Treść

Hill`s dla psów

Zarejestruj się, aby zostawić opinię.
Zajmuje mniej niż 1 minutę.

Polecam karmy dla psów Hill's dla zwierząt, które nie są uczulone na pszenicę i kukurydzę. W przeciwieństwie do tych składników, kompozycja jest mniej lub bardziej naturalna, a producent wskazuje mąkę mięsną, jednak niemożliwe jest sprawdzenie tego czy tamtego. Ale, producent na rynku przez długi czas, dlatego istnieje powód do zaufania. Oprócz zadeklarowanej mąki mięsnej w kompozycji potrzebne są pierwiastki śladowe i witaminy.
Zakres paszy obejmuje odżywianie medyczne - dietę Hills Prescription, są specjalnie wybrane składniki, które przyczyniają się do leczenia różnych chorób zwierzęcych, takich jak choroby sercowo-naczyniowe związane z układem moczowym, a także przeciw otyłości. W praktyce psy mające określone problemy zdrowotne po przejściu na dietę nie miały dalszych problemów.

Od prawie roku w naszym domu mieszka terrarium o imieniu "Alma", nasza rodzina je uwielbia. Bardzo poważnie podchodzę do tego, co je. Wcześniej były Royal, ale coś zaczęło mieć problemy zdrowotne, krzesło nie było regularne. Zdałem sobie sprawę, że najwidoczniej karmię ich, zacząłem szukać jedzenia, które byłoby lepsze, czytałem recenzje, uczyłem się od moich przyjaciół, niż karmią swoje psy. Wiele osób chwalił Hills i postanowiłem kupić i wypróbować. To było rok temu, ponieważ ciągle kupujemy ten kanał. Kraj pochodzenia za granicą, skład jest normalny, ma dużo mięsa, zbóż i witamin. Nie daję żadnych dodatkowych witamin. Mój pies jest zdrowy, silny i wesoły. O problemach, które były wcześniej, po prostu zapomniałem, pójście do toalety jest teraz normalne. Zdecydowanie polecam to jedzenie wszystkim, szczególnie tym zwierzętom, które mają problemy zdrowotne. Władca jest duży, każda gospodyni znajdzie coś odpowiedniego dla swojego zwierzaka, ponieważ wszystko jest indywidualne)

Mam zwykłego labradora, karmiłem 5 całych lat kurczaka z warzywami, ale na takim karmieniu poczuł się lepiej. Myślałem, że nic nie może być lepszego niż surowe mięso, ale okazało się, że nawet psy nie mogą jeść więcej niż to konieczne, inaczej zaczyna się otyłość lub coś gorszego. Na zalecenie lekarza, kupili paczkę wzgórz i zaczęli stopniowo wprowadzać ją do diety. Myślałem, że byłoby źle jeść, ale okazało się, że na początku jadł peletki, a następnie kury, czyli kury. jedzenie dla niego było lepsze. Po 2 miesiącach jego waga znacznie się zmniejszyła, a jego aktywność wzrosła, co nie miało miejsca przez co najmniej rok. Teraz waży tyle, ile potrzeba dla swojego wieku i rasy, a wszystko to dzięki rufie! Jeśli chcesz, aby twój pies był zdrowy, zdecydowanie radzę kupić Hills!

Kocham mojego psa i bardzo poważnie traktuję to, co je. Nigdy nie daję jedzenia ze stołu, bo wiem, jakie mogą być konsekwencje, już mamy problemy z przewodem pokarmowym (Przez prawie rok moja Zara jadła Hills, kocha to jedzenie, ma dobrą kompozycję, ma mięso, płatki, nie ma potrzeby dawać niektóre witaminy dodatkowo. Mały pies jest silny i piękny, wielu narzeka, że ​​przez upadek wełna zaczyna spadać, mamy porządek) jest wesoły i zabawny, i to wszystko, czego potrzebujemy. Dzięki dla producentów.

Wcześniej mój pies jadł tylko naturalkę, suche jedzenie dawało jej dodatkową przyjemność. Teraz zdecydowałem się całkowicie przełączyć na Hills i widzę zmiany tylko na lepsze, wełna zaczęła świecić, pies jest energiczny, nie ma problemów ze zdrowiem. Nie mówię, że karmienie naturalki jest złe, bardzo trudno jest wszystko obliczyć, nie powinno być żadnych błędów. Nie martwię się o swojego zwierzaka, bo odżywia się jedzeniem o wysokiej jakości, które ma dobry skład. Witaminy nie kupują żadnych dodatkowych.

Nie rozumiałem tych ludzi, którzy kupowali drogie (jak mi się wtedy wydawało) karmić swoje zwierzęta, ze szkodą dla ich diety. Osobiście znałem kilka osób, które zjadały tylko owsiankę, tylko po to, by rozpieszczać zwierzaka. Ale jak tylko zacząłem spaniela, wszystko stało się jasne! Daje mi tyle radości, sprawia, że ​​jestem tak szczęśliwy, że jestem gotów dać mu wszystko, co tylko możliwe, a nawet więcej, dlatego jestem gotów zapewnić mu dobre jedzenie. Hills wybrałem nie tylko ze względu na jego skład, ale także cenę. Nadal trudno jest znaleźć żywność, która spełnia Twoje wymagania, a jednocześnie ma przystępną cenę. Mój pies je z przyjemnością, kupuję tylko z jagnięciną - to jego ulubiony smak. Jego nastrój jest zawsze podwyższony, a to dla mnie dobry znak, to znaczy, że jest szczęśliwy i zdrowy!

W domu żyjemy Francuzem. Ma teraz 5 lat, dla nich jest to już wielki wiek, niestety nie są one długotrwałe ((Dlatego staramy się jeszcze bardziej uważnie monitorować jego stan zdrowia, jesteśmy okresowo obserwowani w klinice weterynaryjnej, śledzę jedzenie. Przed spacerem krzesło jest ładne, udekorowane, je apetyczne, ich skład jest normalny i widzę, że wszystko jest w porządku ze stanu zwierzęcia.

Na początku bardzo kochamy naszego psa i zwracamy szczególną uwagę na jego jedzenie, nie może być mowy o oszczędzaniu. Próbowałem różnych potraw, Pedigri, Chappy, ale nie są one tak dobre, jak byśmy chcieli. Po nich zaczęliśmy mieć problemy z płaszczem, z krzesłem. Niedawno jesteśmy na Hills, premium food, który jest produkowany w Ameryce i Europie. Ich skład jest normalny, aw stanie zwierzęcia widzę, że wszystko jest w porządku. Brak wcześniejszych problemów, dobry apetyt, brak alergii. Cena odpowiada jakości!

Świetna karma. O Hills może powiedzieć tylko dobrze. Od kilku lat karmię Jacka tylko tymi kanałami. Łączymy dietę suchą i mokrą. Jack jest moim pekińczykiem. Próbowałem dużo paszy, ale niewiele było odpowiednich. Albo oczy płynęły, albo włosy przygasły, aw pekińczyku jest długi i gęsty, jest natychmiast widoczny w wełnie, jeśli pasza nie idzie. Zdarzało się, że sam Jack nie chciał jeść tego ani tego jedzenia. Ogólnie rzecz biorąc, cierpimy, jak dotąd, znaleźliśmy to, co mu odpowiada. Sąsiadka opowiedziała o Hills, ma dwa mopsy, chłopca i dziewczynkę, karmi ich oboje z Hills. Ponieważ w tym czasie wciąż szukaliśmy ulubionej paszy, natychmiast zdecydowałem się spróbować przekazać ją Jackowi. W rezultacie teraz je tylko on. Zdrowie jest normalne, włosy są piękne.

