Szkolenie

Orijen dla psów

Zarejestruj się, aby zostawić opinię.
Zajmuje mniej niż 1 minutę.

Marka Orijen to holistyczna karma. W składzie nie ma żadnych odpadków, udział mięsa jest duży. Wszystkie składniki odżywcze i witaminy mogą otrzymać zwierzaka na zestaw owoców, ziół i warzyw, które są w składzie paszy. Producent Champion Petfoods. Są zaangażowani w jedzenie Acana.
Zwrócę uwagę na główne zalety produktu:
- jakość i prawdziwe mięso (około 80%);
- bez wzmacniaczy smaku i barwników, wszystko całkowicie naturalne;
- dobrze dobrane witaminy i minerały dla psów różnych ras;
- jagody i zioła.
Niedociągnięcia w kanale, nie widzę. Być może dla kogoś będzie to kosztowne, ale kosztuje jego pieniądze iw pełni spełnia najwyższe standardy.
Najlepiej nadaje się dla dużych i aktywnych psów, które potrzebują dużo białka. Małe psy w tak dużej ilości mięsa nie potrzebują, ale są również całkowicie odpowiednie dla nich.

Pierwszym i jedynym suchym pokarmem naszego labradora było pochodzenie. Pies jest rasowy ze wszystkimi dokumentami, dlatego podchodził do diety w sposób odpowiedzialny: jedzenie zostało wybrane ze względu na jego doskonałą kompozycję, uczciwą cenę, a także importową produkcję. Zaczęłam dawać jej suche granulki z wieku szczeniąt - Orygenes Pappy, tylko dla szczeniąt. Jedzenie było z kurczakiem i indykiem, mięso jest świeże i suszone. Również zawierały jaja i ryby. Ogólnie rzecz biorąc, pełen zakres białek zwierzęcych, także psów, to drapieżniki, białko roślinne jest od nich gorsze. Nie było precedensu, pies jadł jedzenie z oczywistą przyjemnością, nie dręczył gazów, pachniał normalnie z ust. Wełna podczas czesania nie wypadała silnie, wszystko mieści się w normalnym zakresie. Karmiono je taką karmą przez okres do 10 miesięcy, aż pies dorósł i był w stanie spokojnie żuć duże granulki dla dorosłych zwierząt.
Dorosłe pochodzenie jest prawie takie samo jak "dziecinne", tylko granulki są większe. I tak holistyczna jest utrzymywana w tym samym stylu: czyste mięso, bez podrobów, dużo warzyw, owoców i jagód, jako źródło witamin. Wszystko naturalne, bez chemii. Dorosłe jedzenie jest nadal jedzone z przyjemnością, mogę je tylko czasami dogadzać psimi radościami w postaci puszkowanej żywności, a także wlewać więcej wody do miski.

Główną wadą Origin jest jego cena. Łatwiej mi kupić inną całkowicie bezpieczną, ale tańszą karmę premium, a równolegle z tym karmić psa mięsem. Pod względem ilości przychodzącego białka, jeszcze więcej zostanie uwolnionych, a zwykłe mięso nie będzie lepiej wchłaniane niż suche granulki.
Po prostu trzymał psa na początku kilka miesięcy, potem opakowanie się skończyło. Jakość jedzenia, oczywiście warta swojej ceny, bez zakłóceń przewodu pokarmowego u zwierzęcia nie było. Poszedł do toalety zupełnie normalnie, bez wysiłku, jak to się dzieje po tanim suchym jedzeniu. Odżywczo dobre, jak zaleca, a tak dużo posypane, zjadł wszystko, ale już nie błagał, było pełne. Ogólnie rzecz biorąc, świetny produkt, ale za drogi.

Pochodzenie najlepiej nadaje się dla aktywnych psów, a także podczas wzrostu. Wynika to z faktu, że w paszy zwiększona zawartość białka - prawie 40%. Dla porównania, w innych, nawet paszy premium, średnio 20-25%. Białko jest białkiem, materiałem budowlanym dla wszystkich organizmów, pies nie jest wyjątkiem. Odtąd bardzo ważne jest, aby karmić je pokarmami białkowymi, szczególnie jeśli pies siedzi na suchym pokarmie.
To prawda, że ​​istnieje pasza i jedna nieważna, ale wciąż jest wadą. Zmniejszony udział węglowodanów. Bez pszenicy, głównymi węglowodanami są warzywa. Dlatego jego całkowita wartość energetyczna nie jest tak wysoka jak u innych. Dlatego, aby w pełni jeść, musisz umieścić psa więcej jedzenia niż inne marki. Z drugiej jednak strony czyni to hipoalergicznym, bezpiecznym dla ciała psów, ponieważ zboża nie zawsze mają dobry wpływ na trawienie. Warzywa są również źródłem błonnika, dlatego wykluczone są problemy z niedrożnością jelit z suchego jedzenia.
Granulki są małe, w kształcie naleśnika, prawie nie nasiąknięte tłuszczem, więc dłonie nie są bardzo brudne. Jest zapach, zwłaszcza mięso, jak każdy inny suchy pokarm dla psa. Kolor jest ciemniejszy niż zwykle, prawdopodobnie silniejszy smażony lub suszony.
Jedzenie jest bardzo drogie. Osobiście nie spotkałem droższego. Jeśli weźmiesz najmniejsze paczki o wadze 300 gramów, będziesz musiał zapłacić 400 rubli. Ponieważ mam rasową i dość dużą Niemkę, jest to jej dzienna dawka. Dlatego biorę zdrowe paczki po 17 kg, wstają o 9 z kilkoma tysiącami, tym bardziej zyskują. Nie mam żadnych skarg na jakość jedzenia, nigdy nie miałem żadnych problemów zdrowotnych.

ORIGEN jedzenie - cios w wątrobę?

ORIGEN jedzenie - cios w wątrobę? 11/24/10 12:47

Mam psa Dobermana od 10 lat, karmię Pro Pak, mam niewielkie problemy wokół oczu, zaczęło się od niewielkiego obszaru łysienia, trafiłem do kliniki i przepisałem maść i zaleciłem zmianę diety na lepszego, ale bardzo dorosłego psa. Próbując uporać się z markami, które są na rynku, znalazłem Orygenesa. Wydaje się, że jest wysokiej jakości i drogi, dobrze napisany, ale bardzo dezorientujący.
Według producenta Orygenes, wszystkie znaki handlowe są zaangażowane w marketing i są najlepsze na świecie. Dość ambitne, ale, moim zdaniem, robią to samo. Tj WĘGLOWODANY NIE POTRZEBUJĄ (rozmawiałem z kandydatem na weterynarza, studiował w USA, według niego to nonsens). Procent białka jest poza skalą, dla dorosłych psów (mam psa 10 lat) w ORIGEN SENIOR rufie 42%!. Strona internetowa importera ma BIAŁE STRONY, http://www.acana.ru/assets/files/ORIJEN_WHITE_PAPER_RU.pdf
Tj odniesienie do niektórych badań z lat 1985-1998, które demaskuje "mity" na temat niebezpieczeństw związanych z wysoką zawartością białka, jest prawdziwe, tylko Nagrodę Nobla pozostawia się do napisania, a wszyscy pozostali lekarze to imbryki? Tj ORIGEN się okazuje - najlepsze jedzenie, a wszystkie inne znane marki tylko "psotne". No tak, hormony przyspieszające wzrost w amerykańskich i kanadyjskich gospodarstwach nie są używane.

re: ORIGEN jedzenie - cios w wątrobę? 11/24/10 20:24

Staraj się nie zwracać uwagi na slogany marketingowe i spekuluj się logicznie: jest coś takiego jak odpowiednia żywność biologiczna - czyli żywność, specyficzna dla zwierząt jako gatunku biologicznego. Pies jest mięsożercą, dlatego podstawą jego odżywiania jest mięso, a także składniki roślinne jako źródło węglowodanów i ruchliwość jelit. Na tej ścieżce wyruszyli producenci Origien i Akana i oczywiście są w nich węglowodany! Są bezziarniste, nie zawierają węgla! Ziarno nie jest wcale potrzebne, nie jest koniem. W ślinie psa nie ma enzymu amylazy wytwarzanego przez zwierzęta roślinożerne do trawienia ziarna. Funkcja wytwarzania amylazy zajmuje trzustkę, co znacznie zwiększa obciążenie.

re: re: Food ORIGEN - cios w wątrobę? 11/25/10 14:11

Psy mojej mamy jedzą inne jedzenie, standardowe, że tak powiem, ale to było dawno temu. Chociaż, gdybym teraz zaczął psa i wychowywał go od szczeniaka, to zdecydowanie po roku karmiłbym Akanę lub Orygenesa.

re: re: re: Food ORIGEN - cios w wątrobę? 11/25/10 19:31

Autor tematu sam znalazł stronę, na której kobieta, która od wielu lat pracuje z Pet Food Championem, doradza w karmieniu Akany i Origien. Podchodzi bardzo rozważnie do tej kwestii, krytycznie, pyta producentów o interesujące kwestie, sama konsultuje się z dietetykami, w tym z Kanady. Nie dałem topstartowi linku, żeby nie nagrał mnie w zakupionych marketerach, mój kompan jest bardzo agresywny. Ale myślę, że to, co powiedziała mu o wysokiej zawartości białka i wątroby, może być tutaj interesujące. Następny cytat.

re: re: Food ORIGEN - cios w wątrobę? 12/13/10 15:40

Wziąłem Brit, podczas gdy wszystko jest w porządku, a cena i pies jedzą dobrze. Orygenes - drogi, i nie zaryzykuję. Wszystko wydaje się nie takie złe, ale jest coś mylącego. Oto Brit - i niedrogi i kompozycja - norma. Mimo to poszedłem na stronę i zacząłem szukać sztuczki. Jest bardzo podejrzanie tani. Opa znalazła.

re: re: re: Food ORIGEN - cios w wątrobę? 12/13/10 16:02

Dobry zimowy dzień i wieczór.

