej, mając nadzieję, że unikną potknięcia się o lewe towary. Wybór należy do Ciebie.

Jest to na pewno, w pewnym momencie Drontal dla psów został uznany za najlepszy lek przeciw robakom. Był chwalony przez wielu i dawany swoim psom. Teraz usłyszałem coś o jego nieistotności, ponieważ nie eliminuje wszystkich robaków. Epidemia nowej dirofilarozy infekcji przemieszcza się wokół planety, na którą ten lek nie ma zastosowania. Lepiej więc skonsultować się z weterynarzem i wybrać nowszy lek, który zabije wszystkie możliwe rodzaje robaków. Zawsze boję się mojego psa, jeśli chodzi o przeciw robakom, ma to negatywny wpływ na wątrobę. Nawet jeśli nie jest to natychmiast zauważalne, mogą się pojawić problemy.

Mieliśmy przypadek, który spowodował wąglika z kilkoma preparatami i Drontal dla psów. Nie było żadnego wyniku. Z tego powodu nie mogę powiedzieć. Czy mamy specjalne robaki, może fałszywy w aptece poślizgnął się i być może ciało psa rozwinęło nałóg. Musiałem uporządkować różne preparaty od robaków i poddać się testom, po każdym działaniu przeciw robakom, aby upewnić się o skuteczności wykonanej pracy. Radzę wszystkim, aby przeszli analizę kału, czasami pies czuje się świetnie, je dobrze, ale to nie znaczy, że wszystko jest w porządku z nią.

Reklama często bawi się z nami okrutnym żartem, który zaczyna się od robaków, które często zaczynają kupować właściciele psów, przynajmniej przyjmują Drontala lub Prazitsida, Cannikantel, Febtal, Poliverkan, Prazitel natychmiast zaczynają się wykuwać. Od momentu zakupu fałszywki nikt już nie jest ubezpieczony. Wykuwaj nie tylko narkotyki, ale także drogie jedzenie. Okazuje się, że pasza w rankingu i na ciebie, zacznij sprzedawać lewicowców, a nasze psy są następnie zatrute. Sposób radzenia sobie z tym nie jest jasny.

Wcześniej było to łatwiejsze. W aptekach nie było falsyfikatów, można kupić dowolny lek, który ci się podoba. Wtedy Drontal dla psów i prawda była na pierwszym miejscu. Ale nie tak dawno temu zastąpiły go nowe, bardziej skuteczne leki.

Jak dać psa Drontal Plus? Instrukcje użytkowania.

Drontal Plus dla psów i szczeniąt to środek przeciwko robakom, stosowany w profilaktyce i leczeniu cedodoz i nematodoz za okrągłe i tasiemce na wszystkich etapach rozwoju pasożyta.

W ramach dostępnych funduszy:

Działanie leku uszkadza tkankę mięśniową i błony pasożyta, prowadzi do jej paraliżu i śmierci. W przypadku zwierząt ciepłokrwistych, czyli psów, Drontal plus ma niską toksyczność.

Instrukcje dla Drontal Plus dla psów: dawkowanie, cena

Jeśli chodzi o dawkę, należy ją obliczyć w zależności od wagi zwierzęcia.

  • Jedna tabletka Drontal plus przeznaczona jest dla wagi dorosłego psa o wadze 10 kg.
  • Jeśli pies waży więcej, potrzebujesz kilku tabletek, a dla małego psa musisz podzielić pigułkę na niezbędne części.
  • Tak więc psom i szczeniętom o wadze do dwóch kilogramów podaje się ćwierć tabletki.
  • Dla psów i szczeniąt od dwóch do pięciu kilogramów - pół tabletki.
  • Jedna tabletka jest potrzebna dla zwierzęcia ważącego od 5 do 10 kg, dwóch tabletek od 10 do 20 kg, trzech tabletek od 20 do 30 kg, i tak dalej.

