Szczepienia

Mój pies stróżujący

Prawdopodobnie każdy właściciel psa chce, aby jego pupil zawsze był zdrowy, aktywny i inteligentny. Aby to zrobić, wybierz zrównoważoną dietę, a zwłaszcza żywność i witaminy. Tak więc opinie weterynarzy mówią, że Plan Psa dla Zwierząt składa się z naturalnych składników, przeznaczonych dla dużych i małych ras, odpowiednich dla różnych grup wiekowych i typów wełny. Porozmawiamy o poniższych gatunkach.

Rodzaje karmy dla psów Pro Plan

Żywność Plan dla psów jest produkowany przez firmę Purina, należy do klasy premium i jest dostępny w różnych wersjach.

  • sucha żywność - 0,7, 1,5, 3, 7, 10 i 14 kg;
  • mokra karma (żywność w puszkach po 400 g).

Łącznie zawiera około 20 opcji żywności, które są przeznaczone dla dorosłych zwierząt domowych lub szczeniąt, istnieje również hipoalergiczna dieta. Jeśli suche jedzenie daje ładunek energii i wspiera odporność, to żywność w puszkach pomoże walczyć z niestrawnością, sprawi, że wełna będzie jedwabista.

Mokra i sucha karma Propina z Puriny podzielona jest na kilka kategorii:

  • dla szczeniąt;
  • dla małych i średnich psów;
  • dla dużych i walczących psów;
  • w przypadku problemów trawiennych, stanów zapalnych i starszych psów.

Niewiele osób wie, ale niedawno pojawiła się nowa linia Pro Plan Duo Delice, która będzie pasować do każdego rodzaju psa.

Głównym składnikiem paszy jest mięso z kurczaka lub wołowiny, od 15 do 70%. Istnieją również inne naturalne składniki:

  • białko jaja;
  • kukurydza;
  • włókno;
  • sok z buraków;
  • bezglutenowy;
  • olej rybny;
  • minerały i witaminy.

Korzyści z kanału Pro Plan

Z zalet kanału Proplan można wyróżnić następujące elementy:

  • demokratyczna cena;
  • duży wybór linii;
  • seria z medycznymi paszami;
  • obecność suchego jedzenia, mokrego i pająka;
  • dostępność żywności w prawie wszystkich sklepach.

Wady planu żywnościowego

Istnieje wiele wad, z powodu których nie wszyscy weterynarze zalecają kupowanie żywności dla psów ozdobnych i szczeniąt:

  • obecność smaków i wzmacniaczy smaku;
  • podobieństwo składu we wszystkich liniach żywności;
  • niewielka część mięsa.

Jest to ważne, a fakt, że niewielki procent zawartości mięsa sugeruje, że odżywiania nie można przypisać klasie premium, chociaż sam producent podał właśnie tę definicję linii.

Jaką karmę wybrać swojego zwierzaka?

Wybór jedzenia jest konieczny, w zależności od wieku, rasy, wagi i konieczności. Wszystko to jest brane pod uwagę w liniach informacyjnych Purina Pro Plan.

Dla dużych

W przypadku dużych ras lepiej jest wybrać te rodzaje żywności, takie jak:

  • PRO PLAN® Medium Adult Sensitive z łososiem i ryżem

Odpowiedni dla zwierząt w wieku trzech lat. Należy do żywienia hipoalergicznego, odpowiednia nawet dla szczeniąt z niestrawnością.

  • PRO PLAN® Large Puppy Solidny z kurczakiem i ryżem

Używany jako pokarm dietetyczny, czasami dla szczeniąt w wieku jednego roku, ale o atletycznej budowie. Opakowania 3 i 7 kg.

  • PRO PLAN® OPTIBALANCE z kurczakiem

Przeznaczony dla dojrzałych psów od trzech lat życia, do walki i dużej postury. Kompleks żywności jest zrównoważony, są witaminy, omega-3, kurczak lub wołowina, pszenica, kukurydza i przeciwutleniacze.

  • PRO PLAN® OPTIAGE z kurczakiem

Dla zwierząt domowych od siedmiu lat życia dużej budowy. Odżywianie stymuluje rozwój, mobilność. Dostępne w 1,5, 3 i 14 kg. Składniki obejmują buraki, kurczaka, olej rybny, masło, ryż i tłuszcze zwierzęce.