re: re: re: re: Food ORIGEN - cios w wątrobę? 12/14/10 5:57 pm

Cześć. O tym, że na półkach sklepów zoologicznych nie ma Akana i Orygenesa - to kwestia czasu. Royal Canin, Ekanuba i tak dalej są po prostu dobrze reklamowane. Chociaż Royal zazwyczaj zamierza kupić kampanię Marsa. Moim zdaniem nie osiąga nawet premii, a jeśli Mars zacznie ją produkować, to generalnie będzie pełne miasto. Moje zdanie, w diecie psa powinno być zdominowane przez białko, aw jakich ilościach decydować właściciel. W zależności od rasy, nat. ładunek, zdrowie psa itp. Ale pasza, która w pierwszej kolejności zawierała "ziarno" (jak w tym samym pianinie), można karmić tylko ptaki domowe, ale nie psy i koty. Jeśli nie masz wystarczającej wiedzy, aby wybrać odpowiednie odżywianie dla swojego zwierzaka, możesz oddać krew psa raz na sześć miesięcy w celu przeprowadzenia testów, a tym samym monitorować wszelkie zmiany. Wszystkie zwierzęta są indywidualne. Karmiłem mojego psa surowym mięsem i warzywami i przez półtora roku nie było problemów. A gdy kot karmiony w ten sam sposób, wykazała silne białko na wątrobę zgodnie z analizami i musiała zmienić dietę. Odnośnie Orygenesa, czytałem na różnych forach, że niektóre zwierzęta (psy, koty) miały problemy z wątrobą i przewodem pokarmowym po przeniesieniu ich na tę paszę. Jednak wiele osób zauważyło poprawę. Moim zdaniem najpewniejszą metodą jest testowanie dwa razy w roku. Zdrowie swoim zwierzakom! Nawiasem mówiąc, możesz przeczytać artykuł, znaleźć go w internecie, Ludmiła Tipikina "O czym jest głupi". Osobowość jest dość sławna. Ten artykuł jest bardzo dobry. Wiele ciekawych i nie tylko dotyczących układu pokarmowego psa.

re: re: re: re: re: ORIGEN feed - cios w wątrobę? 12/15/10 8:36

Guzlik, dziękuję za link do artykułu, przeczytaj - bardzo przydatny artykuł, zawierający informacje, dzięki którym właściciele mogą identyfikować znaki ostrzegawcze w swoich zwierzętach domowych. Chociaż zgadzam się z tobą: testy 2 razy w roku gwarantują, że wszelkie zmiany zostaną zauważone na czas, a choroba nie będzie działać.
Ale jeśli chodzi o analizy jako sposób wyboru paszy, wątpię w to. Byłoby idealnie: przeszedł analizę - lekarz powiedział, co karmić. Ale, niestety, nasza większość w ogromnej większości nie rozumie przemysłowych pasz, nie daj Boże, jeśli odradzają naturalce. Tak, a potem. Karmiłam również szczeniaka surowym mięsem i warzywami, a także twarogiem, który mieliśmy do smażenia. Kiedy jednak kategorycznie odmówiła jedzenia surowego mięsa i twarogu, ja, alternatywnie, zaproponowałem gotowanie owsianki. W naturalny sposób nie zacząłem zbierać suchego jedzenia. Próbowałem szczeniaka Akana, zaczęła się biegunka. Chodzę do lekarza, ona - zmień paszę. Ekanubu, Hills, Royal. Ja szturcham je kompozycją, mówią: jedzą wszystko. Żądam analizy dotyczącej tolerancji pokarmu, nie robię tego i nie muszę go wpisywać. W rezultacie musiałem zabrać psa do innej kliniki, aby przetestować ją pod kątem tolerancji pokarmowej, która pokazała, że ​​mój pies nie toleruje owsa (był on częścią szczeniaka Akana). Dostałem się do bezziarnistej Akany, która z wielką przyjemnością nadal jemy, a pies jest w świetnej formie (TTT).
Tutaj za kilka miesięcy pójdziemy na testy, znalazłem rodzaj kompetentnego lekarza (długo się nad tym zastanawiałem), mamy nadzieję, że potrafi je poprawnie zinterpretować.
Ale nadal nie jemy surowego mięsa, tutaj starałem się podawać je pomiędzy karmieniami, myślę, że brakowało mi prawdopodobnie mięsa. Nie figi, powąchał i odszedł. Ale jabłko, marchewka, ogórek - jesteśmy szczęśliwi. Oto także paradoks!

re: re: re: re: re: ORIGEN feed - cios w wątrobę? 12/15/10 10:15

Cześć. Dzięki za odpowiedź. Trudno nie zgodzić się z twoją opinią. Oczywiście wielu osobom łatwiej jest eksperymentować, niż iść do kliniki i poddać się testom. Może się mylę, ale jestem leniwy.

Mój pies stróżujący

Dog Blog - My Watchdog

Recenzje karmy Orijen dla psów

Karma sucha dla psów Orygenes jest uważana za jedną z najdroższych i wysokiej jakości, należy do żywności super premium. Recenzje weterynarzy mówią, że musisz karmić psa tymi konserwami (lub krokietami do wyboru), ponieważ producent używa tylko naturalnych produktów do produkcji przy minimalnej obróbce cieplnej. Dlatego dieta jest biologicznie zgodna z normami, jest zrównoważona.

Rodzaje kupy Orygenes (Orijen) dla psów

Karma sucha i sucha Origen jest produkowana przez tę samą kanadyjską firmę, co Akana. Ważne jest, aby opakowanie i kontrola jakości były również przeprowadzane w Kanadzie. Główną cechą żywienia jest wysoki wskaźnik mięsa (ponad 65%) i prawie całkowity brak zbóż.

Ważne jest, aby karma Orygenes była uważana za wysoką zawartość białka i nie zawiera prawie żadnych ciężkich węglowodanów, więc porcja karmienia jest znacznie mniejsza niż w przypadku korzystania z innych produktów, ale zwierzę otrzymuje wszystkie niezbędne składniki odżywcze.

Należy powiedzieć, że mięso i ryby są poddawane obróbce cieplnej natychmiast po wejściu do fabryki. Aby to zrobić, użyj pieca o temperaturze 90 stopni, aby wszystkie właściwości produktów, aminokwasów i witamin zostały zapisane.

Dogodnie wszystkie produkty Orijen są podzielone na kilka kategorii: dla wrażliwego trawienia, dla dużych i małych ras, dla dorosłych zwierząt domowych i szczeniąt. Żywność jest produkowana w postaci suchej karmy o wadze 0,34, 2, 6 i 11,4 kg.

Skład paszy może się różnić w zależności od linii, ale główne składniki:

  • drób i ryby;
  • jajka;
  • suszone mięso;
  • podroby mięsne;
  • witaminy i minerały;
  • owoce;
  • warzywa;
  • zioła lecznicze.

W diecie super klasy premium nie powinny to być tłuszcze zwierzęce, duże ilości węglowodanów, smaków i chemikaliów.

Zalety karmy Orijen

Możesz dokładnie określić kilka zalet karmienia:

  • poważny procent produktów mięsnych;
  • różnorodne owoce i warzywa;
  • obecność niezbędnych witamin, a nawet ziół leczniczych;
  • wysoka jakość.

Niedobory żywieniowe Orygenesa

W Origen nie ma praktycznie żadnych wad, z wyjątkiem:

  • wysokie ceny, które nie są dostępne dla wszystkich;
  • niezbyt wiele opcji;
  • nieobecny we wszystkich sklepach.

Jakie kanały wybierać dla swojego zwierzaka?

W sumie opracowano sześć podstawowych opcji, które są odpowiednie dla dorosłych zwierząt domowych, szczeniąt i starszych psów.

Przeczytaj:

Dla dorosłych zwierząt domowych

Odżywianie dla psów dorosłych zawiera maksymalnie białka i białka, linia jest reprezentowana przez takie opcje:

  • Edalt Dog jest odpowiedni dla każdej rasy, 75% składa się z produktów mięsnych i 25 owoców, ziół leczniczych;
  • Edalt Dog Frieze Dryd - liofilizowane krokiety, które są wykonane w technologii liofilizacji, czyli wszystkie składniki karmy są przetwarzane w bardzo niskich temperaturach. Jednocześnie powstaje z nich wilgoć, ale użyteczne składniki są zachowane. Procent mięsa - więcej niż 90;
  • Sixs Fix to dość lekka żywność, która jest szybko trawiona ze względu na dużą ilość mięsa rybnego. Odpowiedni również dla zwierząt o delikatnym trawieniu i alergiach.

Pamiętaj, że w paszy Oryżena podaje się procent mięsa, co oznacza, że ​​informacja jest prawdziwa. Podczas gdy inne firmy często milczą na ten temat, co oznacza, że ​​procent białka i białka może być mniejszy niż podano.

Dla szczeniąt

Dla szczeniąt opracowano tylko dwa rodzaje żywności, które są odpowiedzialne za rozwój, aktywność i wzmocnienie odporności zwierzęcia.

  1. Pappy - codzienne jedzenie z dużą ilością białka i minimum węglowodanów. Prawie 85% składa się z naturalnego mięsa, są też warzywa i produkty uboczne w postaci chrząstki lub wątroby.
  2. Pappi Lajd będzie pasować do szczeniąt dużych ras, składających się z wielu minerałów i pierwiastków śladowych, które wzmacniają mięśnie, kości i szkielet.

Dla starszych zwierząt

W przypadku starzejących się psów istnieje tylko jedna opcja z Origen - Senor Dog. Odpowiednie karmione zwierzęta domowe po siedmiu latach, jako część prawie żadnych węglowodanów, ale dużo białka. Inne składniki to zioła lecznicze, ryż i ziemniaki. Odżywianie ma na celu zapobieganie cukrzycy, otyłości i chorobom układu mięśniowo-szkieletowego.

Recenzje Origen Dog Food (Orijen)

Zachar: Tak, cena karmy Origen nie jest najbardziej przyjemna i niedroga. Ale jeśli cenisz zdrowie swojego zwierzaka i chcesz, aby zawsze był aktywny, wybierz Origen. Dokonaliśmy wyboru dwa lata temu i nigdy tego nie żałowaliśmy. Karmimy się od dzieciństwa, weterynarz powiedział, że pies jest całkowicie zdrowy. Nawet banalne zaburzenia trawienne nie istnieją.