Wygoda stosowania tego leku polega na tym, że ma smak mięsa i dlatego nie można go zamaskować jako pokarmu, a nie położyć go w ustach, ryzykując palcami. Najlepiej podawać lek rano, karmiąc psa w tym samym czasie co jedzenie. Stosowanie tego leku nie wymaga wcześniejszego stosowania środków przeczyszczających i diety głodowej.

W celu zapobiegania, Drontal Plus powinien być podawany psu cztery razy w roku. Odradzanie jest obowiązkowe przed skojarzeniem, szczepieniem i 10 dni przed urodzeniem szczeniąt. W celach terapeutycznych Drontal Plus podaje się bezpośrednio po rozpoznaniu. Ten lek nie ma przeciwwskazań.

Można go podawać starszym i osłabionym zwierzętom, a także samicom karmiącym. W przypadku psów w ciąży lepiej podawać lek tylko w ostatnim etapie ciąży, poczynając od siódmego tygodnia. Cena jednego tabletu Drontal Plus to 40-80 rubli. Chociaż lek można kupić w opakowaniach po sześć tabletek.

Drontal Plus Recenzje

Piesowi bardzo trudno jest włożyć pigułkę do ust. Chytry i uników, z karmy zawsze znajduje i wypluwa. I tylko z Drontal plus wreszcie śpię dobrze. Dzięki smakowi mięsa Jim połyka tabletkę samodzielnie i bez problemów. To byłyby wszystkie psie pigułki, które byłyby dla nich pyszne, ale nadal nie drogie.

Używam Drontal plus przez sześć lat. Nie mam żadnych skarg, chociaż czytam w Internecie, że to trucizna i psy są zatrute. Wydaje mi się, że bardzo ważne jest przestrzeganie dawkowania. Jeśli dasz psu dokładnie tyle leku, ile powinno być, zgodnie z jego wagą, wtedy nie będzie żadnych problemów. A jeśli włożysz do niego tabletki do przyszłego użytku, aby "na pewno" pozbyć się robaków, konsekwencje mogą być inne.

Drontal Well podszedł do nas, chociaż poprzedni lek nie całkowicie wypędził robaki. A po Drontalu sam je widziałem. Teraz nasza dziewczyna czeka na szczenięta, a my również od 21 dnia będziemy śledzić Drontala.

TŁO WIĘCEJ OD AUTORA

Tabletki Bravekto dla psów jako sposób na ochronę przed pchłami i kleszczami

Środek przeczyszczający dla psa - dobry czy zły, który lepiej podawać?

Instrukcje użytkowania i recenzje prokoli dla psów

Instrukcje użytkowania i recenzje na temat fungin dla psów

Czy można podawać diklofenak psom?

Czy psy mogą otrzymywać Linex?

4 UWAGI

Dzień dobry. Tutaj mamy taką sytuację: rano pies zjadł, po około 2 godzinach dałem jej drontal zgodnie z dawką (pies waży 2 kg, 700 g dawało nieco mniej niż pół tabletki), po około 1 godzinie 30 minut kilkakrotnie zwymiotował. Czy udało ci się w tym czasie wessać? Czy muszę ponownie podać pigułkę?
Z góry dzięki. Ludmiła.

Pytanie - dałem moim psom zakładkę 1/4. Drontal, przez 5 minut wymiotowali. Trzeba powtórzyć domek Drontal? Kiedy możesz? Psy przez 6 miesięcy, waga około 1 kg.