  • PRO PLAN® OPTIDERMA z łososiem

Odpowiedni dla sportowych i olbrzymich zwierząt domowych w wieku od pięciu lat z problemami skórnymi i alergiami. Oferowane są opakowania o wadze 3 i 14 kg, w tym łososia, ryżu, kukurydzy, minerałów i witamin, oleju sojowego, oleju rybnego.

  • PRO PLAN® OPTIDIGEST z jagnięciną i ryżem

W przypadku dużych zwierząt domowych z rozstrojonym żołądkiem, gdy są w wieku trzech lat, jedzenie uznaje się za dietetyczne.

  • PRO PLAN® OPTIPOWER z kurczakiem

Odpowiedni dla zwierząt mobilnych i aktywnych oraz tych, które podlegają stałym obciążeniom. Pokarm wzmacnia odporność, poprawia wytrzymałość, wzmacnia kości.

Zwróć uwagę, że Large Puppy Solid zawiera minimum wzmacniaczy smaku, ale może być użyty tylko za zgodą lekarza.

Dla małych psów

Dla małych zwierząt:

  • PRO PLAN® Adult Small and Mini Digestive Comfort z kurczakiem

Możesz podać od 8-12 miesięcy. Osobliwość żywienia jest niskokaloryczna, nie więcej niż 15%, ponieważ żywność jest uważana za dietetyczną. Kompozycja zawiera także kukurydzę, warzywa i pszenicę.

  • PRO PLAN® Small Mini Sensitive z łososiem

Ma skład dietetyczny, z 22% łososiem, odpowiedni dla zwierząt podatnych na tłustość.

  • PRO PLAN® OPTIAGE z kurczakiem i ryżem

Odpowiedni dla psów od dziewięciu lat, wpływa na aktywność mózgu i mobilność. Składniki obejmują kurczaka, ryż, kompleks OPTIAGE i minerały;

  • PRO PLAN® OPTIDERMA z łososiem

Przeznaczony dla dojrzałych psów o wrażliwej skórze od pięciu lat. Składniki obejmują łosoś, kukurydzę, buraki, olej sojowy, witaminy, olej rybny.

  • PRO PLAN® OPTIDIGEST z jagnięciną

Dla małych psów od trzech lat z problemami trawiennymi. Cecha - probiotyk, który wpływa na mikroflorę. Również w składzie jest jagnięcina, ryż, mleko sojowe, kukurydza, minerały. Sprzedawane w opakowaniach po 0,7, 3 i 7 kg.

  • PRO PLAN® OPTIWEIGHT z kurczakiem i ryżem

Przeznaczony dla psów od pięciu lat, które są podatne na otyłość. Ta żywność ma niską zawartość białka i tłuszczu. Funkcja - to utrzymanie energii, siły mięśni i integralności stawów. Nadaje się również do sterylizacji psów.

Pamiętaj, że spożycie paszy w diecie powinno następować powoli, w ciągu 7-10 dni, a nie natychmiast. W przeciwnym razie mogą pojawić się problemy z apetytem i żołądkiem.

Dla szczeniąt

Dla młodych psów możesz wybrać te linie z Purine:

  • PRO PLAN® Purina Small Mini Puppy z kurczakiem

Możesz podać od trzech miesięcy życia, w kompozycji jest mięso z kurczaka - 18%. Dodatkowe składniki: olej rybny, witaminy, siary, błonnik.

  • PRO PLAN® Medium Puppy Sensitive

Daj rok życia. Możesz liczyć na jedwabistą wełnę i brak alergii. Ponieważ zawiera cykorię, soję, ryż, siarę.

  • PRO PLAN® OPTISTART z kurczakiem

Odpowiedni dla szczeniąt dużych i małych ras. Bogaty w minerały, pierwiastki śladowe, siarę, aminokwasy i kurczę. Może być używany od wieku dwóch lat.

Recenzje karmy dla psów Pro Plan

Ksenia: Dałem swojemu psu średnio szczenię Sensetive, ponieważ miał problemy z porodem z wysypką na włosy i skórą. Karmiłem dziecko od trzeciego miesiąca życia przez około sześć miesięcy. Pomimo demokratycznej ceny, wynik był zadowolony. Ponieważ mój Piotr dorastał zdrowy i pełen siły, bardzo aktywny. Najważniejsze to podać dużo wody i, jeśli to konieczne, wybrać hipoalergiczną żywność w puszkach.