Karmione wzgórza karmiły moich hodowców psów, więc też zaczęli je kupować. Teraz pies ma 2 lata i nie ma problemów z jedzeniem. Jedzenie jest idealne i sprzyja zdrowiu. Nigdy nie było problemów z trawieniem, wełną, skórą itp.
Myślę, że wynika to z jakości samego kanału. To jest klasa super premium. W kompozycji jest czyste mięso i wystarczająca ilość białka. Zwierzę potrzebuje białka, dlatego ważne jest monitorowanie ich zawartości w paszy.
Do roku kupiłem karmę dla szczeniąt. Teraz włączony do linii dla dorosłych psów. Podczas przejścia nie było problemów, ponieważ producentem jest jeden.
Zakres suchego jedzenia jest duży. Istnieją opcje z tuńczykiem i ryżem, kurczakiem, jagnięciną.
Istnieją specjalne linie, które uwzględniają cechy szczególne zdrowia zwierząt: problemy z jamą ustną, trawienie; otyłość, przybranie na wadze.
Oddzielenie zależy również od wieku i wielkości psów. Należy to wziąć pod uwagę przy wyborze, ponieważ pasza różnych linii ma różnice w składzie i przyczynia się do rozwiązania problemów zdrowotnych.
W tej chwili kupuję jedzenie dla małych psów z kurczakiem. Nie mam zamiaru przełączać się na inny kanał, ponieważ idealnie nadaje się on dla psa. Nie chcę ryzykować i próbować innych marek.

Feed Hills jest odpowiedni dla mojego psa. Ma pewne problemy zdrowotne (nadwaga), więc musisz uważnie monitorować odżywianie. Weterynarz zaproponował skład Hills, aby poprawić metabolizm i korekcję wagi.
Producent oferuje suchą żywność i konserwy. Łączę je: w porze lunchu podawam konserwy, rano i wieczorem suche jedzenie. Po wprowadzeniu tego jedzenia pies zaczął czuć się znacznie lepiej. Masa stopniowo się zmniejsza. Pojawiła się aktywność.
Koszt suchej karmy 1,5 kg - 1100 rubli. Konserwy 370 gramów - 220 rubli.
Cechy tej linii:
- sprzyja utracie wagi i zapobiega późniejszej rekrutacji, pod warunkiem, że żywność jest karmiona;
- gwarantuje bezpieczną utratę wagi, bez uszczerbku na zdrowiu.
Kompozycja zawiera niską zawartość składników odżywczych. Dokonuje się tego celowo. Białka 7,2%, tłuszcze 3,4%, węglowodany 9,5% (pobrane z informacji o puszkach). W tym przypadku pies jest pełny i nie żebrze o jedzenie, jak wcześniej. Myślę, że ułatwia to obecność czystego mięsa w kompozycji.
Linię tę należy wybrać ściśle według wskazań. Tylko dlatego, że kupowanie jej zwierzętom nie jest zalecane. Zdrowy pies będzie pozbawiony składników odżywczych.

Mam chłopca chihuahua, ważymy już 5 kg. Reakcje alergiczne ze wszystkiego dla naszej rasy już stały się nawykiem. Bardzo trudno jest odebrać jedzenie, pies nie toleruje nawet kurczaka. Wypróbowałem "Hills Science Plan" dla dorosłych psów i idealnie do nas pasował.
Możesz karmić psy w wieku 1-6 lat. Granulki są małe, okrągłe. Zwierzę łatwo je gryzie. Plus jest pewien rodzaj suplementu, dzięki któremu zęby są czyszczone. Zapach, którego nie potrafię wyjaśnić, zwykle taki, specyficzny, jak we wszystkich kanałach. Ale nie drażni, pachnie całkiem ładnie.
Nie mamy kurczaka. Tam idzie jagnięcina i ryż. Istnieją również Omega-3 i Omega-6. Dla psów długowłosych, takich jak moje, jest to ważna kwestia. Wełna wygląda naprawdę dobrze. Jest zdrowy, naturalny połysk, zwłaszcza na słońcu widać całe piękno. Przez cały miesiąc podawałem karmy dla psów zgodnie z instrukcjami. Na naszej wadze ta część jest dozwolona - 85-115 gr.
Teraz nie ma alergii, więc wprowadziłem do diety zwykły gotowany indyk z dodatkiem bocznym. Karma Hill's to tylko przekąska. Opakowanie o wadze 3 kg wystarcza na 2-3 miesiące. Jest łatwy do przechowywania, najważniejsze jest znalezienie suchego miejsca. Wkładam go do szafy, szczelnie zamykam, żeby nie było zapachu z paszy w mieszkaniu.

Mój pies siedzi na suchej karmie. Ma już 10 lat, ma problemy ze stawami, jej tylne nogi osłabły ze starości. Biorę jej paszę Hills receptę biet J / D.
Pasza jest dobra, a cena jest odpowiednia. Wzgórza z jagnięciną 12 kg kosztują około 4500 rubli. Żywność medyczna niekoniecznie karmi się przez cały czas. Ja naprzemiennie: 2 miesiące jedzenia dla stawów, a następnie 2 miesiące zwykle leczy dla starszych psów.
Skład każdej paszy jest bardzo długi, zawsze jest dokładnie 20 składników. Zawartość witamin, błonnika, fosforu, potasu, białka itp. idealnie dopasowane.
Często chodzę na wystawy i jako dodatkową nagrodę podają jedzenie tej konkretnej marce. Tam, oczywiście, paczki są duże, po 18 kg, ale faktem jest, że wszystkie elitarne psy również jedzą tę markę.
Moje zwierzątko zjada jedzenie z apetytem. Kiedy następuje zmiana leczenia na inną, nie ma strajku głodowego. Pies toleruje zmiany, apetyt nie cierpi z tego powodu. Nasze stawy są silne. Chodzi i biegnie normalnie, nie ciągnie swoich tylnych nóg, on całkowicie stoi na nich. Rozgrywka nie wzrosła - wiek to wiek.
Jedzenie całkowicie mi pasuje, obniżyłem piłkę tylko po wysoki koszt produktu, może sobie na to pozwolić.

Weterynarz przepisał nasz pies na karmę Hills z chorobą nerek, ogromnym plusem, że jedzenie jest dostępne zarówno w suchej formie, jak iw postaci puszki, czasami można rozpieszczać psa zmęczonego suszeniem. Pokarm zawiera bardzo niski poziom białka, tylko 14% w suchej i około 5% w puszkach, co zmniejsza obciążenie nerek, ale lepiej nie podawać zdrowych psów nawet w celu zapobiegania. Ogólnie rzecz biorąc, jedzenie jest bardzo ubogie w skład i jest drogie - około 6000 rubli. za 12 kg, ale zdrowie zwierzęcia jest droższe. Co więcej, jedzenie bardzo nam pomogło, pies stał się bardziej aktywny, w domu prawie teraz nie siusiu i jasne jest, że chodzenie do toalety już jej nie boli.