Irina, Hello. Bayer (Departament Zdrowia Zwierząt) dziękuje za twoją opinię. Jesteśmy wdzięczni za wybór leku Drontl Plus. Leczenie Drontal Plus zaleca się powtórzyć, gdy psy osiągną 2 kg, jest to minimalna waga podana w instrukcji dla preparatu. Pies ważący od 2 do 5 kg powinien otrzymać 1/2 tabletki. Tabletkę można podzielić tylko w zależności od ryzyka, które roślina wykonała, tj. tylko w połowie. W tym przypadku aktywne składniki leku Drontal Plus, zawarte w 1/2 tabletce, będą wystarczające do skutecznego leczenia psa ważącego od 2-5 kg. Według badań, nawet 10-krotny nadmiar dawek leku Drontal Plus nie wpływa niekorzystnie na zdrowie psa. Niemiecka firma Bayer jest wiodącym producentem leków weterynaryjnych do ochrony zwierząt przed pasożytami zewnętrznymi i wewnętrznymi. Wszystkie produkty firmy są wytwarzane zgodnie z międzynarodowymi standardami. Pełna lista produktów firmy Bayer prezentowanych w Rosji znajduje się na naszej stronie internetowej. Wielkie dzięki jeszcze raz za twój wybór! Polecamy również odwiedzić oficjalną stronę Drontal, gdzie z pewnością dowiesz się wielu ciekawych rzeczy na temat robaków i dlaczego tak ważne jest regularne odrobaczanie zwierząt.

Dzień dobry! Powiedz mi, czy pies waży dokładnie 10 kg, daje jedną tabletkę lub dwie?

Precz z robakami u psów! - Drontal plus

Z takim problemem, jak pojawienie się robaków u psów, prawdopodobnie nie raz spotkało właścicieli zwierząt domowych. I, oczywiście, w dobie nowoczesnej technologii wynaleziono wiele leków, które mogą zwalczyć tę dolegliwość. Są produkowane w postaci tabletek, zawiesin, syropów, mieszanek luzem i innych form. Poniżej zostanie uznany lek Drontal dla psów, który można zająć nawet szczeniętami. O nim słyszysz tylko pozytywne opinie, ponieważ skutecznie radzi sobie z zadaniem.

Widmo leku

Drontal dla psów to najlepszy lek przeciwko robakom, z kilkoma przeciwwskazaniami i efektami ubocznymi, a zatem bezpieczny nawet dla szczeniąt. Ma odpowiednią dawkę mięsa dla prawidłowego rozwoju psa - z tego powodu zwierzę je z przyjemnością.

Ogólnie rzecz biorąc lek ma szeroki zakres działań i może prowadzić do:

  • śmierć pasożytów u zwierzęcia;
  • naruszenie unerwienia mięśni robaków;
  • jego eliminacja;
  • porażenie nicieniami;
  • usunięcie pasożyta z przewodu żołądkowo-jelitowego.

Skład

Każda tabletka zawiera następujące substancje:

  1. Febanten - 150 mg.
  2. Pyrantel - 144 mg.
  3. Praziquantel - 50 mg.

Instrukcje użytkowania

Lek jest przepisywany psom nie tylko w celach terapeutycznych, można go również podawać jako środek zapobiegawczy. Przy pierwszym podejrzeniu robaków, musisz dać swojemu psu pigułkę. Wiele osób nie widzi sensu w zapobieganiu, ale jest to niezbędna procedura, którą zaleca się przeprowadzać regularnie. Rzeczywiście, w każdym, nawet najczystszym mieszkaniu istnieje prawdopodobieństwo robaków. Jeśli spojrzysz na statystyki weterynaryjne, ponad sześćdziesiąt procent zwierząt jest podatnych na tę chorobę.

Drontal Plus dla psów jest nieodzownym lekiem dla osób, które mają czworonożnego przyjaciela, który zamieszkał w domu. Ponadto instrukcja stosowania jest bardzo prosta i zrozumiała nawet dla dziecka. To dzięki dostępności i łatwości obsługi narzędzie zebrało wiele pozytywnych opinii. Opakowanie zawiera sześć tabletek ze smakiem mięsa. Chociaż lek jest nieszkodliwy dla zwierzęcia, niepożądane jest podawanie szczeniąt w okresie do 1,5 miesiąca.