Darina: Mamy konia Corso i natychmiast zdecydowaliśmy się nakarmić go proplanem, ponieważ słyszeliśmy wiele dobrych rzeczy. Tak, jako część wielu smaków i tłuszczów zwierzęcych, ale cena jest niewielka, a pies nie ma problemów zdrowotnych. Próbowaliśmy i puszkowano jedzenie i suchą karmę, zatrzymaliśmy się w ostatniej wersji. Chociaż dodatkowo podajemy witaminy i wołowinę, bo w paszy z mięsa jest nie więcej niż 25%.

Polina: My Dora (Japanese hin) zaczęła mieć problemy z futrem i żołądkiem. W pewnym momencie wełna zaczęła pełzać, poczuła mdłości i rozpoczęła się biegunka. Weterynarz powiedział, że problemy żywieniowe i najprawdopodobniej zatrucie. Zalecany mały Mini Derma wrażliwa, ponieważ pokarm jest hipoalergiczny i prawie nie zawiera pożywienia, a minerały i błonnik w jego składzie. Dwa tygodnie później Dora poczuła się znacznie lepiej, biegunka ustała, dziecko stało się aktywne i zabawne. Nie mniej zadowolony i koszt jedzenia!

Cena suchej karmy Proplan zależy od wagi i składu:

  • Purina Pro Plan 0,7 g - około 341 rubli (120 UAH);
  • Purina Pro Plan 1,5 kg - około 636 rubli (315 UAH);
  • Purina Proplan 3 kg - około 1,157 rubli (575 UAH);
  • Purina Pro Plan 7 kg - około 2250 rubli (1100 UAH);
  • Purina Pro Plan 10 kg - około 3760 rubli (1600 UAH);
  • Purina Pro Plan 14 kg - około 4770 rubli w Moskwie (1500 grivet w Kijowie).
Kup teraz

ProPlan dla psów

Zarejestruj się, aby zostawić opinię.
Zajmuje mniej niż 1 minutę.

Wśród produktów ProPlan szczególne znaczenie mają specjalistyczne. Są zrównoważone, aby rozwiązać konkretny problem. Należy zwrócić uwagę na porcje dla psów o wrażliwej skórze, dla dużych zwierząt o silnej budowie ciała i niskiego białka dla problemów z wątrobą. Niektóre spetskormov produkowane tylko w postaci suchej, a część jest uzupełniana w puszkach. Asortyment ma karmienie sondą zaprojektowaną do przyspieszonego powrotu do zdrowia po urazach, poważnych chorobach i operacjach. Opiera się na wołowinie, jagnięcinie, łososiu i kurczaku. Codzienna kompozycja żywności jest znacznie łatwiejsza. Zawiera dużo kukurydzy (potencjalnego alergenu), wszystkie diety oparte są głównie na kurczaku. Różnorodność uzyskuje się poprzez wzmacniacze smaku i aromatu. Żyrow jest zdecydowanie trochę, a składnik węglowodanowy jest spowity tajemnicą, producent nie chciał ujawnić całej kompozycji. Nie jest jasne, jakie dokładnie składniki mięsne są używane. Zasięg dziennego pokarmu nie jest zły, istnieją opcje dla zwierząt w różnym wieku i różnych rozmiarach oraz o szczególnych potrzebach. Dlatego można go podawać na stałe tylko z suplementem probiotycznym Pro-Plan.

Główną zaletą ProPlan jest szeroki asortyment, wiele różnych smaków i wiele opcji prezentowanych w zależności od wieku, wielkości i stylu życia zwierzaka. A główną wadą jest niechęć producenta do pełnego ujawnienia kompozycji. Opakowanie mówi, że składniki mięsa stanowią co najmniej 22%, ale nie jest jasne, które iw jakiej formie. Czy to jest świeże mięso, czy jest odwodnione, czy jest to odpad. Inną wadą jest to, że zawartość kukurydzy jest zbyt wysoka, co nie jest wymagane przez mięsożerców. Jedzenie w rzeczywistości po prostu wypełnia żołądek, jego wartość energetyczna jest średnia. Cóż, chociaż ziarno nie jest ułożone. Aktywne, wystawne i duże psy powinny wybrać coś innego. Proplan nie wpływa na wygląd zwierząt i nie poprawia stanu zdrowia. Pomimo tego, że pasza należy do klasy premium, zawiera dodatki smakowe. Ale nie zauważyła niewystarczającej reakcji na zapach jedzenia u psa lub przyzwyczajenia się do niego, pies zjada go jak każde inne suszenie, bez fanatyzmu.
Nie było oczywistych problemów zdrowotnych z powodu jedzenia, układ trawienny działa bez przerwy. Ale dieta nie przynosi szczególnych korzyści, a żywność jest dodatkowo wzbogacana do minimum ze wszelką użytecznością. Nie stosowałem ProPlan jako podstawy diety, łączę je z droższymi suchymi produktami spożywczymi i puszkami oraz pajęczkami tej samej marki.
Same granulki są małe, wykonane w kształcie trójkąta, zapach nie jest zbyt ostry. Producent obiecuje, że waga ważąca 7,5 kg dla Yorkshire terriera będzie trwać przez 21 dni. W rzeczywistości trwało to dokładnie 2 miesiące.