Arina: Do tej pory zdecydowaliśmy się wypróbować serię Pappi, karmimy już od dwóch tygodni. Jeśli chodzi o mnie, Orygenes jest doskonały. My weterynarz i hodowca natychmiast to zaleciliśmy. Analogi, choć tańsze, ale kompozycja nie jest tak naturalna i różnorodna. Dlatego na pewno się nie zmienimy!

Varya: Dawniej podawaliśmy Monge, ale mały pies jadł to bez przyjemności, często odmawiał, szedł w złym humorze. Potem przeszli na Eukanubę, ale to jedzenie jest dość specyficzne, nie każdy zrobi to. Ale gdy tylko kupili Orygenesa, Dora od razu miała dobry nastrój, dużo energii i chęć chodzenia przez dwie godziny.

Polityka cenowa

Cena karmy dla psa Origen nie jest odpowiednia dla wszystkich, ponieważ krokiety są droższe niż analogi:

  • 0,34 kg - od 340 rubli (170 UAH);
  • 2 kg - 1475 rubli (700 UAH);
  • 6 kg - 3200 rubli (1600 UAH);
  • 11,4 kg - 5685 rubli w Moskwie (2800 UAH w Kijowie).
Kup teraz

Club Service Dog ROSTO Apatity

Forum Serwis Dog Club ROSTO Apatity

Kanał ORIJEN (Origin, Kanada) Co o tym sądzisz?

Kanał ORIJEN (Origin, Kanada) Co o tym sądzisz?

Post NataliaPushko »05 marca 2010 14:11

Re: ORIJEN Feed (Origin, Canada) Co o tym sądzisz?

The elenay Post »05 marca 2010 16:13

Re: ORIJEN Feed (Origin, Canada) Co o tym sądzisz?

Wiadomość bella »05 marca 2010 19:27

Re: ORIJEN Feed (Origin, Canada) Co o tym sądzisz?

Wiadomość elenay »05 marca 2010 20:59

Club Service Dog ROSTO Apatity

Forum Serwis Dog Club ROSTO Apatity

Kanał ORIJEN (Origin, Kanada) Co o tym sądzisz?

Kanał ORIJEN (Origin, Kanada) Co o tym sądzisz?

Post NataliaPushko »05 marca 2010 14:11

Re: ORIJEN Feed (Origin, Canada) Co o tym sądzisz?

The elenay Post »05 marca 2010 16:13

Re: ORIJEN Feed (Origin, Canada) Co o tym sądzisz?

Wiadomość bella »05 marca 2010 19:27

Re: ORIJEN Feed (Origin, Canada) Co o tym sądzisz?

Wiadomość elenay »05 marca 2010 20:59

Recenzje kanałów Acana i Orijen

Jakiś czas temu dokładnie przestudiowałem informacje o liderach producentów pasz dla zwierząt z rosyjskich i zagranicznych źródeł, uważnie przeczytałem artykuły na stronie acana.ru, zapoznałem się z kompozycją i zrobiłem dla siebie jedyny i jednoznaczny wniosek. Od tego czasu nigdy nie wątpiłem w jego lojalność. Od około roku, na bieżąco, moje koty z wielką przyjemnością jedzą Orijen i Acana karmi dla kotów różnego rodzaju. Jedzenie jest doskonale zjadane, podczas gdy zwierzęta są dobrze nasycone, nie przejadają się i ogólnie są w doskonałej formie. Już dawno zapomnieliśmy, jakie są alergie, regurgitacja i na tacach jest zawsze pełny porządek, zwierzęta mają lśniące włosy, dobrze rozwinięte mięśnie. W szczególności chciałbym zauważyć, że dla nas jest dobrze i wygodnie, że jedzenie jest dobre zarówno dla kociąt, jak i dla starszych szanowanych ogonów. Koty w różnym wieku o różnych preferencjach smakowych są usatysfakcjonowane i karmione, a cóż innego może chcieć kochający troskliwy właściciel dla swoich pupili? Bardzo się cieszę, że dzięki paszom Orijen i Acana możesz być pewny tej samej jakości, a co za tym idzie, zdrowia zwierząt domowych. Dzięki całej przyjaznej firmie Orijen i Acana!

Cześć, Jestem właścicielem hodowli "Domingo Imperials". Główną rasą w żłobku są standardowe i miniaturowe bullteriery, ale są też przedstawiciele innych ras: Labradorów, Buldogów Angielskich, Pinczerów miniaturowych, Keeshondów, West Highland White Terrier i wielu innych. Od dawna już używamy Origenu i Akany. Jedzenie w naszej hodowli dobierane jest indywidualnie dla każdego psa. Główne kanały, których używamy, to: 1. jagnięcina Akana (angielskie buldogi, labradory, wrzośca); 2. Origalt Edalt (Labradors); 3. Akana Grassland, Wieprzowina i kaczka (Bull Terriers, West Highland White Terrier, Keeshond); 4. Origin i Akana dla kotów, z których również bardzo żyjemy. Co lubię w tych produktach: bardzo dobre smakowitość, psy w doskonałej formie, białe psy nie kwitną, z właściwym doborem nie ma reakcji alergicznych. Orygenes dla kotów świetnie pasuje do egzotycznych zwierząt: surykatek, afrykańskich jeży, szopów i nosa!

Nasze psy jedzą karmę Akana przez ponad 1,5 roku. Decyzja o próbie nakarmienia tej marki nastąpiła, gdy nie byliśmy zadowoleni z formy psów wystawowych, które jednocześnie mają duży wysiłek fizyczny w sporcie. Potrzebował wystarczającej ilości białka i hipoalergicznej żywności. Akana poszła w 100%. Psy świetnie wyglądają pod każdym ciężarem, krew b / x jest normalna, dobre stolce i doskonały apetyt. W maju 2017 r. Postanowiliśmy po raz pierwszy karmić lek na Akane, przy okazji, matka tych 11 szczeniąt wyglądała przepięknie przez cały okres ciąży i laktacji. Szczenięta dostały jedzenie do smaku i było to dla mnie bardzo wygodne, aby je namoczyć. Warto powiedzieć, że stosujemy żywienie mieszane iw ciągu jednego dnia zastępujemy karmienie surowym mięsem. W innych paszach wprowadzeniu mięsa zawsze towarzyszyło zaburzenie przewodu żołądkowo-jelitowego, a na Akane nie ma takiego problemu! Dla nas to kolejny dowód na to, że Akana naprawdę spełnia biologiczne potrzeby psów! Karma Akana dla właścicieli, którzy wybierają najlepsze dla swoich psów, którzy wyraźnie wiedzą, że jesteśmy tym, co jemy. Dotyczy to również naszych psów!

AKANA jest stałym dystrybutorem kanałów Orijen i Acana na rynek rosyjski. Bardzo ważne jest dla nas, a także producenta, znać Twoją opinię na temat żywności i karmy dla zwierząt, którą sprzedajemy.

Oczywiście, osobiście obserwowaliśmy proces produkcji paszy w kanadyjskiej wytwórni Petfoods (Morinville, Alberta) więcej niż raz. Spotkaliśmy się z lokalnymi dostawcami mięsa, drobiu, ryb, warzyw i owoców. Uważnie przestudiuj całą dokumentację, badania i standardy dla paszy "Akana" i "Pochodzenie". Dlatego możemy śmiało stwierdzić, że są to naprawdę bezpieczne i użyteczne produkty dla psów i kotów, które spełniają zasady biologicznej zgodności.

Ale czy są smaczne dla zwierząt domowych? W jaki sposób karmienie Acana i Orijen żywi się zdrowiem, nastrojem, wyglądem? Chcąc znaleźć odpowiedzi na te pytania, zawsze pytamy naszych stałych klientów - właścicieli zwierząt, hodowców psów i kotów - o opinie na temat karmy "Akana" i "Orygenes" na oficjalnej stronie internetowej acana.ru, a nie tylko na temat zasobów stron trzecich.

Należy pamiętać, że publikacje na tej stronie są obserwacją i doświadczeniem prawdziwych ludzi, którzy znaleźli czas, aby przesłać nam opinie na temat kanałów Acana lub Orijen, dołączając do listu zdjęcie zwierzaka. Jesteśmy im bardzo wdzięczni. Jeśli chcesz podzielić się swoją historią - napisz.

Karma dla kotów Orijen: recenzje, analiza składu, cena

Orijen Cat Feed Review

Karma sucha dla kotów Orijen (Origen) jest produkowana w Kanadzie przez Champion Petfoods. Oficjalna strona to https://www.orijen.ca/, zawiera wszystkie ważne informacje (na przykład kompozycje, normy żywieniowe, opis wartości składników). Ten kanał odnosi się do holistyki.

Pod marką Orijen dostępna jest także karma dla psów. Champion Petfoods produkuje również karmę dla psów i kotów Acana.

Skład paszy Orijen

Odkryj suchą żywność Orijen z wariantem Cat. Kociak (dla kociąt i dorosłych kotów). Możesz to zobaczyć na obrazku poniżej, dla czytelności, kliknij go lewym przyciskiem myszy:

Zrzut ekranu z informacjami o składzie pliku danych podanego na oficjalnej stronie internetowej.

Pierwsze 15 składników (świeże mięso z kurczaka, świeże mięso z indyka, świeże całe jajka, świeża wątroba z kurczaka itp.) To źródła białka. Oprócz białka, mięsa i podrobów takich jak wątroba, serce jest bogate w witaminy i minerały, więc prawie nie ma suplementów witaminowych i mineralnych.

Ponieważ wskazany jest procent każdego składnika pochodzenia zwierzęcego, możemy obliczyć ich całkowitą objętość - 18 + 7 + 5 + 5 + 4 * 11 = 79. Jeśli dodasz tłuszczu z kurczaka, chrząstkę kurczaka, tłuszcz śledziowy, wątróbkę drobiową i wątrobę z indyka, położoną nieco dalej, dostaniesz 85% składników pochodzenia zwierzęcego określonych przez producenta.