Dawkowanie

Dawkowanie należy obliczyć na podstawie indywidualnych cech szczeniąt lub dorosłego psa. Lek należy podawać dorosłym psom w przeliczeniu na 1 tabletkę na 10 kilogramów wagi, dla szczeniąt ważących od 2 do 5 kilogramów, ½ tabletki.

Ale podczas przyjmowania leku należy postępować zgodnie z instrukcjami, aby nie zaszkodzić zwierzęciu. Leczenie psa nie powinno trwać dłużej niż trzy dni, jeśli robaki nie opuszczają ciała, należy skontaktować się z weterynarzem.

Metoda aplikacji

Zaleca się stosowanie tabletek do przyjmowania zwierząt na pusty żołądek lub podczas porannego karmienia. Podawanie leku jest dozwolone w dowolny dogodny sposób: należy podać całą tabletkę lub zmiażdżyć ją i wymieszać z jedzeniem lub głównym pokarmem. Ale musisz upewnić się, że zwierzę musi zażywać lekarstwa.

Przeciwwskazania

Przeciwwskazania do wykorzystania funduszy obejmują:

  • ciąża;
  • szczenięta ważą do dwóch kilogramów;
  • choroba wątroby;
  • indywidualna nietolerancja składników;
  • do dwóch tygodni;
  • niezwykle rzadko, ale nadal mogą wystąpić działania niepożądane, do których należą:
  • wymioty;
  • ślinienie;
  • niestrawność

Ale tych objawów nie trzeba leczyć, zwykle znikają same. Jak wspomniano powyżej, zbiera się tylko pozytywne recenzje na temat leku, ponieważ może on naprawdę poradzić sobie z problemami zwierząt. Jest to jeden z najlepszych leków produkowanych przez słynną markę Bayer, zdolną do zdobycia zaufania klientów.

Wideo "Drontal plus - instrukcja"

Ten film wideo zawiera instrukcje dotyczące stosowania i dawkowania leku.

Przepraszamy, aktualnie nie ma dostępnych ankiet.

Instrukcja użytkowania Drontal dla psów

Drontal Plus jest dobrze znanym lekiem stosowanym do leczenia i zapobiegania robakom u psów. Właściciele zwierząt domowych doceniają skuteczność tego leku, a także zauważają, że skutki uboczne stosowania narzędzia są prawie całkowicie nieobecne. Drontal Plus jest przeznaczony dla psów o dowolnej wadze, instrukcje do preparatu szczegółowo opisują dawkę i sposób podawania. Więc dzisiaj porozmawiamy o tabletach Drontal Plus. W następnym artykule można znaleźć instrukcje dotyczące leku Drontal Plus dla psów.

Ogólne informacje na temat leku Drontal Plus

Drontal Plus jest zalecany przez weterynarzy do terapeutycznego i profilaktycznego odrobaczania zwierząt mięsożernych. Doświadczeni hodowcy używają tego narkotyku do zwalczania zarówno nicieni, jak i większości rodzajów cestodów zamieszkujących ciało psa.

Drontal w swoim składzie zawiera dwa aktywne składniki. To jest praziquantel i pyrantel. Zapewniają hamowanie enzymów helmintowych, jak również zwiększają przepuszczalność błon komórkowych. Rezultatem jest porażenie paraliżem.

Lekarz weterynarii powinien określić ilość leku, ale optymalna dawka wynosi 1 tabletkę na każde 10 kg masy ciała. Drontal, którego tabletki mają przyjemny smak, lepiej podawać rano pokarm z niewielką ilością ulubionego pokarmu.

Instrukcja Drontal plus nie przewiduje potrzeby utrzymywania zwierzęcia na diecie głodowej przed podjęciem środków lub podawaniem środków przeczyszczających. Dawkowanie szczeniąt, małych psów lub kobiet w ciąży powinno być określone przez specjalistę po zbadaniu zwierzęcia.