Tłumaczono jej dziewczynę na Hills, ponieważ potrzebowała paszy o niskiej zawartości białka. A na wyżynach dla małych i miniaturowych ras zawartość białka wynosi tylko 23,2%. Jedzenie, które dostaję, to podwójne wrażenie, z jednej strony pies je lubi, je z przyjemnością, w każdym sklepie zawsze jest duży asortyment o różnych smakach, można go kupić zarówno pod względem wagi, jak i opakowania. Ta żywność nie powodowała u nas żadnych problemów zdrowotnych, pies czuje się świetnie, jest aktywny, a wełna jest błyszcząca.
Z drugiej jednak strony, odnoszę tę markę bardziej do żywności komercyjnej, zwłaszcza po tym, jak Hills kupił słynną markę do produkcji pasty do zębów Colgate, dla wszystkich jest jasne, że pasta do zębów i karma dla psów mają niewiele wspólnego. Można mieć tylko nadzieję, że koncern kosmetyczny kupi specjalnie składniki pasz dla Hills i nie będzie tam przesyłać wszystkich przetworzonych produktów.

W Rosji Hills są jednymi z najpopularniejszych, producent dzieli paszę na 3 kierunki - do codziennego jedzenia, do karmienia zdrowych psów o specjalnych potrzebach i żywności leczniczej. Hodowcy psów preferują zakres weterynaryjny częściej niż Hills, a codzienne są całkiem fajne, w rzeczywistości ich średnie miejsce w rankingu premium, te kanały są wynikiem reklamy i szerokiej dystrybucji.
Chociaż ostatnio kanały z gatunku Hills nieco się polepszyły, ponieważ w 2016 r. Firma zmieniła markę, usuwając niepopularne marki i poprawiając jakość popularnych produktów, jednak dzięki temu pasze stały się droższe.
Wszystkie karmy tej klasy zawierają dość wysokiej jakości białka zwierzęce, ale jakość składników roślinnych jest trzy razy wyższa. Kompozycja zawiera wiele zbóż niskiej jakości - mąkę kukurydzianą, pszenną i ryżową.
Oczywiście, jeśli przeniesiesz psa z karmy klasy ekonomicznej do racji Hills, od razu zauważysz poprawę, stolec powróci do normy, łzy z oczu i zapach z ust znikną. Ale zmiana karmy tej samej klasy na Wzgórzach, prawdopodobnie, jest tylko z pewnych obiektywnych powodów. Zapisz tutaj nie będzie działać, różnica będzie niewielka. Jednak te pasze są produkowane od wielu dziesięcioleci, testowane przez wiele pokoleń psów, a producent stale pracuje nad poprawą ich składu, dlatego oceniam go jako "dobry".

Bez względu na to, jak szerokie i zróżnicowane są linie paszowe Hills, nie mogłem wybrać przyzwoitej paszy tej marki. Skład każdego karmy z Hills pozostawia wiele do życzenia, a żadne świeże ani surowe składniki mięsne nie są w ogóle używane. Nie wspominając już o "darmowym" tłumaczeniu na język rosyjski niektórych nazw składników, jeśli przejrzysz oficjalną stronę producenta, pasza zawiera suszonego kurczaka lub indyka, po rosyjsku nazywa się po prostu "mięso", ta upiększona kompozycja ma pozytywny wpływ na kupującego. Niektóre składniki nie są po prostu wskazane, na przykład karma dla kurcząt zawiera 36% kurczaka i 4% indyka, a 54% całego "mięsa" oznacza około 14% nieznanych surowców.
Jednak pomimo wszystkich sztuczek producent był w stanie dostosować zawartość zwierzęcia do normy, w niektórych przypadkach jest nawet wyższy niż normalnie, co sprawia, że ​​Hills odżywia się pożywką. Zawierają również pewną ilość beta-karotenu, który wspomaga układ odpornościowy psów i nadaje im jasny kolor. Innym pozytywnym faktem jest to, że w paszy nie ma żadnych konserwantów i innych substancji chemicznych, a jedynie naturalne przeciwutleniacze, więc ogólnie pasza jest bezpieczna.

Chow Chow and Company

Menu nawigacji

Referencje użytkownika

Informacje o użytkowniku

Hills

Stanowiska 1 strona 17 z 17

Share103-04-2014 14:27:50

  • Autor: Witch
  • Administrator
  • Lokalizacja: region Leningradu
  • Zarejestrowany: 15-01-2010
  • Wiadomości: 32074
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 50 [1967-11-19]
  • Moje zwierzaki: Chow Chow, Chiff, Beetle i Zhejsi; CAO Barsik. I 2 wiadra kotów.
  • Ostatnia wizyta:
    Wczoraj 20:44:43

Moim zdaniem jedzenie jest droższe, niż na to zasługuje. Jednak nie kupiłem, nie wiem.

Udział203-04-2014 14:28:30

  • Autor: Witch
  • Administrator
  • Lokalizacja: region Leningradu
  • Zarejestrowany: 15-01-2010
  • Wiadomości: 32074
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 50 [1967-11-19]
  • Moje zwierzaki: Chow Chow, Chiff, Beetle i Zhejsi; CAO Barsik. I 2 wiadra kotów.
  • Ostatnia wizyta:
    Wczoraj 20:44:43

i podrapaliśmy wzgórza.

Share328-10-2014 14:21:24

  • Wysłane przez: Elvira
  • Administrator
  • Lokalizacja: Ufa
  • Zarejestrowany: 07-07-2012
  • Wiadomości: 8237
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 44 [1973-09-16]
  • Moje zwierzaki :: Chau Chau Lance 10/05/12 wybrała tęczę, pamiątkę Chau Smooth Midas Otrada (Rada), pamiątkę po Midas Rebecca (Beha), perską kotkę Ivanhoe
  • Ostatnia wizyta:
    Wczoraj 21:37:30

Zaoferuj mi to jedzenie w dobrej cenie, zgodnie z programem hodowcy. Tj mioty na nim będą uprawiane bezpłatnie i prezenty dla każdego szczeniaka.
Czarownica
Sophia, jak go widzisz?
Ktoś karmi się na naszym forum Hills? Udostępnij swoje wrażenia.

Share428-10-2014 14:53:23

  • Autor: Elena
  • Uczestnik
  • Lokalizacja: Nogińsk
  • Zarejestrowany: 13-08-2012
  • Wiadomości: 3700
  • Płeć: kobieta
  • Moje zwierzaki: Chau Shurik 5 lat i wiele kotów różnych.
  • Ostatnia wizyta:
    31-07-2018 11:43:41

Ale tam jest dużo kukurydzy i soi ((to już nie jest dobre, Hills nie do końca, delikatnie mówiąc, dobre jedzenie.

Udostępnij528-10-2014 15:26:39

  • Wysłane przez: Elvira
  • Administrator
  • Lokalizacja: Ufa
  • Zarejestrowany: 07-07-2012
  • Wiadomości: 8237
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 44 [1973-09-16]
  • Moje zwierzaki :: Chau Chau Lance 10/05/12 wybrała tęczę, pamiątkę Chau Smooth Midas Otrada (Rada), pamiątkę po Midas Rebecca (Beha), perską kotkę Ivanhoe
  • Ostatnia wizyta:
    Wczoraj 21:37:30

Ale jest dużo kukurydzy i soi

Tak, patrzę i zastanawiam się, tyle kukurydzy i całej reszty, ale kosztuje to jak dobre jedzenie.

Udostępnij628-10-2014 16:21:23

  • Wysłany przez: Goddess
  • stały
  • Lokalizacja: Wsiewołsk
  • Zarejestrowany: 11-09-2014
  • Wiadomości: 2935
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 41 [1977-04-18]
  • Moje zwierzaki :: Chow Smooth Eve (Hedgehog)
  • Ostatnia wizyta:
    Wczoraj 21:48:14

I nie znalazłem glukozaminy i chondroityny w żadnej żywności dla szczeniąt dużych ras, nawet w droższej wersji Nature's Best ™ Puppy Large / Giant Hill's SP, stosunek tłuszczów i białek wynosi odpowiednio 9% i 26%.