Tłuszcz z kurczaka (3%) jest źródłem nasyconych kwasów tłuszczowych, a tłuszcz śledziowy (1%) to nienasycone kwasy tłuszczowe. Jako źródła węglowodanów używa się: czerwonej soczewicy, zielonego groszku, zielonej soczewicy, ciecierzycy, żółtego groszku, fasoli, całej morskiej fasoli. Te ostatnie są również bogate w białko roślinne. Włókno z soczewicy jest źródłem błonnika.

Pozostałe składniki (warzywa, owoce, jagody i zioła) są naturalnymi źródłami różnych składników odżywczych.

Plusy i minusy

Wśród zalet jedzenia:

  • wykorzystywane są prawdziwe mięso i wysokiej jakości podroby (serce, wątroba), które są głównym źródłem białek;
  • źródłami węglowodanów są soczewica, ciecierzyca, groch, a nie pszenica i kukurydza (często wywołują alergie u kotów);
  • zamiast dodatków do żywności, naturalnych źródeł witamin, minerałów i innych korzystnych substancji;
  • naturalny środek konserwujący - mieszane tokoferole (wskazane na opakowaniu w kompozycjach starej linii);
  • powszechne, istnieje w większości sklepów zoologicznych.

Wady:

  • wysoka cena (znacznie wyższa niż w przypadku wielu innych holistów).

Karma dla kotów Orijen - opinie

Kanadyjska żywność "Origen" jest obecna na półkach rosyjskich sklepów zoologicznych od wielu lat. W tym czasie zebrało się wiele opinii od właścicieli kotów i kotów, poniżej zbierzemy niektóre z nich.

Opinie weterynarza

Recenzje klientów

Mój brytyjski kot był trudny do odbioru żywności. Wypróbowaliśmy Hills Science Plan - było dużo wełny i często dochodziło do wymiotów. Potem próbowali Now Fresh - były też wymioty. Trzeci wypróbowany Orijen - wyskoczył! Myślę, że powodem jest to, że w przeszłości pasze były mniejsze granulki, kot często połyka je bez żucia. Tutaj więcej granulek, prawdopodobnie lepiej strawionych, ponieważ całość nie połyka.

W porównaniu do Hills, Orijen ma znacznie mniej paliwa, kot szybko je. Myślę, że jest tak ze względu na skład, w którym dużo białka. Kot wygląda pięknie i dobrze odżywiony, nie ma problemów z toaletą.

Wypróbowany wzór CatKitten i Six Fish, zjada równie dobrze. Ogólnie jestem zadowolony z tego jedzenia, ale nie wiem, jak długo na nim pozostaniemy, jest on drogi. Mała torebka o wadze 340 gramów kosztuje 466 rubli, tylko wtedy, gdy zniżki mogą być nieco tańsze.

Kompozycja paszy Orygenesa jest idealna, wszystko jest namalowane bardzo szczegółowo w języku zrozumiałym dla przeciętnego człowieka. Bardzo mi się to podobało, postanowiłem dać to moim kotom. Wyprodukowany pasz w Kanadzie, który jest wskazany bezpośrednio na przedniej stronie paczki.

Ciemne pelety paszowe, wykonane w różnych formach. Czytam, że im ciemniejsze jedzenie, tym więcej mięsa. Zapach dla ludzkiego nosa nie jest najmilszy, jak u każdego karmy dla kota, ale koty to lubią - właśnie otworzyły paczkę, i były tam.

Moje koty chętnie jedzą to jedzenie, nie zauważyłem żadnych minusów. Mogę polecić Origen właścicielom, którzy mogą kupić drogie jedzenie dla swoich pupili. Za niewielką wysoką cenę być może jedyną negatywną.

Kupiłem tę karmę dla kotów przez ostatnie kilka miesięcy, postanowiłem podzielić się wrażeniami na jej temat. Wziąłem CatKitten, pierwszy pakiet zjadł dobrze, drugi jest gorszy, trzeci zupełnie niechętnie. Pisałem o tym w grupie właścicieli kotów w Vkontakte, radzili spróbować innych smaków. Tundra podniosła się, kot znów zjadł, podobnie jak późniejsza Sześć Ryb.

Wygląda na to, że mój kot jest wybredny i jeśli przez długi czas karmisz go tym samym, staje się nudny. Po Six Fish, CatKitten znów dobrze się zjadł. Ale teraz musiałem zmienić paszę, ponieważ kot zaczął przybrać na wadze Orijen. Próbujemy mniej wysokokalorycznej kawy Acana od tej samej kanadyjskiej firmy.

Cena i gdzie kupić

Możesz kupić tę suchą karmę w:

  1. "Stara farma" (link):
    • Opakowanie Orijen 0,34 kg - od 411 rubli;
    • Opakowanie Orijen 1,8 kg - od 1870 rubli;
    • Opakowanie Orygenes 5.4 kg - od 3905 rubli;
    • Torba Orijen 17 kg - od 11084 rubli.
  2. "ZooPassage" (link):
    • Opakowanie 0,34 kg - od 408 rubli;
    • Opakowanie 1,8 kg - od 1809 rubli;
    • Opakowanie 5,4 kg - od 3730 rubli;
    • Przysmak Orijen FD 35 g - od 290 rubli.
  3. "Le'Murrr" (link).

Powyższe ceny obowiązują na wrzesień 2017 r. I mogą się zmieniać z czasem. Dokładna wartość warunków na dziś, patrz sklepy zoologiczne na powyższych linkach.

Wyniki dotyczące karmy Origen Cat

Opinie o kotach Orijen są w przeważającej mierze pozytywne, tylko niewielu kupujących twierdzi, że nie pasowało do ich zwierzaka. Biorąc pod uwagę to i naprawdę dobry skład, strona "PetObzor" może bezpiecznie polecić ją jako podstawową rację dla kotów i kotów.

Bigleforum - forum dla fanów rasy Beagles

Menu nawigacji

Referencje użytkownika

Ad


WITAMY NA FORUM MIŁOŚNIKÓW WIELKICH RAS!

Jesteś nowy i masz tylko 15 dni od daty rejestracji na forum, a 30 wiadomości oddziela Cię od następnego statusu i usuwa wszystkie ograniczenia, więcej >>

UWAGA! Nie możesz zostawiać komentarzy w dziale szczeniąt! Komentarze są dozwolone tylko od autora tematu!

UWAGA! Nie możesz zostawiać komentarzy w dziale szczeniąt! Komentarze są dozwolone tylko od autora tematu!

UWAGA! Nie możesz zostawiać komentarzy w dziale szczeniąt! Komentarze są dozwolone tylko od autora tematu!

UWAGA! Nie możesz zostawiać komentarzy w sekcji Take a Beagle w dobrych rękach! Komentarze są dozwolone tylko od autora tematu!

UWAGA! Nie możesz komentować w dziale hodowlanym samców! Komentarze są dozwolone tylko od autora tematu!

Informacje o użytkowniku

Jesteś tutaj »Bigleforum - forum dla psów rasy Beagle» Często zadawane pytania »Chcemy zmienić paszę Orijen Puppy, co?

Chcemy zmienić karmę Orijen Puppy, co?

Wpisy 1 Strona 10 z 10

Udostępnij109.03.2015 12:17:33

  • Autor: Cat
  • Beaglepups
  • Lokalizacja: Москва
  • Zarejestrowany: 09.03.2015
  • 0 postów
  • Płeć: mężczyzna
  • Wiek: 39 [1978-09-27]
  • Pseudonim i data urodzenia beagle: Astavegas De Mon Ami (Emily, Ema) 07.29.14
  • Ostatnia wizyta:
    17.03.2018 19:22:54

Szczenię, 7 miesięcy, jemy suche jedzenie.

Na początku było Hills - bardzo mi się to nie podobało, przerzuciłem się na Orijen (czyli na szczenięta, z kurczakiem), już 4 miesiące.

Na początku, po Wzgórzach, stało się znacznie lepiej, oczy wyschły, wełna zaiskrzyła, przestała drapać.
Po kilku miesiącach objawy alergii zaczęły powracać.

Co radzisz, aby spróbować zastąpić Orijen?

Patrząc na Petcurian NOW Fresh / GO, czy ktoś mógł wypróbować ten kanał lub karmić go przez cały czas?

Udostępnij 209.03.2015 13:45:00

  • Wysłane przez: Anza
  • Biglik
  • Lokalizacja: Санкт-Петербург
  • Zarejestrowany: 15.01.2015
  • Wiadomości: 149
  • Płeć: kobieta
  • Pseudonim i data urodzenia Beagle: Astravegas Eurasia, 02/13/2013
  • Ostatnia wizyta:
    02/14/2018 6:50:07 PM

Czy podałeś Orijenowi dokładnie taką normę? Czasami problemy zaczynają się od wzrostu normy. Podczas karmienia suchym pokarmem dla dobrego kształtu, bardzo ważne jest, aby przestrzegać zalecanej ilości i nie podawać jej niczego podczas przerw. Liczba przekąsek jest ograniczona. U moich psów pokazał się najbardziej hipoalergiczny Flatazor. A żywność dla dzieci "pappy prestige" jest lepiej przyswajana. Podaję inną kwotę w zależności od potrzeb dorosłego psa.