Właściwości farmakologiczne leku Dronal plus

Drontal Plus należy do grupy złożonych leków przeciwrobaczych.

DRONTAL Plus ma szerokie spektrum przeciw robakom wpływ na okrągły i robakom taśmę i pierwotniaków z Giardia rodzaju pasożyty u psów, oraz Toxocara canis, Toxascaris leonina, Uncinaria stenocephala, Ancylostoma caninum, vulpis Trihuris, Echinococcus multilocularis, Echinococcus granulosis, Taenia spp., Dipylidium caninum, Multiceps multiceps.

Mechanizm działania febantelu, który jest częścią leku, opiera się na upośledzonym transporcie glukozy i mikrotubule pasożyta, hamowaniu fumaranu reduktazy i syntezy ATP, zwiększaniu przepuszczalności błon komórkowych, co prowadzi do naruszenia unerwienia mięśni, porażenia, śmierci pasożyta i przyczynia się do jego eliminacji z przewodu pokarmowego. traktat.

Drontal Plus w zależności od stopnia oddziaływania na ciało należy do substancji o niskim ryzyku (IV klasa zagrożenia według GOST 12.1.007-76), w zalecanych dawkach nie wykazuje działania embriotoksycznego, teratogennego i uczulającego. Dobrze tolerowane przez psy różnych ras i grup wiekowych.

Pyrantel Embonat ma wyraźne działanie niciebobójcze, powodując wzrost przepuszczalności błon komórkowych, nieodwracalne paraliż i przykurcze mięśni nicieni, co prowadzi do śmierci pasożyta i przyczynia się do jego eliminacji z przewodu pokarmowego.

Embonian i febantel są częściowo absorbowane w jelicie i wydalane są z organizmu głównie z kałem w ciągu 24 do 48 godzin.

Mechanizm działania prazykwantelu polega na depolaryzacji nerwowo-mięśniowych ganglioblokatorovów, upośledzonym transporcie glukozy i funkcji mikroturbularnej w cestodach, co prowadzi do naruszenia unerwienia mięśni, paraliżu i śmierci pasożyta.

Prazikwantel jest szybko wchłaniany w jelicie i rozprowadzany w narządach wewnętrznych i tkankach; wydalane z moczem głównie w postaci zmetabolizowanej.

Właściwości biologiczne leku Drontal plus

Drontal Plus ma szeroki zakres działania przeciw robakom na wszystkich etapach rozwoju okrężnicy i tasiemców, w tym na przykład Toxocara canis, Toxocara leonina, Uncinaria stenocephala, Ancylostoma caninum, Trihuris vulpis, Echmococcus granulosis, Echinococcus multi-socheology-socologo-socjologology, ecologocceroslochology. multiceps, Mesocestoides spp.

Mechanizm działania leku opiera się na hamowaniu enzymów, uszkodzeniu błony i tkanki mięśniowej pasożyta, co prowadzi do naruszenia nerwowo-mięśniowego unerwienia, porażenia i śmierci robaków.

Dontal dla psów

W ulotce Drontal plus dla psów, instrukcja mówi: tabletki podaje się raz podczas karmienia zwierzęcia, dawkę oblicza się za pomocą tabletki o wzorze 1 na 10 kilogramów wagi psa. Ponieważ Drontal ma psy o smaku mięsnym, po zmieszaniu z mięsem pies nie znajdzie pigułki i nie zje go. Aby nie obliczyć dawki samodzielnie, możesz spojrzeć na nią w tabeli, którą skompilowaliśmy.

Dobre tabletki przeciwko robakom i innym pasożytom u psów.

Dobry dzień dla wszystkich!

Moja dzisiejsza recenzja poświęcona zostanie parazypasowemu lekarstwu dla psów firmy Baer Drontal Plus. Z grubsza rzecz biorąc, są to tabletki robaków.