Edytowana bogini (28-10-2014 16:21:45)

Udostępnij728-10-2014 17:01:54

  • Wysłane przez: Astarte
  • Uczestnik
  • Lokalizacja: Iżewsk
  • Zarejestrowany: 16-05-2012
  • Wiadomości: 971
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 42 [1976-04-15]
  • Moje zwierzaki :: Grunya - ulubiony kot ulubieńca, Kira (Honiland Absolute Free) - chow-chow
  • Ostatnia wizyta:
    Wczoraj 22:25:22

Napiszę recenzję o Hills.
Karmiłem ich starym Syomem w latach 2009-2010. Wzięła jedzenie z listy medycznej dla psów z problemami trawiennymi. W pierwszym miesiącu karmienia, Syoma normalizował trawienie (przed tym były ciągłe biegunki), a potem nie znałem żadnych problemów z trawieniem. Moje oczy były normalne, bez plam, nie powiem nic o moich uszach, ponieważ miał zapalenie ucha.
Było mi już dość drogo karmić (boję się kłamać, ale coś około 2500 rubli za wielką torbę, dolara kosztowało wtedy nieco więcej niż 20 rubli), teraz ta sama karma kosztuje 4,600-4700 rubli.

Edytowano Astarte (10-28-2014 17:02:31)

Udostępnij828-10-2014 17:30:28

  • Autor: Elena
  • Uczestnik
  • Lokalizacja: Nogińsk
  • Zarejestrowany: 13-08-2012
  • Wiadomości: 3700
  • Płeć: kobieta
  • Moje zwierzaki: Chau Shurik 5 lat i wiele kotów różnych.
  • Ostatnia wizyta:
    31-07-2018 11:43:41

Linia medyczna tylko wiele pochwał. A mój GRU jadł w zeszłym roku, kiedy klinika była... Wydaje się, że wszystko było w porządku. Ale tam lekarz zarządził. Tymczasowo.

Udostępnij928-10-2014 21:33:18

  • Autor: Witch
  • Administrator
  • Lokalizacja: region Leningradu
  • Zarejestrowany: 15-01-2010
  • Wiadomości: 32074
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 50 [1967-11-19]
  • Moje zwierzaki: Chow Chow, Chiff, Beetle i Zhejsi; CAO Barsik. I 2 wiadra kotów.
  • Ostatnia wizyta:
    Wczoraj 20:44:43

Hills i RK są braćmi bliźniakami. Kanały klasy Premium z medyczną ofertą. Ta linia spełnia swoje cele i wszystko inne. Cóż, premium i to wszystko mówi. W rzeczywistości te 2 kanały są nieskręcane kosztem leków: weterynarze doradzają im, ponieważ nie znają innych, nie zaglądają do kompozycji. Nie karmiłbym moich psów tymi paszami.
W asortymencie naszego sklepu znajdują się Hills, ciągle muszę porównywać kompozycje i wyjaśniać różnicę kupującym. W naszym asortymencie dostosowanie jest następujące (od najgorszego do najlepszego, w grupach):
Wagg, Dog Chow
RK, Hills
Pronature, Proplan, Shezir
Fest Choice
Pronature Holistic
Akana

Share1022-09-2015 19:52:54

  • Wysłane przez: Praff
  • stały
  • Lokalizacja: New Haven, CT
  • Zarejestrowany: 03-04-2012
  • Wiadomości: 1191
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 29 [1989-04-02]
  • Moje zwierzaki: Chow Chow Tushkan (Prince) i Tapioca (Catherine the Great Brand Gallar)
  • Ostatnia wizyta:
    Wczoraj 18:07:21

Na Hills, przynajmniej w Stanach, cała masa różnych linii, w tym weterynaryjnych. Przeczytam najpopularniejszą, Hill's Science Diet Adult. Obejmuje 16 rodzajów żywności:
Dieta dla dorosłych dla dorosłych
Dieta naukowa Adult Large Breed
Naukowe światełka dietetyczne
Diety dla dorosłych dorosłych o dużej rasie
Dieta naukowa
Dietetyka naukowa Adult Oral Care (2,5 gwiazdki)
Dietetyka naukowa Adult Advanced Fitness Original
Dieta naukowa
Nauka dla dorosłych Zaawansowana dieta dla dorosłych Małe gryzie
Dietetyczna dieta dla dorosłych dużych ras baranich i ryżu
Nauka o diecie (2 gwiazdki)
Dieta naukowa Adult Healthy Mobility Large Breed (2 gwiazdki)
Nauka o diecie Adult Lamb Meal and Rice
Nauka o diecie Wrażliwy brzuch i skóra (2,5 gwiazdki)
Lamb Meal and Rice Science Diet
Nauka Diet Lamb Meal Ryż

Jako próbkę, rozważ dietę naukową Advanced Fitness Original.

Składniki: kurczak, kukurydza pełnoziarnista, kukurydza pełnoziarnista, mączka kukurydziana, mączka drobiowa, tłuszcz wieprzowy, miazga z suszonych buraków, olej sojowy, kwas mlekowy, siemię lniane, chlorek potasu, jodowany sól, węglan wapnia, chlorek choliny, witaminy (suplement witaminy E, 2-polifosforan l-askorbylu (źródło witaminy C), suplementacja niacyny, monoazotan tiaminy, suplement witaminy A, pantotenian wapnia, suplement witaminy B12, chlorowodorek pirydoksyny, suplementacja ryboflawiną kwas foliowy, biotyna, suplement witaminy D3), minerały (siarczan żelazawy, tlenek cynku, siarczan miedzi, tlenek manganu, jodan wapnia, selenin sodu), błonnik owsiany, tauryna, mieszany aromat na świeżość, naturalne aromaty, beta-karoten jabłka, suszone brokuły, suszona marchew, suszona żurawina, suszone brokuły

Na pierwszym miejscu jest kurczak. Ten składnik jest dobry i wysokiej jakości, ale surowe mięso zawiera około 80% wody. Oznacza to, że w produkcie końcowym, po obróbce termicznej, składnik ten zostanie znacznie usunięty z kompozycji, innymi słowy, mięso z kurczaka w tym paszy będzie mniejsze niż podane.

Na drugim miejscu jest pszenica. Podobnie jak kukurydza, pszenica jest tanim i kontrowersyjnym ziarnem, którego wartość jest bardzo wątpliwa dla psów. Dlatego nigdy nie uważamy pszenicy za preferowany składnik każdej karmy dla psów. Nawiasem mówiąc, podobnie jak kukurydza, bardzo często wywołuje alergie u psów, ponieważ większość psów nie trawi glutenu zawartego w tych ziaren.

Na trzecim miejscu jest jęczmień. Jęczmień jest włóknem zawierającym skrobię węglowodanową i innymi dobroczynnymi pierwiastkami. Jednakże, pomimo dobrych stron, jęczmień nie jest bardzo pożywnym ziarnem dla psów.

Na czwartym miejscu sorgo. Sorgo jest zbożem skrobiowym o wartości odżywczej zbliżonej do kukurydzy. Jednak nie zawiera glutenu, a także wpływa nie tak źle na zawartość cukru we krwi, podobnie jak inne zboża. Dlatego jego zawartość w karmie dla psów jest całkiem do przyjęcia.

Na piątym miejscu jest kukurydza. Również ziarna, właściwości, które są identyczne z pszenicą (patrz drugi składnik, te same problemy). Tani wypełniacz, często powodujący alergie. Chociaż producenci lubią promować kukurydzę jako lekkostrawne źródło węglowodanów, ale na pewno nie jest tak.