Udostępnij309.03.2015 13:59:37

  • Wysłane przez: Assel
  • Biglyonysh
  • Lokalizacja: Moskwa, metro "Bieganie"
  • Zarejestrowany: 05/09/2014
  • Wiadomości: 52
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 30 [1988-07-01]
  • Imię i nazwisko oraz data urodzenia Beagle: Jack, March 26, 2014
  • Ostatnia wizyta:
    08/26/2018 4:45:11 PM

Karmimy Go. Świetne jedzenie, Jack chętnie je! Lśniące futro, oczy stają się bardziej suche), psy są szczęśliwe)))

Dopóki Go nie karmił innymi kanałami, wszystko nie było. A potem na stronie zapoznali się z bardzo nieuchwytnym gospodarzem beagle, który był zdezorientowany porównując składy paszy i ich przydatność dla psów. To on doradził nam, abyśmy poszli, próbowaliśmy, pies go polubił, alergie się nie pojawiły i karmimy)

Udostępnij409.03.2015 14:03:32

  • Wysłane przez: Tatty
  • Biglyonysh
  • Lokalizacja: Москва
  • Zarejestrowany: 19.09.2014
  • 11 postów
  • Płeć: kobieta
  • Pseudonim i data urodzenia Beagle: Dar Shah Heidi 15.06.2014
  • Ostatnia wizyta:
    05.10.2015 15:04:25

Przełączyliśmy się na Now z Orygenesa. Już około trzech miesięcy jemy. Wełna świeci, oczy są suche, wyjście jest normalne. A cena jest bardziej atrakcyjna)))

Udostępnij509.03.2015 16:02:47

  • Autor: Cat
  • Beaglepups
  • Lokalizacja: Москва
  • Zarejestrowany: 09.03.2015
  • 0 postów
  • Płeć: mężczyzna
  • Wiek: 39 [1978-09-27]
  • Pseudonim i data urodzenia beagle: Astavegas De Mon Ami (Emily, Ema) 07.29.14
  • Ostatnia wizyta:
    17.03.2018 19:22:54

Czy podałeś Orijenowi dokładnie taką normę? Czasami problemy zaczynają się od wzrostu normy. Podczas karmienia suchym pokarmem dla dobrego kształtu, bardzo ważne jest, aby przestrzegać zalecanej ilości i nie podawać jej niczego podczas przerw. Liczba przekąsek jest ograniczona. U moich psów pokazał się najbardziej hipoalergiczny Flatazor. A żywność dla dzieci "pappy prestige" jest lepiej przyswajana. Podaję inną kwotę w zależności od potrzeb dorosłego psa.


Dali trochę więcej niż normę, wydawało się, że waga nie zyskuje dobrze.

Rozmawiałem z producentami pasz - powiedzieli, że można odejść od normy o 10% w dowolnym kierunku, a oni zostali nakarmieni + 10%.
Przez ostatnie kilka dni podajemy ściśle według normy, pojawiła się również myśl, że karmimy się zbyt dużo - będziemy obserwować tydzień.
Od smacznych potraw odmawia się aż do zalecenia lekarza, czasami podajemy niskotłuszczowy twarożek.

Flatazor Prestige Puppy - dzięki za rekomendację, zobaczymy.

Udostępnij609.03.2015 16:08:37

  • Autor: Cat
  • Beaglepups
  • Lokalizacja: Москва
  • Zarejestrowany: 09.03.2015
  • 0 postów
  • Płeć: mężczyzna
  • Wiek: 39 [1978-09-27]
  • Pseudonim i data urodzenia beagle: Astavegas De Mon Ami (Emily, Ema) 07.29.14
  • Ostatnia wizyta:
    17.03.2018 19:22:54

Karmimy Go. Świetne jedzenie, Jack chętnie je! Lśniące futro, oczy stają się bardziej suche), psy są szczęśliwe)))
Dopóki Go nie karmił innymi kanałami, wszystko nie było. A potem na stronie zapoznali się z bardzo nieuchwytnym gospodarzem beagle, który był zdezorientowany porównując składy paszy i ich przydatność dla psów. To on doradził nam, abyśmy poszli, próbowaliśmy, pies go polubił, alergie się nie pojawiły i karmimy)


Z której z linii GO korzystasz?
Czy mają 3 linie i czy wszystkie mają karmę dla szczeniąt, czy karmią je już dorośli?

Udostępnij709.03.2015 16:13:34

  • Autor: Cat
  • Beaglepups
  • Lokalizacja: Москва
  • Zarejestrowany: 09.03.2015
  • 0 postów
  • Płeć: mężczyzna
  • Wiek: 39 [1978-09-27]
  • Pseudonim i data urodzenia beagle: Astavegas De Mon Ami (Emily, Ema) 07.29.14
  • Ostatnia wizyta:
    17.03.2018 19:22:54

Przełączyliśmy się na Now z Orygenesa. Już około trzech miesięcy jemy. Wełna świeci, oczy są suche, wyjście jest normalne. A cena jest bardziej atrakcyjna)))


Ciekawe jest, według twoich obserwacji, że różnica w stanie szczeniaka jest znacząca?

Przestawiłeś się na TERAZ z jakich powodów?
Producent nadal ma linię GO, tutaj siedzę - myślę, którą spróbować.

Udostępnij809.03.2015 23:39:03

  • Wysłane przez: Assel
  • Biglyonysh
  • Lokalizacja: Moskwa, metro "Bieganie"
  • Zarejestrowany: 05/09/2014
  • Wiadomości: 52
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 30 [1988-07-01]
  • Imię i nazwisko oraz data urodzenia Beagle: Jack, March 26, 2014
  • Ostatnia wizyta:
    08/26/2018 4:45:11 PM

Cat, dajemy taką dla psów o wrażliwym trawieniu i alergiach. Nie ma oddzielenia szczeniąt od dorosłych w tej linii.

Udostępnij924.03.2015 20:42:29

  • Wysłane przez: Дина
  • Nowicjusz
  • Zarejestrowany: 03/24/2015
  • Posty: 2
  • Pseudonim i data urodzenia beagle: Konny
  • Ostatnia wizyta:
    08/19/2015 4:25:07 PM

Naprawdę lubimy karmę ProPlan, karmiliśmy przez 4 miesiące i wszystko jest w porządku.

Udostępnij1024.03.2015 21:50:28

  • Autor: Cat
  • Beaglepups
  • Lokalizacja: Москва
  • Zarejestrowany: 09.03.2015
  • 0 postów
  • Płeć: mężczyzna
  • Wiek: 39 [1978-09-27]
  • Pseudonim i data urodzenia beagle: Astavegas De Mon Ami (Emily, Ema) 07.29.14
  • Ostatnia wizyta:
    17.03.2018 19:22:54

Postanowili wymienić paszę, a następnie z Orijen Puppy na TERAZ ŚWIEŻE, który jest bezziarnisty dla szczeniąt z indykiem, kaczką i warzywami.

Żyjemy tylko tydzień, ale jest już pozytywny trend. Zaczerwienienie białek oczu zniknęło, oczy zaczęły płynąć mniej, szczeniak zaczął swędzić znacznie mniej. Podczas gdy byliśmy usatysfakcjonowani, postanowiliśmy przez miesiąc obserwować, jak będzie się czuć szczeniak i jaki będzie ciężar, aby znaleźć optymalną dzienną stawkę.

Zgodnie z subiektywnymi odczuciami, Orijen jest zauważalnie grubszy, widocznie był to główny powód słabego zdrowia szczeniaka. Komunikował się z przedstawicielami PETCUREAN Pet Nutrition, opisał swoją sytuację, doradził NOW FRESH dla szczeniąt.

Orijen - Zdrowa żywność dla psów premium

Aby zwierzę było zdrowe, musi otrzymać zrównoważoną paszę, w której obecne są wszystkie korzystne substancje. W artykule opisano suchą karmę dla psów Orijen: cechy, rodzaje, zalety i wady. Analizę paszy podano na podstawie opinii weterynarzy.

Funkcje kanału

Najważniejszą zaletą karmy Orijen jest to, że została zaprojektowana specjalnie dla drapieżników. To wyjaśnia jego skład.

Skład

Ta żywność jest pozbawiona dodatków do zbóż i składa się wyłącznie z mięsa i produktów rybnych, takich jak: kurczak, indyk, pstrąg, okoń i śledź oceaniczny. Jako substytut witamin, które są zawarte w zbożach, oraz w celu wzbogacenia fitokomponentami, do paszy dodaje się takie składniki jak porzeczki, słonecznik, wodorosty, liście leczniczego kopru, kurkumy i liście babki lancetowatej. Ta kompozycja pozwala wzbogacić karmę psa o wysokiej jakości suplementy mięsne i ziołowe, które zapewnią Twojemu zwierzakowi witaminy i smak. Ponieważ te karmy nie udają, że całkowicie zastępują karmę dla zwierząt domowych, mają tylko te składniki, których zwierzę potrzebuje przede wszystkim, aby utrzymać swój ton i siłę.

Ten produkt jest w stanie dostarczyć białko zwierzęce, które jest zawarte w mięsie, a także różne wzbogacone składniki. W rezultacie sucha karma Orijen ma wyjątkowo wysoką zawartość mięsa (około 70%), w przeciwieństwie do innych produktów dostępnych na rynku, co czyni ją bardziej użyteczną i zrównoważoną. Produkty mięsne dodaje się precyzyjnie, aby psy nie odczuwały braku jedzenia, ponieważ są to przede wszystkim drapieżniki i potrzebują mięsa.

Linia zasilająca

Karma Orijen dla każdego psa dobierana jest w zależności od rasy, wielkości i innych czynników. Dlatego przed zakupem tego lub tego suchego jedzenia musisz zdecydować, który pies jest odpowiedni, a także zbadać opinie na jego temat przez hodowców psów i weterynarzy.

Senior - ten rodzaj żywności jest odpowiedni dla tych zwierząt, które już się postarzały, i nie wszystkie produkty mogą im odpowiadać. Dlatego dla takich zwierząt pasza zawiera świeże jaja i mięso z kurczaka. Żywienia tej linii są pozbawione węglowodanów, które są przeciwwskazane dla osób starszych. Są wzbogacone w fitoskładniki, witaminy z grupy B i mikroelementy, które pomogą Twojemu zwierzęciu utrzymać ciało w dobrej kondycji. Ze względu na fakt, że jakość strawności białka w organizmie pogarsza się wraz z wiekiem, wzrasta odsetek jego zawartości w składzie Orijen Senior. Takie podejście pomaga zapewnić starszemu zwierzęciu bardzo potrzebne białko w odpowiedniej ilości, nie uszkadzając przy tym jego żołądka.