Jak często robisz anthelmintic swojego psa? Co najmniej należy to robić raz w roku przez dwa tygodnie przed obowiązkowym szczepieniem przeciwko wściekliźnie i innym chorobom.

Ale w rzeczywistości, jeśli pies mieszka w domu z ludźmi, to przeciwrobacze potrzebują go co najmniej 4 razy w roku. Oznacza to, że jeśli mówimy mniej więcej latem, zimą, wiosną i jesienią. Na przykład przeniosłem ten schemat dla siebie, zimą nie bierzemy lekarstw, bo mamy mrozy, ale w lecie robimy to jeszcze raz na początku i na końcu. Na jesieni przed początkiem sezonu zimowego, a na wiosnę na samym początku, gdy śnieg topnieje.

Oczywiście chcę polecić ode mnie i winowajcę pigułki Bayer Drontal plus.

Leczenie Helminthiasis Drontal Plus dla Twojego zwierzaka

"Drontal Plus" jest dobrze znanym skutecznym lekiem przeciw robakom (lekiem, który usuwa robaki z organizmu).

Jest on stosowany w celu leczenia i kwartalnej obowiązkowej profilaktyki na wszystkich etapach istnienia pasożyta.
"Drontal" jest nieszkodliwy dla psów i jest szczególnie korzystny dla szerokiego spektrum działania.

Korzystanie z Drontal Plus

Instrukcja drontal plus dla psów jest prosta. Lek podaje się zwierzętom w ramach środków zapobiegawczych (można je również przepisać w terapii) przeciwko mieszanym robaczycom. Zakres działania leku jest bardzo szeroki.

Treats helminthiasis, które spowodowało:

  1. Nicienie (tęgoryjca lub toksokarozy);
  2. Cestody (dipilidioza, bąblowica, teniidozy).

Helminths aktywnie wchłaniają enzymy leku, które, wchodząc w ciało pasożyta, zabijają go lub całkowicie paraliżują jego układ nerwowy i unieruchamiają. Następnie lek wraz z robakiem w naturalny sposób z organizmu zwierzęcia.

Instrukcje przyjęcia

"Drontal" jest przeznaczony do podawania doustnego. Najlepiej podawać leki pacjentom w czasie porannego karmienia. Jeśli zwierzę jest już przyzwyczajone do poddawania się terapii tabletkami i może je jeść samodzielnie, to bezpiecznie oddaj je swojemu psu bez "sztuczek".

Niestety, psy rzadko odnoszą się do spokojnego przyjmowania leków, często odmawiając samodzielnego zażywania tabletek. "Drontal" nie wchodzi w reakcje chemiczne z obcymi cząsteczkami i związkami, więc może być dodawany do paszy, owinięty w produkt mięsny, a zatem podawany zwierzęciu.

Zachowuje również swoje właściwości w formie rozdrobnionej, dzięki czemu można je rozdrobnić lub przetrzeć, a po prostu sproszkować karmę zwierzęcia z uzyskanym proszkiem.

Lek jest przeciwwskazany dla:

  1. Psy, które padły ofiarą choroby lub zostały osłabione z innych powodów.
  2. Chore zwierzęta.
  3. Psy w stanie ciąży w pierwszych 2/3 tego okresu.

Przed zaleceniem skonsultować się z weterynarzem. Jeśli pies nie ma bezpośrednich przeciwwskazań, nie zaobserwuje żadnych skutków ubocznych, nie zaobserwuje żadnych komplikacji. Wynika to z faktu, że enzymy wchodzące w skład "Drontala" są praktycznie nietoksyczne dla ciepłokrwistych stworzeń i mają negatywny wpływ tylko na pasożyty jelitowe.

Oblicz dawkę pigułek

"Drontal" ma ten sam efekt dla wszystkich ras psów i nie ma limitu wieku. Jedna tabletka ma masę 0,66 g i jest zaprojektowana dla 10 kg masy ciała zwierzęcia.