Na szóstym miejscu znajduje się gluten kukurydziany. Czym jest gluten? To jest resztka kukurydzy po jej przetworzeniu, a konkretnie po wypłukaniu zawartości skrobiowej tego ziarna. To taka lepka gumowa substancja. I choć gluten zawiera dużo białka (60%), to samo białko jest wchłaniane znacznie gorzej niż mięso. Ponadto bierzemy pod uwagę, że podobne źródła białka (tanie i niezbyt wysokiej jakości) mogą znacznie zwiększyć całkowitą ilość białka w produkcie końcowym. Pamiętaj, idź dalej.

Na siódmym miejscu jest odwodniony kurczak. Dobry i wysokiej jakości składnik, koncentrat mięsa, o 300% więcej białka niż surowe mięso.

Następnie pojawia się smak wątroby z kurczaka, nazwa mówi sama za siebie, składnik ten nie przenosi żadnych składników odżywczych.

Za nim, na ósmym miejscu, widzimy tłuszcz wieprzowy. Jest wydobywany przez vytaplivaniya, tę samą technologię co gotująca się galaretka - pod koniec tłuszczu zamarza na powierzchni i usuwa z niej. Tłuszcz wieprzowy jest uważany za smalec, wydaje się tak jasny. Zawiera kwas linolowy, a także tłuszcze omega-6, użyteczne i dobre elementy. Jednak w szczególności tłuszcz ten nie jest idealny, kurczak, baranina lub ryba są znacznie łatwiejsze w trawieniu. Jednak składnik ten jest całkiem do przyjęcia i ma pewną wartość odżywczą.

Co więcej, nie ma sensu analizować wszystkich składników, żyjemy tylko na kilku.

1) Olej sojowy - podobno jest to popularne źródło alergii u psów. Jednak olej sojowy jest bogaty w tłuszcze Omega-6, a jednocześnie nie zawiera wcale tłuszczów omega-3. Powiedzmy, że jest o wiele więcej użytecznych olejów, na przykład olej lniany lub prawie jakikolwiek tłuszcz zwierzęcy.

2) Probiotyki nie są wymienione w bakteriach przyjaznych diecie, które poprawiają trawienie.

3) Miazga buraczana - produkt otrzymywany po przetworzeniu buraków na cukier. Kontrowersyjny składnik. Z jednej strony mówią, że pomaga regulować poziom cukru we krwi. Z drugiej strony, miąższ z buraków jest kolejnym tanim wypełniaczem, ponieważ brzmi pięknie, ale w rzeczywistości są tylko resztki z tego bardzo przydatnego warzywa.

4) Siemię lniane jest dobrym składnikiem, jednym z najlepszych naturalnych źródeł błonnika. Jednakże, siemię lniane zawiera około 19% białka, co z pewnością będziemy brać pod uwagę, gdy będziemy analizować ilość białka w paszy, oczywiście.

5) Suszony groch. Jest dobrym źródłem błonnika i węglowodanów. Jednakże, podobnie jak inne rośliny strączkowe, groch jest bogaty w białko (27%), a ten fakt weźmiemy pod uwagę.

6) Minerały dodawane do paszy nie są przyłączone do białek, co czyni je mniej strawnymi. Zazwyczaj takie minerały są stosowane w tańszych karmach dla psów.

Ogółem, białko 25%, tłuszcz 15%, węglowodany 35%. Białko jest poniżej średniej, tłuszcz jest poniżej średniej, węglowodany są powyżej średniej.

Jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że znaczna część białka pochodzi z glutenu kukurydzianego, siemię lniane i suszonego grochu, możemy powiedzieć, że w tej paszy jest mięso, ale niezbyt dużo.

Hill's Science Diet Adult Dog to pokarm "roślinny" (oparty na produktach roślinnych), który wykorzystuje kurczaka lub baraninę jako główne źródło białka zwierzęcego, w zależności od linii receptury.

Możesz jeść, jeśli twój pies nie będzie miał problemów z trawieniem kukurydzy i pszenicy. Jednak w tej samej cenie jest znacznie więcej przyzwoitego jedzenia, które jest o wiele bezpieczniejsze do jedzenia.
O dobru - przynajmniej w tej karmie nie ma tajemniczych i niezrozumiałych składników. Od złych - dużo kukurydzy i pszenicy, za mało mięsa, ale pies, to trochę drapieżnika. Jeśli jednak nadal karmisz psa mięsem i zsiadłe mleko, możesz żyć.

Share1122-09-2015 20:26:47

  • Autor: Witch
  • Administrator
  • Lokalizacja: region Leningradu
  • Zarejestrowany: 15-01-2010
  • Wiadomości: 32074
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 50 [1967-11-19]
  • Moje zwierzaki: Chow Chow, Chiff, Beetle i Zhejsi; CAO Barsik. I 2 wiadra kotów.
  • Ostatnia wizyta:
    Wczoraj 20:44:43

Podsumowując to samo, ale w nieco innych słowach. Hills - premium food i nigdy super. Mięso jest znikomo małe, ale składniki warzywne o bardzo wątpliwej jakości - ciemność! Tak, i smak. Co, nawiasem mówiąc, go nie uratuje: jedzenie nie jest smaczne, wiele zwierząt po prostu nie chce go jeść.
W Rosji, wcześniej, Hills był dostarczany z Holandii, teraz jest czeska produkcja. Ma wiele dolegliwości: reakcje alergiczne, problemy z trzustką i wątrobą, a nawet odmowę karmienia nawet tych zwierząt, które nie jadły nic poza Hills.
Z tym wszystkim, cena na Wzgórzach do nieba i nie odpowiada jakości. Ale żywność jest promowana przez weterynarzy. Bardzo często słyszę od kupujących przynoszących do kasjerów Hills i widzących sceptyczny wyraz mojej twarzy: "Ale to jest najlepsza karma?!" Musisz ich bardzo rozczarować))
Powiem ci sekret, w mojej osobistej ocenie pasz, Hills i na jedzenie nie jest brane pod uwagę. I jest nawet niższa niż Republika Kazachstanu, która jest produkowana w regionie moskiewskim i jest 1,5 razy tańsza.

Udostępnij1222-09-2015 21:58:53

  • Wysłane przez: Praff
  • stały
  • Lokalizacja: New Haven, CT
  • Zarejestrowany: 03-04-2012
  • Wiadomości: 1191
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 29 [1989-04-02]
  • Moje zwierzaki: Chow Chow Tushkan (Prince) i Tapioca (Catherine the Great Brand Gallar)
  • Ostatnia wizyta:
    Wczoraj 18:07:21

Moim zdaniem Hills będzie jednak lepszy. Jest oczywiście więcej mięsa. Ogólnie rzecz biorąc, oba kanały są dalekie od ideału.

Karma dla psów Hills - dla szczeniąt, kompozycji, ceny

Karma dla psów Hills - o tym, jak poprawne będzie jedzenie psa, zależy od jego ogólnego stanu i przewidywanej długości życia. Dlatego musisz wybierać żywność wysokiej jakości.

Rozważ więcej karm dla psów Hills. Jakie są jego cechy, jakie recenzje opuszczają konsumenci tego kanału. Również wiele innych użytecznych informacji.

Treść artykułu:

Producent

Wytwarzaj pasze Hills w Stanach Zjednoczonych Ameryki. Hills specjalizuje się w karmie dla psów suchych. Jest już pół wieku. Wszystkie wydarzenia są prowadzone w stanie Kansas.

Wykorzystaj innowacyjne technologie. Firma ma wielu różnych specjalistów - fizjologów, dietetyków, weterynarzy.