W ramach 19 specjalnie opracowanych porcji, mój mops, często kupuję opcję dla psów pełnokrwistych. Opiera się na kurczaku i ryżu. Ostatnim składnikiem jest nie tyle, że nie pojawiły się problemy z trawieniem ze względu na zwiększoną zawartość włókien. Na pierwszym miejscu na liście składników jest mięso, ale wszystkie wrażenia psują sztuczne kolory, konserwanty i smaki. Tłuszcz w kompozycji jest nieco wyższy niż normalnie (18%), celulozę podano jako minimalną możliwą ilość (3%), średnią ilość białek (29%), ale z jakiegoś powodu utrzymywały one milczenie na temat proporcji węglowodanów. Pro Plan jest sprzedawany prawie na każdym kroku, cena jest bardzo przystępna. Ogólnie rzecz biorąc, dobre jedzenie, pies pełny, czuć się dobrze, energiczny, waga jest normalna.

Produkt z indyka Proplan jest najsmaczniejszy, mówię to wyłącznie z obserwacji, sam tego nie próbowałem. A według liczby indyków w paszach, 22% jest bardzo przyzwoite. Również w kompozycji dodaje się wysłodki buraczane, proszek jajeczny, kukurydzę, olej rybny, witaminy, grys kukurydziany i pierwiastki śladowe. Czytam zawartość korzenia cykorii na opakowaniu - jest to źródło prebiotyków, doskonałe do normalnego trawienia psa.
Jeśli uważasz, że producent, to ta żywność nie tworzy kamienia nazębnego i doskonale chroni wszystkie zęby. Nie jestem pewien, czy to prawda, ale nigdy tak naprawdę nie mieliśmy problemów z zębami.
Wszystkie minerały zawarte w granulkach są w pełni zbalansowane. Krokiety przypominają kształt trójkąta. Pies łatwo je haczy i połyka. Chrupnięcie podczas karmienia stoi na całym domu. Zapach przy paszy jest przyjemny, przypominający grzanki z chleba.
Próbował zamieniać ProPlan z innymi produktami, pies po prostu przestał jeść. Podchodzi do miski, wącha i pozostaje głodny. Trzeba otworzyć plan, więc jest tyle szczęścia.
Tylko jeden minus - wysoka cena. Nie wszyscy mogą sobie pozwolić. Z drugiej strony, jeśli masz psa, to kupuj tylko najlepsze.

Granulki są małe, zgrabne. Mam dwa małe psy, które jedzą bez żadnych problemów, to jedyny kryzys.
Kompozycja jest dobra. Najbardziej podobał nam się Proplan z indykiem i ryżem, ale z jakiegoś powodu nie zawsze jest w sklepach. W tym przypadku ratuje łososia. Obie opcje, takie jak zwierzęta domowe, jedzą wszystko. Ale potem z łososia z ust, to jest tak fanatyczne, to po prostu okropne.
Moje zwierzęta nie są zepsute, często nie zmieniam paszy. Gdy starszy pies był w ciąży, karmiła także suchy Pro Plan Purina. Dodano ser i mleko tylko do diety. Szczeniaki urodziły się zdrowe, silne. Matka czuła się dobrze, karmiła szczenięta bez udręki. A ponieważ była yula, pozostała, aktywność nie zmniejszyła się.
W tym roku mój mąż i ja udaliśmy się do Europy. I zauważyłem, że Proplan jest tam bardzo popularny. Dużo reklam od producenta i hipermarketów to źródło jest wszędzie.
Mam dobre wrażenie na produkcie. Przez dwa lata nie zmieniliśmy naszych gustów i nie żałujemy. Raz w roku psy są badane przez weterynarza, wszystkie narządy działają dobrze, włosy świecą, spadają w normalnym zakresie. Specjalista zna naszą żywność i nie zaleca jej zmiany.