Dawkę dostosowuje się w następujący sposób:

  1. Przy masie psa do 2 kg: czwarta część tabletki jest podawana zwierzęciu.
  2. Jeśli zwierzę ma masę 2 do 5 kg, połowę tabletki.
  3. O wadze od 5 do 10 kg - 1 cała tabletka.
  4. Dla psów średnich, których waga waha się od 10 do 20 kg, należy podać 2 tabletki.
  5. Jeśli waga wynosi od 20 do 30 kg - 3 tabletki.
  6. Dla dużych psów, których waga waha się od 30 do 40 kg - cztery tabletki na raz.

Cena w Moskwie

Średni koszt przeciwrobaczych "Drontal Plus" wynosi 113-152 p. na 1 tabletkę.

Przy zakupie paczki 6 tabletek cena drontala plus dla psów wynosi około 650 r.

Wideo dla gospodarzy, jak traktować psa

Recenzje właścicieli psów na temat leku

Kwartalnie od szóstego miesiąca życia "ścigamy" robaki "Drontal" do naszego Cocker Spaniela - nie było żadnych negatywnych reakcji, zwierzę jest zdrowe, bez pasożytów.

Drontal dali czteromiesięcznemu szczeniakowi rasy owczarka kaukaskiego, bali się, że mogą wywołać wymioty lub biegunkę, ale minęły trzy dni - wszystko jest w porządku.

Anastasia, 21 lat.

Niedawno dali "Drontalowi" naszemu jednorocznemu terierowi zabawkę jedną czwartą pigułki: wszystko jest dobrze, je, jest odtwarzane.

Alexander, 29 lat.

Na daczy żyje połowa rottweilerów i dobermanów, w środkach zapobiegawczych od ósmego miesiąca życia podajemy trzy lub cztery tabletki "Drontal", nigdy nie wykazywały żadnych niechcianych reakcji, zabijając je owsianką mięsną.

Używamy tego narkotyku od robaków dla naszego buldoga angielskiego od drugiego roku życia, od czterech lat - zawsze reaguje dobrze, nie wykazuje żadnych dolegliwości.

Nasz pięcioletni terapeuta otrzymał jedną tabletkę drugiego dnia, przeszedł bez podszewki, zjadł normalnie, czuje się dobrze.

Anthelmintic Drontal Plus

Anthelmintic Drontal Plus 13.08.13 12:46

Cześć, Proszę mi powiedzieć: przed szczepieniem przeprowadzimy robaki z lekiem Drontal Plus (zawsze jedziemy tylko robakami Drontal), pies ma 13 lat - jest chora wątroba i żołądek. Pytanie: jak zmniejszyć toksyczne działanie tego leku na wątrobę i żołądek? Z góry dziękuję za odpowiedź!

re: Anthelmintic Drontal Plus 13.08.13 14.51

Jak radzisz sobie z psem? Sądząc po tym, że przygotowujesz się do szczepienia, nie operowałeś na nim, czy po przyjęciu leków przeciw robakom zaleca się podawanie Enterosgelu w ciągu półtorej godziny (co najmniej pół łyżeczki żelu rozcieńczonego w niewielkiej ilości wody, wlewając do usta przez dużą strzykawkę).Utwórz taką konsystencję, aby nie była zbyt gęsta, w przeciwnym razie będzie źle zostawić strzykawkę.I zbyt dużo wody nie jest również konieczne, ponieważ nadal jest sens, że odpowiednia ilość żelu dostanie się do środka, ale nie woda. Enterosgel podaje się jako substancję sorbującą (absorbującą / neutralizującą) dla tych toksyn (trucizn), kota. wyróżni martwe robaki. Zawsze podawałem naszemu małemu psu Poliverkan (pr-we Francji), to jest cukier, absolutnie nie gorzki, bez zapachu, sam siekł przed jedzeniem, można go mielić i podawać z jedzeniem, JEDEN CUKIER za 10 kg wagi zwierzęcej. Pamiętaj, że pies może się osłabić po tym (1, 5-2 godziny po jego przyjęciu), ale nie zawsze tak było, a ostatnie 2 lata (to znaczy, że nasz miał 13-14 lat).