Krótka historia firmy

Kiedyś weterynarz Mark wynalazł pokarm dla psa dla celów leczniczych. Obserwował psa przewodnika, u którego pojawiła się przewlekła niewydolność nerek.

Leczenie choroby nie zostało jeszcze znalezione, ale prowadzi do skrócenia długości życia psa. Lekarz zastosował dietę dla psa, która zawierała mniejszą zawartość białka.

W ten sposób zwierzę żyło znacznie dłużej. Ten wynik dał początek rozwojowi diety dla innych chorób. Później pojawił się specjalny pokarm.

Następnie zainspirowany wynikami swojej pracy Mark stworzył własną produkcję pasz leczniczych. Obecnie jego firma jest liderem w swojej dziedzinie.

Wypuść wysokiej jakości suchą karmę, leczniczą, dla szczeniąt, dla psów. Producent zapewnia, że ​​wszystkie pasze są zrównoważone. W pełni uwzględnione wszystkie potrzeby psa.


Istnieje kilka wiodących typów feedów górskich:

  • Karma lecznicza;
  • Dla zdrowych psów o specjalnych potrzebach;
  • Codzienne jedzenie.

Do kompozycji dla psów psich dodaje się następujące składniki najwyższej jakości:

  • mięso z kurczaka, indyki, jagnięta;
  • ryż;
  • pszenica;
  • mąka łososiowa;
  • całe suche jaja;
  • nasiona lnu;
  • olej pochodzenia roślinnego.

Oprócz wymienionych składników, nie brakowało kwasów tłuszczowych, które korzystnie wpływają na doskonałą kondycję sierści i skóry zwierząt domowych.

Równowaga wapnia i fosforu jest obserwowana, aby zęby i kości dobrze się rozwijały. Dodawanie białka jest przeznaczone do normalnej funkcji mięśni. W składzie i taurynie znajdują się normalizujące proces wymiany.

Dla szczeniąt


Rosnący szczeniak potrzebuje szkieletu i mięśni, aby prawidłowo uformować się w ciele. Firma uwzględnia wszystkie grupy wiekowe rosnących szczeniąt. W przypadku psów dorosłych bierze się pod uwagę osobliwości aktywnego zachowania.

Starsze psy mają tendencję do otyłości, trochę aktywnego stylu życia. Dlatego też wszystkie te czynniki są również brane pod uwagę przez ekspertów w opracowywaniu pasz klasy super premium.

Dla zdrowych psów

Opracował specjalną serię żywności, biorąc pod uwagę wiele problemów u psów. Należą do nich problemy ze skórą, choroby jamy ustnej, wrażliwość układu pokarmowego, nadwaga.

Leczniczy


Specjalna seria jest przeznaczona dla psów z przewlekłymi chorobami. Jakie choroby obejmują:

Osłabione szczenięta lub pozostawione bez matki również mają swoje specjalne jedzenie. We wszystkich przypadkach najpierw skonsultuj się z lekarzem weterynarii przed użyciem jakiejkolwiek żywności.

W przypadku przewlekłej choroby, weterynarz najpierw stawia diagnozę, a następnie przepisuje dietę, specjalną dietę. Zapewnia wszystkie środki zapobiegawcze.

Recenzje

Dla moich Yorkshire terrierów gotuję tylko naturalne jedzenie. Ty, jako właściciel, musisz sam podjąć decyzję, biorąc pod uwagę opinię weterynarza.

Opinie o Feed Hills są różne. Nie należy dramatycznie przenosić psa z jednej diety na drugą. Ponieważ jak to możliwe, wiele problemów później.

Ponownie, najpierw zaakceptuj wszystkie zalecenia weterynarza dotyczące żywienia twojego zwierzaka. Czy używasz karmy dla psów Hills? Zostaw swoją opinię.

Każdy, kto karmi Hills!

Każdy, kto karmi Hills! 3.10.10 11:50

re: Każdy, kto karmi Hills! 03.10.10 17:08

To dobrze, że mam modę, "nie wierz w reklamę, kupuj dobrych rzeczy, ale to, czego nie reklamują".

re: Każdy, kto karmi Hills! 03.10.10 22:53

Nic dziwnego, że mój KI kategorycznie odmówił zjedzenia Hills.

re: re: Każdy, kto karmi Hills! 03.12.10 09:49

Ja też zacząłem kociaka po mleku matki, aby wyżywić Hills przez 3 tygodnie i przez cały ten czas było krzesło 5-6 r dziennie, bliżej do cierpkiego, a zapach jest okropny... ale jakoś nie zwracał uwagi, jak wszędzie (i najważniejsze jest, aby doradzić mu ), że Hills prawie podsumował najlepszy... i przeniesiony do R Kanina (oczywiście, on może nie być o wiele lepszy).. i krzesło natychmiast poprawiło się.. chociaż Hills jadł ze smakiem, ale RK był tak niechętny.

re: Każdy, kto karmi Hills! 03/12/10 11:18

to jest ddddddddddddd!

re: re: Każdy, kto karmi Hills! 04/29/10 10:15

Nasz kot też nie lubił hils. Chcę spróbować Leonardo

re: re: re: Każdy, kto karmi Hills! 29.04.10 18:22

Okazuje się, i śmieci na wzgórzach!

re: re: re: re: Każdy, kto karmi Hills! 05.05.10 14:23

Cześć, Ale moja Mymra je tylko Hills, dla wszystkich innych alergii pokarmowych. Teraz Hills nie ma produkcji i co robić, nawet nie wiem.

re: re: re: re: re: Każdy, kto karmi Hills! 05.05.10 15:03

Przepraszam, skąd takie dane pochodzą? wow
Nie jest importowany do Rosji od marca do maja - tak. Tak się złożyło, że wystąpiły pewne trudności z dokumentami importowymi. O usunięciu z produkcji po raz pierwszy słyszę.

re: re: re: re: re: re: Każdy, kto karmi Hills! 05/03/10 16:40

Wzgórza z produkcji nikt nie wystartował. Tylko w Rosji z nim chwilowe przerwy. Wzgórza są przywożone na Ukrainę, wszystko jest w porządku.

re: re: re: re: re: re: re: Każdy, kto karmi Hills! 05.05.10 16:02

Rzeczywiście, my w Rosji mamy teraz przerwy w dostawach wzgórz.
A teraz o Wzgórzach. Moje koty (13 i 6 lat) jedzą tylko Hills - lecznicze, profilaktyczne i zwykłe dla kastrowanych, mają kamicę nerkową. Ogólnie rzecz biorąc, starszy był początkowo nakarmiony, a kiedy pojawił się mały kot, naturalk (mięso, warzywa i ziarna). Po przeniesieniu do planu pojawił się ból - ICD, oba naraz, jeden po drugim. Traktowano i zaczęto wyżywić wzgórza. Tolerują to dobrze, regularnie wypróżniają się, stolec jest dobry. Ale mimo to, czytając analizę paszy na stronie, dochodzę do wniosku, że wzgórza nie są bardzo rolkami jako superpremium, a co najważniejsze - Belkando i Orygenes. Wszystko, co myślę, aby je wypróbować, ale jak się jeszcze nie udało.

re: re: re: re: re: re: re: re: Każdy, kto karmi Hills! 05.05.10 16:14

re: re: re: re: re: re: re: re: re: Każdy, kto karmi Hills! 05.09.10 18:12


DeepEyes, Dzień dobry! I gdzie, przepraszam, czy napisano, że jedzenie Belcando jest kotem? Rozmowa dotyczy ogólnie kanału. Musiałem wyjaśnić, które z moich zwierząt powinienem podawać ten lub inny pokarm? Przepraszam, następnym razem wszystko uporządkuję na półkach.

re: re: re: re: re: re: re: re: re: re: Każdy, kto karmi Hills! 05/09/10 20:24

Nigdy nie brałem poważnie takich artykułów.
Oceniam według kompozycji, sądząc po recenzjach kupujących, recenzje znajomych i znajomych, którzy je karmią.