Puppy - te karmy są przeznaczone dla bardzo małych szczeniąt. Mają dużą liczbę białek, które zapewniają zdrowy wzrost szczeniaka, wzmacniają układ odpornościowy i kości. W naturalnej dawce szczenięta węglowodanów są albo bardzo małe, albo zupełnie nieobecne, dlatego zawartość węglowodanów w linii Puppy Orijen jest o połowę mniejsza w porównaniu z innymi karmami.

Możesz uzupełnić bilans energetyczny za pomocą białek, tłuszczów i węglowodanów, ale ponieważ węglowodany mogą być szkodliwe, zwiększa się zawartość białek i tłuszczów w paszy. Ponieważ u małych szczeniąt organizm nie jest jeszcze silny, skład suchej karmy dla nich został wybrany zgodnie z zaleceniami lekarzy weterynarii. Zawiera takie użyteczne składniki, jak Omega-3, wapń, fosfor, fitokomponenty. Według opinii weterynarzy, ta karma doskonale nadaje się dla małych szczeniąt.

Puppy Large - ta seria paszy przeznaczona dla szczeniąt dużych ras. Zawierają dużą ilość białka, ale bardzo mało węglowodanów. W rezultacie uczucie sytości pojawia się szybko, więc zużywa się bardzo mało suchego jedzenia. Dzięki tak ekonomicznemu pożywieniu szczeniak jest wzbogacony o niezbędne witaminy i mikroelementy, które są mu potrzebne w tym wieku.

Ponieważ linia ta została zaprojektowana specjalnie dla szczeniąt dużych ras, składa się ze specjalnych składników z ryb i kurczaka o niskiej zawartości popiołu. To rozwiązanie pozwala na utrzymanie poziomu wapnia i fosforu na zdrowym poziomie dla Twojego szczeniaka. Ten parametr jest zazwyczaj zaniedbywany w innych środkach spożywczych, jednak najczęściej jest powodem do niepokoju, ponieważ ilość wapnia i fosforu w diecie dużych szczeniąt powinna być optymalna.

Seria Adult przeznaczona jest przede wszystkim dla dorosłych psów, które potrzebują równowagi w mięsie i wzbogaconych suplementach. Dlatego do tych celów do paszy dodaje się różne rodzaje mięsa i ryb. Ponadto, aby dostarczyć organizmowi psa witamin i mikroelementów, zmielone algi medyczne, słonecznik, babka i inne fitoskładniki są dodawane do żywności. Taka równowaga w składzie suchej karmy daje psu pełnowartościowy sprzęt niezbędny dla substancji w organizmie. Skład nie różni się od naturalnej diety.

Ponieważ pies jest z natury drapieżnikiem, nacisk w linii Adult jest umieszczony na różnych produktach mięsnych. W paszy nie ma zbóż, ponieważ takie pokarmy nie są typowe dla diety psa, które muszą być karmione mięsem. Witaminy zawarte w zbożach podawane są w diecie jako wartościowy zamiennik w postaci fitokomponentów. Wartość energetyczna produktu spożywanego przez zwierzę jest ważnym czynnikiem w rozwoju karmy dla psów. Białka, tłuszcze i węglowodany mogą dostarczać energii zwierzęciu. Ale nadmierna ilość węglowodanów może prowadzić do szybkiego przyrostu masy, więc ich poziom jest zredukowany do minimalnej ilości.

6 Świeże ryby - ta linia pokarmu jest niezbędna, szczególnie dla psów z alergiami. Oznacza to, że w jego składzie nie ma dodatków, na które zwierzęta mogą być uczulone. Wyróżnia się wysoką zawartością łososia, śledzia i flądry z zimnych wód Oceanu Spokojnego. Dodaje się również ryby z wód jeziora, takie jak sieja, szczupak i szczupak. Ten suchy pokarm jest lekkostrawny.

Kwasy tłuszczowe omega mają korzystny wpływ na skórę i sierść psa. Ta linia pasz została opracowana w celu zapewnienia, że ​​zwierzę może jeść świeże ryby, które są specjalnie wybrane przez lekarzy weterynarii, aby zapobiec wystąpieniu reakcji alergicznej. Jednak ten pokarm jest bogaty nie tylko w ryby, ale także w różne dodatki i fitokomponenty, które wzbogacają organizm zwierzęcia o przydatne substancje i pierwiastki śladowe. Taka równowaga między produktami rybnymi i suplementami witaminowymi pomaga utrzymać układ odpornościowy psa na odpowiednim poziomie.

Przepraszamy, aktualnie nie ma dostępnych ankiet.

Zalety i wady

Według lekarzy weterynarii, główną zaletą karmy Orijen jest to, że w jej składzie nie ma zbóż. Ponieważ stosowanie zbóż jest niezwykłe dla diety psów, producent nie dodał ich do paszy, zastępując je bardziej odżywczymi i korzystnymi dodatkami, które korzystnie wpływają na zdrowie zwierząt. Owoce i warzywa w diecie są źródłem naturalnych przeciwutleniaczy. Zawarte w kompozycji fitokomponenty zaspokajają instynkt psa do jedzenia ziół na żołądek, aby zapewnić mu witaminy. Wszystkie składniki karmy dla psów zostały wybrane specjalnie na podstawie zaleceń lekarzy weterynarii.

Mięso i ryby dodawane do paszy uzyskuje się od zwierząt hodowanych w warunkach naturalnych i czystych. Kurczaki i indyki hodowane są na farmach, a ryby łowione są w wodach naturalnych. Mięso w paszy jest zróżnicowane, poziom węglowodanów jest wyjątkowo mały, co nie szkodzi zdrowiu psa. Ryby i mięso na paszę nie zamrażają i nie przetwarzają, są świeże i mają wszystkie przydatne cechy. Ze względu na wysoką zawartość białka i niską zawartość węglowodanów, odżywianie przez karmę Orijen, według weterynarzy, jest jak najbardziej zbliżone do naturalnego odżywiania psów, tak jakby otrzymywali oni własne pożywienie, a jednocześnie wzbogacali swoje ciało o wszystkie niezbędne witaminy i zioła.

Jeśli chodzi o braki, według właścicieli, pasza ma kilka drobnych wad. Po pierwsze, w porównaniu do innych pasz na rynku, pasza Orijen ma dość wysoką cenę. Wada ta tłumaczy się tym, że producent maksymalnie poprawił jakość produktów, dlatego cena odpowiada jakości.

Po drugie, producent ograniczył zawartość węglowodanów w paszy i zwiększył zawartość białka. Według niektórych weterynarzy taka decyzja może nie być bardzo przydatna dla psów, ponieważ może się okazać, że będzie za dużo białka. Ale z tego powodu lekarze weterynarii nie zgadzają się, więc nie ma żadnego prawa.

Po trzecie, smak jedzenia ma na celu zapewnienie smacznego i pożywnego jedzenia dla psa. W rezultacie niektórzy właściciele psów mieli opinię, że pies, po zjedzeniu jedzenia, chce więcej i dlatego zaczyna przybierać na wadze. Niektóre psy zaczynają żebrać o suplement i mogą spędzać godziny nie wychodząc z miski, czekając, aż napełnią się jedzeniem.

WITAJ, Cane Corso Italiano!

Menu nawigacji

Referencje użytkownika

Informacje o użytkowniku

Jesteś tutaj »WITAJ, Cane Corso Italiano! »Zdrowie i żywienie» Karma sucha dla psów - opinie i obserwacje

Karma sucha dla psów - opinie i obserwacje

Stanowiska 1 Strona 20 z 38

Udostępnij124-11-2009 21:30

  • Wysłane przez: Iris
  • Administrator
  • Lokalizacja: Краснодар
  • Zarejestrowany: 24-11-2009
  • Zaproszenia: 0
  • Wiadomości: 550
  • Płeć: kobieta
  • Wydał na forum:
    2 dni 17 godzin
  • Ostatnia wizyta:
    11-09-2010 15:39

Kwestia żywienia w ogóle, a także marek żywności w szczególności, jeśli chodzi o żywienie i "suchość", jest prawie tak stara jak świat, ale mimo wszystko uważam, że jest ona nadal istotna.
Stare marki znikają, pojawiają się nowe, ktoś ma dorosłe zwierzęta domowe, ma doświadczenie i możliwość zaproponowania i polecania czegoś - sugeruję więc, abyśmy omawiali, co karmimy naszą Corso i jak na nich wpływa.

Share225-11-2009 18:06

  • Wysłane przez: Natalie
  • Administrator
  • Od: Niemcy
  • Zarejestrowany: 23-11-2009
  • Zaproszenia: 0
  • Wiadomości: 7573
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 61 [1957-03-19]
  • Wydał na forum:
    1 miesiąc 9 dni
  • Ostatnia wizyta:
    01-09-2018 18:18

Teraz mamy ten sam problem. Przeszukałem cały Internet, znalazłem BOSCH dla kompozycji szczeniąt dużych ras w kompozycji.

-------------------------------------------------------------------------------------
Sam byłem zaskoczony, że na wszystkich paczkach w Niemczech są rosyjskie i ukraińskie instrukcje. To nie jest instancja do eksportu! Lokalny

ROYAL CANIN

95 procent to białko.
Aha, i mówiłem tak niepochlebnie o nim! Przepraszam.

wypełniacz:

kukurydza, odwodnione mięso drobiowe, białka zwierzęce, dalsze kukurydza w każdej postaci, babka lniana, nasiona słonecznika, proszek jajeczny, lizyna, drożdże, olej sojowy, wyciskanie z pałeczki ze skorupiaków, celuloza, suplementy witaminowe i mineralne.
To jest podstawa.
Tłuszcz - 14 procent,
białka - 32 procent,
substancje mineralne - 6,9 procent,
włókno - 1.7.
Witamina A - 19 000 jm,
Witamina D3 - 1200 jm,
Witamina E - 500 mg,
Miedź - 24 mg
Kalorie nie zostały określone.

BOSCH

wypełniacz:

mąka pszenna, drób, kukurydza, mąka ze świeżego mięsa, otręby pszenne, brzuch. tłuszcz, celuloza tłuszczowa, ryż, masa buraków, mączka rybna, mięso hydrolizowane, siemię lniane, drożdże, soda (to, zamiast ciast, myślę).