re: re: Drontal anthelmintic plus 13.08.13 15.12

Cześć, Dziękuję bardzo za troskę! Nie mogłem się oprzeć i umówiłem się z Garaninem! Wczoraj byli na przyjęciu: tak dokładnie zbadał gruczoły sutkowe i radził, aby niczego nie dotykać! Po dowiedzeniu się, że pies nie jest zaszczepiony (nie zaszczepiony z powodu cyst), powiedział, że należy pilnie zaszczepić! Teraz przygotowujemy się do robaka przeciwrobaczego! Boję się dawać nowe leki, ponieważ Drontal Plus dał mi całe życie i wszystko wydawało się w porządku, ale teraz przeczytałem wiele negatywnych opinii na ten temat (mówią dużo podróbek) Nie wiem nawet, co robić i gdzie kupić Drontal! Zadzwoniłem do oficjalnego przedstawicielstwa kupującego w Moskwie, powiedzieli mi, że współpracują z siecią handlową Beethovena, nie wiem nawet, jak niezawodnie można kupić! Oto siedzę i myślę :)

re: re: re: anthelminthic Drontal plus 13.08.13 15.15

Zawsze kupowaliśmy Drontala w Beethovenie, pah-pah bez negatywnych konsekwencji na teraz. Pies już wkrótce 15. Po prostu poproś o sprawdzenie pakietu, aby sprawdzić datę i serię ważności, ponieważ sprzedają po jednej tabletce.

re: re: re: re: Drontal anthelmintic plus 08/13/13 21:29

Kupiłem Drontal w Beethovenie, termin przydatności do spożycia do 2017 roku

re: Anthelmintic Drontal Plus 08/13/13 06:20

Cześć. Najlepiej jest stosować enterosorbenty (enterosgel, polysorb) po odrobaczeniu (kilka godzin po podaniu leku i kilka dni 2 razy dziennie)

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą odpowiadać na wiadomości. Zarejestruj się i zaloguj się na stronie, wpisując swoją nazwę użytkownika i hasło w oknie po prawej stronie, i możesz odpowiadać na wiadomości.

Zanim zadasz pytanie na forum, przeczytaj temat: "Jak zadać pytanie vet.rachu", a także listę odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania, pomoże ci to zaoszczędzić czas i szybciej uzyskać odpowiedź na twoje pytanie.
Zwróć szczególną uwagę na dokument: Objawy chorób zwierząt. Być może w twojej sytuacji nie możesz oczekiwać odpowiedzi na forum, ale musisz pilnie wezwać lekarza lub zabrać zwierzę do kliniki weterynaryjnej!

Czytaj Więcej O Psach

Zawiera króliczego długowłosego jamnika

Treść Zarówno długowłose jamniki karłowate jak i królicze są bardzo popularne jako zwierzęta domowe, pomimo ich doskonałych umiejętności jako myśliwego.Obecnie w Rosji powstaje duża liczba żłobków, w których hoduje się jamniki zarówno standardowe, jak i jednorożne.

Pielęgnacja i utrzymanie husky w domu

Treść Husky - pies, który bardziej niż przedstawiciele innych ras docenia wolę, przestronność i świeże mocne wrażenia.Smutne, szare monotonne dni powszednie - nie dla niego.

Lista najlepszych filmów o psach

Treść Hachiko: najbardziej lojalny przyjaciel Hachi: Dog's Tale USA w Wielkiej Brytanii Dramat rodzinny 89 min. 2008 Wzruszająca i porywająca fabuła przedstawiona jest w filmie "Hachiko".