Recenzja restauracji dla psów

Polecam nie używać wulgaryzmów.
W przeciwnym razie zakazy życia

Ogólnie rzecz biorąc, jak rozumiem, jedzenie na Wzgórzach jest lecznicze i zapobiegawcze, właśnie tak, bez umówienia się na wizytę, nie powinno się ich podawać.

------------------
Jeśli zachowujesz się, moje biuro będzie cię ekshumować za darmo. ;)

------------------
tylko głupcy podążają za stadem, dając bezosobowej istocie dyktowanie im swojej woli

Odwiedziłem tę stronę, przeczytałem. Bardzo zabawny i co najmniej dziwne wrażenie zrobił na mnie. (Nawiasem mówiąc, dlaczego "elena", jeśli mimo wszystko "zdecydowałem").

Po przeczytaniu bardzo niewielu i słabo udokumentowanych materiałów, jedno staje się jasne - nazwa strony jest wyraźnie błędna - to byłoby dla Hills.

Niezależnie od początku tego lub tego materiału, na końcu, wyraźnie lub w łagodnej formie, wzmiankuje się o paśmie górskim o negatywnym zabarwieniu. W tym samym czasie, ile osób nie pyta o to, co wolą jedyną odpowiedź - "Hills, Panie". Ale nie o to pytano. Prawda jest nadal znaleźć reklamy niektórych sklepów internetowych, do których linki nie otwierają.

Ogólnie rzecz biorąc, bardzo jednostronny zasób, wygląda jak "spersonalizowany".

Jako apoteoza, temat na forum "Mój kot zmarł ze wzgórz" po przeczytaniu, który okazuje się: 1) że "kot" zmarł w wyniku jakiegoś leczenia zatrucia pokarmowego; 2) iw ogóle był to pies.

W innym temacie okazuje się, że kot zjadł Whisky przez całe życie. Ale potem nagle Whiskas w domu się skończył. Kota zaczepiła od głodu i musiała pilnie kupić jedzenie w najbliższym sklepie (nie wydaje się, że "zoo"). Dziwna rzecz w tak szerokim paszy, jak Whiskas, nie była tam, kupiono "pierwszą rzecz, która doszła do skutku" - okazało się (o cudzie) Hills - wygląda na to, że sprzedają ją na każdym rogu

Czy historie na tej stronie są dziwne?
Czy to ja wybieram?

Odwiedziłem tę stronę, nie są dziwne historie na tej stronie?
Czy to ja wybieram?
Strona nie została odwiedzona, ale mam własną opinię
o Hills.
Opinia biegunowa Od - do +.
Różne opakowania według wagi i kraju zakupu
różne strony, jedna i ta sama dieta.
Różne sostav.vid.vyhod od tyłu

Musimy też zrozumieć, że te kanały są W PEŁNI ZRÓWNOWAŻONE

Mit, który z powodzeniem wbijają nam głowy producenci pasz.

W rzeczywistości istnieje co najmniej kilkanaście pasz i są one również dostępne w Rosji, która bez dorsza i pomp, pod każdym względem przewyższa te same Wzgórza.

. nefig z jego biurka, by dać kawałki psa.

Dla tych, którzy mają psa, zauważ!

Kto ma czworonożnego zwierzaka, wie, że aby wybrać jedzenie dla niego - to wciąż jest praca.
Mamy Jack Russell Terriera, co oznacza, że ​​musi mieć bardzo pożywne jedzenie, ponieważ pies jest bardzo energiczny; z jakością kompozycji, ponieważ pies jest podatny na różne alergie; i smacznie, bo nasz pies stróżujący jest wybredny w kwestii jedzenia.

Wcześniej daliśmy psu Royal Canin dla małych ras psów, ale mniej niż sześć miesięcy później, wełna zaczęła kruszyć się u dziecka: weterynarz wyjaśnił to alergikom zbożowym, które w Royal Canin są przesadzone (okazało się, że ma skumulowany charakter, to znaczy, że nie natychmiast) i poradził nam, abyśmy spróbowali karmy Hill's dla wrażliwej skóry i wełny.

Przypominam też, że jeśli ktoś przenosi swojego zwierzaka do nowego karmy, zrób to stopniowo, mieszając starą żywność z nową, robiąc to przez tydzień, aby nie zranić żołądka swojego czworonożnego przyjaciela.

Dziękuję za uwagę! Zdrowie dla Ciebie i Twoich ulubionych!

P. S.: Tutaj możesz przeczytać recenzję kapsuły adresowej dla psów i tutaj, żeby zobaczyć moje inne recenzje.

Mój pies stróżujący

Dog Blog - My Watchdog

Hill's Feed Recenzje dla psów

Wśród ogromnej różnorodności pasz trudno jest wybrać taką, która pasuje do Twojego zwierzaka, zapewnia mu wszystkie niezbędne składniki odżywcze i poprawia jakość życia. Ale karma Hills dla psów jest przeznaczona dla różnych ras, ma linię hipoalergiczną i dietetyczną. A opinie weterynarzy i właścicieli zwierząt mówią, że żywność premium jest wysokiej jakości i stosunkowo niskiej cenie.

Rodzaje karmy dla psów Hil (Hills)

Karma dla psów Hill's jest produkowana przez amerykańską firmę, należy do super premium food i może być kilku rodzajów:

  • sucha żywność 1,5, 7 i 12 kg;
  • mokra puszka 370 g.

Wyróżniającą cechą odżywczą Hills jest wysoka zawartość białka, która nadaje psu aktywność i wzmacnia kości.

Kanał podzielony jest na trzy główne kategorie:

  • do codziennej konsumpcji;
  • dla zdrowych zwierząt domowych, biorąc pod uwagę rasę;
  • linia zabiegowa.

Istnieje również podział na małe, średnie i duże rasy, dla szczeniąt i dorosłych psów, dla starszych psów (po 7 latach życia). Producent zadbał także o zwierzęta wrażliwe na trawienie i suk w ciąży, ponieważ są dla nich osobne linie karmy. Podstawą odżywiania jest mięso jagnięce lub kurczaka, czasem ryby, a także mączka mięsna.

  • kukurydza;
  • pszenica;
  • ryż;
  • buraki;
  • olej rybny;
  • jajko;
  • siemię lniane;
  • kwasy tłuszczowe;
  • minerały i witaminy.

Ważne jest, aby w diecie stosowano mąkę z kurczaka, co oznacza, że ​​jest ona wytwarzana z naturalnych produktów mięsnych i mięsnych, a nie z chemikaliów.

Korzyści z karmy

Z zalet żywienia Hills emitują:

  • obecność 30% mięsa i podrobów;
  • szeroki zakres władców;
  • dostępność paszy leczniczej i dietetycznej;
  • demokratyczna cena;
  • podział żywności na grupy według wieku i wielkości zwierzęcia;
  • obecność minerałów i witamin, białka roślinnego;
  • leczenie chorób przewodu pokarmowego, nerek, kamienia nazębnego.

Niewiele osób rozumie, ale na Wzgórzach nie znajdziesz środków chemicznych, smaków i wzmacniaczy smaku.