Białka - 28 procent,
tłuszcze - 12 procent,
minerały - 7,5 procent,
włókno - 2, 5.
Witamina A - 15000ME,
Witamina D3 - 1200 jm,
Miedź 10 mg itp.
Zawartość kalorii na 1 kg - 3.680 kcal IU / kg

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --
Teraz już dawno przeniosła się do Ekanuba - Sonia jadła przez długi czas jak poranne jedzenie, teraz rano zjada garść, czeka na krakersy na herbatę.
Bierze ze sobą jedzenie, każdą suchą żywność, trujące rośliny w ogrodzie. Nie jedz owoców. Kategorycznie nie je.
Uwielbia migdały i orzechy

Share326-11-2009 13:43

  • Wysłane przez: Svetik1707
  • Uczestnik
  • Lokalizacja: Moskwa
  • Zarejestrowany: 23-11-2009
  • Zaproszenia: 0
  • Wiadomości: 1102
  • Płeć: kobieta
  • Wydał na forum:
    6 dni 1 godzina
  • Ostatnia wizyta:
    12-05-2011 23:13

Oto link do strony, na której możesz
przeprowadzić analizę paszy.
Wszystko tam jest proste - wybierasz dwa kanały do ​​porównania.
i porównaj)))
Kiedy jeden z moich psów jadł jedzenie, zawsze zwracał uwagę
na tej stronie, gdzie jest napisane Analiza gwarantowana
-na linii "Inne". Nie jest jasne, co.
i producent nie wyjaśnia (((

Share427-11-2009 03:43

  • Wysłane przez: Eva i Nyuta
  • Uczestnik
  • Lokalizacja: St. Petersburg
  • Zarejestrowany: 27-11-2009
  • Zaproszenia: 0
  • Wiadomości: 705
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 43 [1975-03-06]
  • Wydał na forum:
    5 dni 16 godzin
  • Ostatnia wizyta:
    23-07-2014 18:21

Od samego początku siedzieliśmy na Bozita Robur, ale teraz przerzuciliśmy się na Fest Choyce dla szczeniąt dużych ras, podczas gdy mój maluch zjada nowy pokarm, podobała mi się kompozycja tego paszy, zwłaszcza obecność w niej:
Wapń
Wapń
Wapń jest potrzebny do budowy kości i zębów, bierze udział w przekazywaniu impulsów nerwowo-mięśniowych i krzepnięciu krwi. Wraz z niedoborem wapnia rozwijają się krzywica i osteomelacja.
Glukozamina
Glukozamina
Glukozamina odgrywa ważną rolę w rozwoju i utrzymywaniu płynu śródstawowego. Ponadto glukozamina jest integralną częścią śluzu wytwarzanego w przewodzie pokarmowym, płucach i nerkach. Przy braku glukozaminy pogarsza się stan skóry (suchość, łupież, nadmierne wyrafinowanie, letarg) i wełny (otępienie, łamliwość, włosy nie są mocno trzymane w mieszku włosowym). U psów obserwuje się osłabienie więzadeł stawowych, na zewnątrz może się to objawiać jako chwiejny, chwiejny chód, skulony na jednej z łap. Rozwój i terminowe tworzenie torebki stawowej pozostaje w tyle - integralność chrząstki stawowej jest upośledzona, co może prowadzić do rozwoju zapalenia stawów i artrozy, a także do stałego chromania, zwłaszcza stawów łokciowych i biodrowych.
Lecytyna
Lecytyna
Od greckiego tłumaczonego jako "żółtko jaja". Występuje we wszystkich żywych organizmach, ale jest zbierany z jaj i soi. Rozkłada cholesterol na małe cząsteczki, które łatwo przenikają do tkanek organizmu. Soja, zboża, drożdże piwne, ryby, a także żółtka jaja są dobrym źródłem lecytyny. Z biochemicznego punktu widzenia lecytyna należy do grupy substancji odżywczych znanych jako tłuszcze (tłuszcze, oleje, woski), a jako fosfolipid nazywa się fosfatydylocholiną. Bardzo ważne jest, aby pamiętać, że tak zwana lecytyna zawiera tylko jedną trzecią tej lecytyny, pozostałe dwie trzecie to inne fosfozery.
Witaminy i minerały
Witaminy Minerały
Składniki mineralne (nieorganiczne) i witaminowe (organiczne).
Yukka Shidiger
Yucca schidigera
Zawiera naturalne substancje w celu utrzymania zdrowia, odporności i prawidłowego funkcjonowania jelit; poprawa odnowy komórek, a tym samym spowolnienie procesu starzenia; zmniejsza zapach odchodów zwierzęcych.
Tokoferole
Tokoferole
Należą do grupy witamin E, która wspomaga układ odpornościowy, zwiększa efektywność układu sercowo-naczyniowego i krążenia. Zwykle dodaje się do tłuszczów, aby zapobiec utlenianiu.
Chlorek choliny
Chlorek choliny
Dodatek zawarty w kompleksie witamin B. Kontroluje tworzenie tłuszczów i cholesterolu, zapobiega gromadzeniu się tłuszczy w wątrobie, wspomaga ruchy tłuszczów w komórkach, poprawia pamięć, reguluje aktywność nerek, wątroby, pęcherzyka żółciowego. Niedobór może powodować wysokie ciśnienie krwi, różne choroby serca i choroby wątroby, w tym marskość wątroby itp. Zawarte w wątrobie, kalafiorze, szpinaku, orzechach, jajach, mące pszennej.
Chondroityna
Chondroityna
Czynnikiem wpływającym na metabolizm wapnia i fosforu w chrząstce jest wysokocząsteczkowy mukopolisacharyd. Zapobiega ściskaniu tkanki łącznej i pełni rolę swoistego smarowania powierzchni stawowych.

Teraz chcę trzymać miesiąc na tym kanale i przekazać analizę na temat strawności, zobaczmy, czy pozostanie na tym czy nie.

Share528-01-2010 16:48

  • Wysłane przez: Svetik1707
  • Uczestnik
  • Lokalizacja: Moskwa
  • Zarejestrowany: 23-11-2009
  • Zaproszenia: 0
  • Wiadomości: 1102
  • Płeć: kobieta
  • Wydał na forum:
    6 dni 1 godzina
  • Ostatnia wizyta:
    12-05-2011 23:13

Ocena suchych psów

Żywność, najbardziej popularna w Rosji i uznawana za najwyższą jakość przez naszych rodaków, ma niższe oceny w ocenie karmy dla psów. To ich produkty najczęściej pojawiają się na listach pasz wycofanych ze sprzedaży z powodu zagrożenia życia zwierząt domowych, a nawet z powodu zgonów po spożyciu tych pasz (sprawdzone laboratorium).

Rozumiejąc, że gromadzenie i analizowanie informacji o paszach w rozległych wodach Internetu jest niezwykle trudne i nieciekawe, przedstawię krótko ocenę suchej karmy dla psów spośród przedstawicieli reprezentowanych na rosyjskim rynku. Najwyższy wynik to 6 i dalej w dół.

Według testów przeprowadzonych od października do grudnia 2008 r., Najwyższej jakości kanały to:

****** Najlepszy kanał. Drogi, ale bardzo pomocny. Doskonała jakość, najpoważniejsze technologie i osiągnięcia. Ze względu na najwyższy bilans dzienna stawka jest niska, to znaczy prawie wszystko jest trawione. Jest nawet zauważalne, że uwalniana jest mniejsza masa kału - wszystko przetwarzane jest na energię. Są to kanały, które przywracają zwierzęta domowe po różnych chorobach, w tym powodowanych przez konkurentów o niskiej jakości.
* Innova EVO
* Czerwone mięso Innova EVO
* Zredukowany tłuszcz Innova EVO
* Orijen 6 Fresh Fish
* Orijen Adult
* Orijen Puppy
* Orijen Puppy Large
* Orijen Senior

***** Jakość, bardzo dobra karma. Niektóre, wcześniej zawarte w najwyższej klasie, ale z powodu nieprzestrzegania najwyższych standardów, przeniesione do niższej klasy. Jeśli już ich używasz i jesteś zadowolony z wyniku, nie powinieneś zmieniać się na kanał pierwszej kategorii.
* Acana Grasslands
* Acana Pacifica
* Acana Prairie Harvest
* Wszystkie fazy życia Canidae
* Wołowina Canidae Ryba
* Bezziarnista formuła ALS z rodziny Canidae
* Bezziarnista formuła łososia Canidae
* Zupa z kurczaka dla duszy Puppy Lover
* Innova Adult Dry Dog Food
* Innova Adult Dry Dog Food - Red Meat
* Innova Puppy Dry Puppy Food

**** Dobra karma, praktycznie bez szkodliwych składników. Ale według stosunku składników zwierzęcych i roślinnych nie można zaliczać do najwyższych kategorii.
* Duża rasa Acana Puppy
* Dorosły pies rasy Acana
* Duży dorosły rasy Acana
* Baranek Acany Apple
* Acana Light Dopasuj
* Acana Puppy Junior
* Acana Puppy Small Breed
* Starszy pies Acana
* Acana Small Breed
* Acana Sport Zwinność
* Kurczak z Canidae Ryż
* Canidae Lamb Ryż
* Chicken Soup For The Lover's Soul Dog
* Zupa z kurczaka dla duszy rasy Puppy Lover's Soul Large
* Eagle Pack Holistic Select Anchois, Sardynka Formuła mięsa z łososia
* Eagle Pack Holistic Select Chicken Meal Formuła ryżu
* Eagle Pack Holistic Select Duck Meal Formuła owsiana
* Eagle Pack Holistic Select Lamb Meal Formuła ryżu
* Zestaw orłów Holistic Select Large Dorosła formuła rasy olbrzymów
* Zestaw orłów Holistic Select Large Formuła szczeniąt rasy olbrzymów
* Innova Large Breed Adult Dry Dog Food
* Innova Large Breed Puppy Dry
* Innova Large Breed Senior Dry Dog Food
* Innova Senior Plus Dry Dog Food
* Nutro Ultra Holistic Adult
* Nutro Ultra Holistic Puppy
* Nutro Ultra Holistic Small Breed Adult
* Techni-Cal Natural Blend Puppy
* Techni-Cal Natural Blend Salmon Ziemniak

*** Nie ma sensu szczegółowa analiza ze względu na niską jakość prezentowanych pasz i ich ogromną ilość.

Wiele z nich kosztuje nie tylko wyżywienie wyższych grup, ale przewyższa je. Ekonomiczna karma niskiej jakości - mało strawne białko, niewiele witamin, niezbyt wyważone, składniki nie są starannie selekcjonowane.