Po co kupować drogie karmy: Grandorf, Hills, Akana itd., Rzekomo wymyślone nie w Rosji, jeśli jest planowane? Większość hodowców zainteresowanych zdrowym potomstwem wybiera to i to jest to jedzenie, które jest dostępne dla wszystkich.
Zalety:
· Plan zawiera ogromną ilość pasz weterynaryjnych, leczniczych;
· Doskonały smak bez dodatku nienaturalnych smaków;
· Pokarm jak nawet wybredny;
· Możesz poprawić zdrowie każdego psa;
· Doceniam różną grubość grzanek, plan nie oferuje ogromnych brzuszków terierowi i na odwrót małe grzanki dla psa pasterskiego.
Nie zamierzam dawać dużo pieniędzy rzekomo na paszę dla producentów, którzy nie myślą, przynajmniej o przechowywaniu ich produktów. W nieracjonalnie drogim paszy, w ogóle nie ma zamka błyskawicznego. Wiem, o czym mówię, nasz weterynarz próbował wepchnąć droższą żywność, podobno zwierzak pobiera wełnę z karmy, wzięliśmy proplan na wełnę i wszystko jest w porządku, a różnica w cenie to 3 tysiące! Nie dajcie się zwieść kampaniom marketingowym i słowom "Im drożej, tym lepiej".

Jestem bardzo wdzięczny za pro-plan dla różnych linii diet weterynaryjnych, osoba pracująca z dwójką dzieci nie przygotowałaby specjalnej diety, która pasowałaby zamiast jedzenia, oczywiście samobudowany obiad i kolacja przyniosłyby korzyść dla psa niż sucha karma 3 na 1 - nikt nie argumentuje.
Mój pies ma kamicę nerkową, sól i wysoka zawartość białka są przeciwwskazane, ale odżywianie wymaga bogatych witamin i dziennego spożycia kalorii. Dieta moczu z planu obejmuje w swoim składzie pierwiastki śladowe, które przyczyniają się do rozszczepiania kamieni, a następnie usuwania z dróg moczowych. Pokarm zwiększa kwasowość wydzielniczą, co z kolei zapobiega powstawaniu nowych kamieni.
Ta dieta jest na całe życie. To ona przedłuża bezbolesną egzystencję. Normalne karmy dla psów jak więcej, ale zdrowie zawsze działa.

Dog Food Pro Plan: recenzje i analiza składu

Pro Plan Dog Food Review

Pro Plan (Pro Plan) sucha karma dla psów jest produkowana przez Purina (Nestle Purina PetCare Company, USA) w swoich fabrykach w Rosji, we Włoszech i we Francji. Oficjalna strona to https://proplan.ru/, są tam informacje na temat składu i zalecanych wskaźników żywienia dla całej linii pasz. Ten kanał nie jest wyższy niż klasa premium.

Dostępne są również karmy dla kotów Pro Plan. Firma Purina produkuje również karmy dla psów i kotów pod markami Friskies, One, Felix, Darling, Gourmet, Cat Chow, Dog Chow.

Skład planu Pro Feed

Rozważ skład planu żywnościowego na przykładzie wariantu Optibalance Medium Adult (dla dorosłych psów średnich ras, z kurczakiem).

Dane dotyczące składu oficjalnej strony internetowej producenta.

Na pierwszym miejscu jest suche białko drobiu, prawdopodobnie kurczaka, ponieważ pasza jest "kurczakiem". Jakość tego białka (uzyskanego z mięsa lub produktów ubocznych) nie jest znana, nie jest też jasne, co dokładnie zawiera składnik "kurczak (14%)". Ponadto, kompozycja nadal stanowi "gluten", ale nie jest większa niż 4%. Wszystkie trzy składniki są źródłem białka.

Źródłem węglowodanów są pszenica, kukurydza, ryż i mąka kukurydziana. Tłuszcz zwierzęcy i olej rybny są źródłem kwasów tłuszczowych. Miazga z buraków ćwikłowych jest źródłem błonnika, a także prawdopodobnie pewnymi "produktami roślinnych materiałów przetwórczych".

"Dodatek paszowy Vkusoaromatichesky" - nie określono, jaki rodzaj dodatku, ale dlaczego jest na rufie, jest całkiem zrozumiały. Minerały, witaminy, przeciwutleniacze - suplementy odpowiednich substancji. Używane antyoksydanty nie są określone.

Plusy i minusy

Zalety karmy obejmują:

  • główne białko w paszy jest często pochodzenia zwierzęcego;
  • dobry suplement witaminowo-mineralny;
  • szeroki wachlarz pokarmów dla małych, średnich i dużych ras;
  • szeroko dystrybuowany, sprzedawany w większości sklepów zoologicznych.