Czytaj także:

Niedobory mocy

Istnieją również wady nieodłączne dla wszystkich kanałów:

  • niezróżnicowana kompozycja;
  • stosowanie nie tylko świeżego mięsa, ale także mączki mięsnej;
  • obecność kukurydzy w paszy, która często powoduje alergie u zwierząt ozdobnych.

Jakie jedzenie wybrać swojego zwierzaka?

Jak wspomniano wcześniej, suchy pokarm dla psów Hill's (Hill's) składa się z trzech głównych linii, które są dalej podzielone na rasy domowe. Na przykład, Hill's Science Plan odnosi się do codziennego odżywiania, a Hill's Prescription Diet odnosi się do diety terapeutycznej i dietetycznej.

Pamiętaj, że zanim użyjesz karmy dla psów Hill's, musisz uzyskać pozwolenie weterynarza i zostać poddanym testom.

Linia Hill's Nature's Best jest wyjątkowa, ponieważ została zaprojektowana w celu wzmocnienia układu odpornościowego i przywrócenia zdrowia po chorobie. Obejmuje tylko dwa produkty: Dorosły pies rasy dużych psów / Giant i psów dorosłych Mini / Medium.

Ważne jest, aby karma Canine Adult No Grain była uważana za uniwersalną, odpowiednią dla wszystkich ras psów dorosłych, uważanych za bezpestkowe, a zatem nie powodującą alergii.

Dla dużych zwierząt domowych

Wzgórza żywieniowe dla dużych ras zostały zaprojektowane w celu utrzymania odporności, wzmocnienia kości i zapewnienia swojemu zwierzęciu maksymalnej aktywności:

  • Idealna karma beztłuszczowa Ideal Balance przeznaczona jest dla zwierząt od roku życia, bez zbóż i odnosi się do codziennej diety;
  • Canine Adult Advanced Fitness - dla wszystkich ras, poprawia trawienie i wzmacnia kości;
  • Canine Light dla dużych ras, utrzymuje prawidłową wagę, eliminuje otyłość;
  • Dog Performance dla psów aktywnych, myśliwskich i usługowych;
  • Canine Mature Active Longevity do wzmacniania kości, poprawiania funkcjonowania narządów wewnętrznych, dla dorosłych psów po 5 latach;
  • Metaboliczny oryginalny w zapobieganiu otyłości i obniżaniu poziomu cholesterolu.

Dla małych i średnich ras

Ponieważ małe i średnie rasy psów często cierpią na problemy trawienne, zapalenie skóry i alergie w karmie dla psów Hills, istnieje kilka opcji dla nich:

  • Dorosłe psy i małe rasy - codzienna karma dla zwierząt o wadze do 10 kg;
  • Plan Nauki poprawia trawienie i wzmacnia kości, mięśnie zwierzęcia;
  • Dorosły - sucha karma, która wspiera odporność i normalną kondycję żołądka;
  • Adult Adult Active Longevity nadaje się dla starzejących się zwierząt małych ras, chroni trawienie, eliminuje kamień nazębny i chorobę nerek;
  • Canine Fitness Mini do normalizacji pracy wszystkich narządów wewnętrznych u małych ras psów poniżej piątego roku życia;
  • Canine Miniature jest przeznaczony do utrzymania prawidłowego stanu jamy ustnej, w celu poprawy trawienia. Odpowiedni dla ras miniaturowych i małych;
  • Pies mały Miniaturowy oryginał - aby znormalizować wagę, usuń kamień nazębny i wzmocnij odporność;
  • Canine Mini and Medium - pokarm naturalny poprawiający odporność, regenerujący się po chorobach. Dla małych i średnich ras od pierwszego roku życia.

Pamiętaj, że jedzenie dla małych ras powinno zawierać więcej białka, minimum węglowodanów. Pożądane jest, aby kompozycja nie była kukurydziana i inne zboża, ponieważ powodują alergie.

Dla szczeniąt

Dla szczeniąt wybierz krokiety w puszkach lub suchych z najbardziej naturalną i pożywną kompozycją. W końcu ważne jest, aby zwierzę w pełni rozwinięte, tworzył zdrowe zęby i kości.

Zwróć uwagę na takie kanały:

  • Szczeniak mały Miniatur odpowiada za tworzenie odporności, rozwój umysłowy, wzmacnianie tkanki mięśniowej i kostnej;
  • Szczenięta Zdrowy rozwój również tworzy odporność, wzmacnia kości i daje aktywność szczeniąt. Osobliwością są małe granulki, a nie duże krokiety;
  • Ideal Balance Puppy jest hipoalergiczny, poprawia trawienie, wzmacnia system odpornościowy.

Hill's Medical Dog Food

Producent karmy dla psów Hills (Hill's) zajmował się chorymi zwierzętami, ponieważ linia medyczna i weterynaryjna obejmuje:

  • Multicare Caninec, który łagodzi kamicę moczową;
  • Canined łagodzi alergie, zapalenie skóry i choroby przewodu pokarmowego;
  • Caninew ma na celu zapobieganie otyłości, normalizację wagi;
  • Caninej - pokarm wzmacniający tkankę kostną, mięśnie i zęby;
  • Mobilność Canine Original - leczenie otyłości, powrót do aktywności.

Pamiętaj, że karma Hills zawiera również linijki do leczenia problemów z wątrobą, sercem i nadwagą po stresie.

Recenzje na temat karmy Hills (Hill's) dla psów

Marina: Karmimy naszego Jack'a (Labrador Retriever) wzgórzami paszowymi od dwóch lat, a skargi jeszcze się nie pojawiły. Nasz duży facet zjada jedzenie z przyjemnością, nie cierpi na otyłość, a także na inne choroby. Ale dwie porcje jedzenia wystarczą na jego ciągłe gry i długie spacery. Wybraliśmy linię codziennych posiłków, ale czasami zmieniamy opcje karmienia, aby się nie męczyć.

Oleg: Mamy shih tzu, więc kupujemy Canine Adult Advanced Fitness Mini, ponieważ dziecko często cierpi z powodu problemów trawiennych i nerek. Byłem zadowolony, że w diecie nie ma chemikaliów, dużo mięsa i prawie żadnych zbóż. Jakość i cena były przyjemnie zadowolone. Później zastanawiamy się nad przejściem do składu starzejących się zwierząt.

Anya: Dajemy standardową równowagę idealną, która jest równie dobra dla wszystkich ras, jeśli nie ma oczywistych potrzeb ani problemów zdrowotnych. Ze względu na to, że jedzenie jest bezziarniste, otyłe lub alergiczne, nie zachorujemy. Najważniejsze to podać dodatkowe witaminy i dużo wody. Podczas gdy Courtney nie narzekała i nie odmawiała jedzenia, więc nie chcemy się zmieniać.

Cena suchych wzgórz lub puszek zależy od składu, linii i wagi opakowania:

  • za pakiet 1,5 kg będzie musiał zapłacić - 740 rubli (360 UAH);
  • za 7 kg - 2600 rubli w Moskwie (1300 UAH w Kijowie);
  • za 12 kg - 3500 rubli (1750 UAH);
  • żywność w puszkach w 370 g kosztuje około 185 rubli (90 UAH).
Kup teraz

Czytaj Więcej O Psach

Dlaczego pies pije dużo wody?

Treść Pies zaczął pić dużo wody, chociaż wcześniej go nie obserwowano. Jaki jest powód? Dlaczego pies pije dużo wody? Takie pytania coraz częściej docierają do nas pocztą. Postaramy się poradzić sobie z przyczynami i szczegółowo, aby odpowiedzieć na te pytania.