Większość rasowych zwierząt jest w stanie siedzieć na takim jedzeniu bez żadnych szczególnych problemów zdrowotnych. Nie polecam karmienia ich kociąt (szczeniąt), nawet ze specjalnymi formułami dla kociąt (szczeniąt) tej samej firmy. Kiedy twój zwierzak osiągnął wiek co najmniej dwóch lat, jeśli Twoja sytuacja finansowa nie pozwala na coś poważniejszego, możesz pozwolić na taką dietę.

Na liście znajduje się ponad sto kanałów, więc tutaj powołuję się tylko na te, które najczęściej znajdują się w sklepach zoologicznych.

* Bozita Robur Breeder 30/15
* Bozita Robur Maintenance 27/15
* Bozita Robur Performance 33/20
* Canidae Platinum (Senior / Overweight)
* Chicken Soup For The Lover's Soul Dog (Light)
* Zupa z kurczakiem dla Duszy Duszy Kochanków
* Zupa z kurczaka dla duszy kochanek
* Diamentowy posiłek z wołowiną Ryżowa formuła dla psów
* Diament o dużych rasach dla dorosłych
* Diamond Naturals Beef Meal Formuła dla dorosłych ryżu
* Kurczak Diamond Naturals Formuła dla dorosłych ryżu
* Diamond Naturals Extreme Athlete
* Posiłek jagnięcy Diamond Naturals Ryż dorosły
* Diamond Naturals Large Breed 60+ Adult Formula
* Jagnięcy szczeniak rasy Large Naturals Large Breed Ryż
* Dorosły kurczak Diamond Naturals dla małych ras Formuła ryżu
* Diamentowy Naturals Mały Dorosły Baranek Ryż
* Formuła szczeniąt rasy diamentowej Naturals Small
* Formularz pielęgnacyjny dla holistek Select Eagle Pack
* Eagle Pack Puppy Chicken Formuła otrębów owsianych
* Starsza opieka Eagle Pack dla psów
* Forza10 Puppy Junior
* Forza10 Puppy Junior Diet
* Happydog Supreme Irlandia
* Happydog Supreme Toscana
* Karma sucha dla psów Innova o niskiej zawartości tłuszczu
* Innova Senior Dry Dog Food
* Karma Organic
* Nutra Gold Adult
* Nutri Gold Indoor Dog Microbites
* Nutra Gold Lamb Ryż dorosły
* Nutra Gold Large Breed Adult
* Szczenię dużych ras Nutra Gold
* Nutra Gold Puppy
* Nutra Gold Puppy Microbites
* Nutra Gold Salmon Ziemniak
* Kontrola masy Nutra Gold
* PRO PAC Earthborn Holistic Premium Dog Food
* Profesjonalny (cała linia)
* Regal Active Bites
* Regal Adult Bites
* Ugryzienie jagnięcia Regal
* Regal Puppy Bites
* Regal Sensi Bites
* Ugryzienia Regal Venison
* Royal Canin Medium Breed Adult 25
* Royal Canin Mini Puppy 33
* Royal Canin Mini Toy Indoor Adult 25
* Royal Canin Veterinary Diet (prawie cała linia)
* Techni-Cal Canine Lamb Ryż
* Techni-Cal Canine Sensitivity + Easy To Digest
* Techni-Cal Natural Blend Adult
* Techni-Cal Natural Blend Duck Owsianka
* Techni-Cal Natural Blend Senior

** Najbardziej obrzydliwe pod względem jakości i obfitości negatywnych recenzji i testów.

Mięso jest praktycznie nieobecne, nie ma tu czego tu umieszczać. Zdominowany - pshenka, otręby, odpady produkcji mięsnej. Źródła tkanki zwierzęcej są odpadami, co ogólnie nie jest złe, ale nie w takich ilościach. Dla witamin w ogólnej ciszy.

Jest to dopuszczalne tylko dla ubogich właścicieli lub fanatycznych właścicieli zoo w domu, które pochłaniają nawet większość racji takiej diety.

Zwierzę będzie żyło. O dziwo, wielu ludzi żyje nawet przez bardzo długi czas i bez żadnych szczególnych problemów zdrowotnych, przyzwyczajają się do tego. Nic dziwnego, że mówią: "Leczy się jak pies" lub "Kot ma dziewięć żyć".

Przystosowują się do szukania odpadków, oszczędzają witaminy w wątrobie do ostatniego miękiszu, a nawet dobrze się rozmnażają.

Lista jest ogromna, więc cytuję bardzo wybiórczo, para z każdego znanego producenta:

* Pierwszy wybór (prawie cała linia)
* Belcando (prawie cała linia)
* Bozita Robur Light Sensitive 19/07
* Diamond Naturals Senior 8+ Formula
* Pakiet Eagle Adult Small Bite for Dogs
* Hodowla Eagle Pack Original Adult
* Duży zestaw orłów Formuła szczeniąt rasy olbrzymów
* Formuła utrzymania orłów Pack Kurczak Mączka i ryż dla psów
* Eagle Pack Natural Lamb Ryż dla psów
* Pakiet elektryczny Eagle Pack dla psów
* Eukanuba (prawie cała linia)
* Forza10 (prawie cała linia)
* Happydog Light Croq
* Happydog Mini Croq
* Happydog Premium Croq
* Happydog Supreme Neuseeland
* Hills Prescription D / D Potato Łosoś
* Hills Prescription D / D Potato Dziczyzna
* Hills Prescription D / D Rice Jajko
* Hills Prescription J / D
* Iams ProActive Health Adult Lamb Meal Formuła ryżu
* Iams Veterinary Formulas Skin Coat Response FP / Canine Dry Formula
* Royal Canin Medi-cal (cała linia)
* Hills Nature's Best Canine Adult Large / Giant
* Hills Nature's Best Canine Adult Mini / Medium
* Nutra Gold Senior
* Nutra Nuggets Lamb Meal Ryż
* Nutro (cała linia)
* Nutro Natural Choice (cała linia)
* PRO PAC Puppy Lamb Meal Rice Formula Premium Puppy Food
* Pro Plan Selects (cała linia)
* Pro Plan Sensitive Skin and Formula
* Pronature (cała linia)
* Purina Naturalnie Complete Dog Chow
* Purina Veterinary Diets DH Dental Health Canine Formula
* Regal Lean Bites
* Royal Canin (cała pozostała część linii)
* Royal Canin Veterainary Diet (wszystko, co nie jest wliczone w cenę)
* Supreme Ireland Salmon Królik
* Supreme Neuseeland Lamm
* Najwyższy Toscana
* Techni-Cal Canine Adult
* Techni-Cal Canine Bone Wspólne
* Techni-Cal Puppy

* Doskonały wybór dla łupieżców, o wiele lepszy niż strychnina - to zbyt szybko, nie masz czasu, aby czerpać pełną przyjemność z kontemplacji powolnej śmierci obwodów.

Ciekawostką jest to, że pasza w tej kategorii nie jest najtańsza, przedostatnia kategoria jest średnio tańsza, podobno sadystyczna usługa jest wliczona w cenę produktu, oprócz kosztu kopyt, piór, wnętrzności, czyszczenia i narkotyków.

* Advance (cała linia)
* Belcando Multi-Croc
* Bozita (cała linia, nieuwzględniona w)
* Chicopee (cała linia)
* Formuła Diamond Hi-Energy Sporting Dog
* Diamentowa formuła o niskiej zawartości tłuszczu
* Konserwacja diamentów
* Oryginały diamentowe
* Formuła wydajności diamentowej dla psów
* Diamond Premium Adult
* Diamond Puppy Formula
* Eagle Pack Adult Formula dla psów
* Eukanuba Adult Large Breed Formula
* Eukanuba według rasy
* Najwyższa wydajność Eukanuba dla dużych ras
* Eukanuba Puppy Large Breed Formula
* Eukanuba Puppy o średniej rasie
* Formuła Eukanuba Puppy Small Rasa
* Eukanuba Senior Large Breed Maintenance Formula
* Wrażliwy żołądek Eukanuba
* Happydog Sano Croq
* Hill's Science Diet (większość linii)
* Hills Prescription (cała linia)
* Iams (reszta linii)
* Nutra Nuggets (cała linia)
* Rodowód (cała linia)
* PRO PAC (cała linia)
* Pro Plan (prawie cała linia)
* Purina (prawie cała linia)
* Purina Veterinary Diets (cała linia)
* Royal Canin (kilka rodzajów)
* Techni-Cal Canine Senior
* Techni-Cal Canine Kontrola wagi

Jak widać, 99% najpopularniejszych i promowanych kanałów znajduje się w niższych kategoriach ** i *.

Wykonuj własne wnioski.

Czytaj Więcej O Psach

Japoński szpic

Szkolenie Szpic japoński (Jap. Nihon Supittsu, eng. Japanese Spitz) jest średniej wielkości rasą psów. Wyhodowany w Japonii, krzyżując różne szpice. Pomimo tego, że jest to dość młoda rasa, zyskała dużą popularność ze względu na swój wygląd i charakter.

Fluffy Dog Breeds

Szkolenie Różne rasy puszystych psów mają z reguły wiele wspólnego. Puszyste psy ewoluowały w taki sposób, że w zimnym klimacie mają wystarczająco dużo futra do wykonywania różnych prac. Ciepła i gęsta wełna chroni je przed zimnem i śniegiem w regionach, w których się pojawiły.