Wady planu Feed Pro:

  • jakość składników mięsnych nie jest znana;
  • szeroko stosowana pszenica i kukurydza (stosunkowo często powodują alergie);
  • nie stosuje się żadnych przeciwutleniaczy / konserwantów;
  • stosunkowo wysoka cena (wiele lepszych kanałów jest tańszych).

Dog Food Pro Plan - recenzje

Karma sucha Purina Pro Plan dla psów została sprzedana Rosji przez wiele lat, nawet jej produkcja została dostosowana. Biorąc pod uwagę to i znaczną reklamę marki, wiele osób zaoferowało ją swoim pupilom. Poniżej znajdują się opinie osób, które podzieliły się wynikami karmienia.

Opinie weterynarza

Recenzje klientów

Zaczęliśmy kupować Proplana za radą hodowcy, który wziął szczeniaka. Ma wszystkie psy jedzą i nie ma problemu. Początkowo byliśmy na Puppy, a kiedy dorośliśmy przeszliśmy na Adult Adult.

Kupowane smaki z kurczakiem, jagnięciną, rybą. Pies je wszystko, ale wygląda na to, że lubi najmniej. Zapach jest wszędzie przyjemny, aczkolwiek osobliwy.

Najbardziej opłaca się kupować w dużych workach, bierzemy 14 kg, to wystarczy na ponad miesiąc. Ostatnio producent zmienił projekt opakowania, ale ten plik nie wpłynął na to. Ogólnie, polecam.

Mam pomorskiego, dziewczyno. Nie jest wrażliwa na jedzenie, je prawie wszystko, co dajemy. Jeśli nalewacie jedzenie - jecie jedzenie, jeśli owsianka - jecie owsiankę.

Niedawno wziąłem w sklepie zoologicznym prezent, który dał nam próbkę karmy ProPlan dla małych psów. Piękne opakowanie, które pomalowało przydatne właściwości jedzenia. Kompozycja wydaje się też normalna.

Zapach i wygląd to normalne pożywienie, ale z jakiegoś powodu pies go nie dotknął. Byłem bardzo zaskoczony, nie było czegoś takiego, abym w ogóle nie jadł peletek.

W jakiś sposób, dla odmiany, zabrałem Purina "suchą karmę do Pro Planu, a mały pies bardziej ją lubił niż Chappe. Okazało się, że jest nie tylko smaczniejsza, ale i zdrowsza -
zawiera więcej witamin.

Pies, który jemy, to nie tylko sucha karma, ale także żywność w puszkach, czasami prosząc o jedzenie ze stołu. Mimo to krzesło jest zawsze świetne. Nawiasem mówiąc, po suchym karmie pije dużo wody, więc zawsze powinno być swobodnie dostępne.

Jedyny negatywny - jedzenie nie jest tanie, więcej niż 250 rubli na 700 gramów.

Cena i gdzie kupić

Ten kanał można kupić w wielu sklepach internetowych, na przykład:

  1. "Stara farma" (link):
    • Pro suchy Pro Plan 1,5 kg - od 636 rubli;
    • Sucha żywność "O planie" 3 kg - od 1028 rubli;
    • Pro Plan suchej karmy 14 kg - z 3879 rubli.
  2. "Le'Murr" (link):
    • Opakowanie 0,7 kg - od 383 rubli;
    • Opakowanie 1,5 kg - od 715 rubli;
    • Opakowanie 7 kg - od 2535 rubli;
  3. ZooPassage (link).
  4. "Oficjalny sklep Purina" (link).

Ceny te obowiązują na początku lutego 2018 r., Mogą ulec zmianie w czasie. Dokładny koszt można znaleźć na stronach internetowych sklepów zoologicznych pod linkiem powyżej.

Wnioski dotyczące kanału "Pro Plan"

Opinie na temat karmy dla psów Pro Plan są generalnie całkiem dobre, chociaż są również negatywne. Jednak kompozycja nie jest wystarczająco dobra, aby strona "PetObzor" mogła ją bezpiecznie polecić jako podstawową rację.

Istnieje wiele kanałów o znacznie lepszej kompozycji w stosunkowo podobnej cenie. Na przykład czeski super premium Brit Care.

Dog purina pro plan opinii

Kategoria:
Karma dla psów

Wszystkie recenzje Purina Pro Plan Dog Food
Wszystko było w porządku, ale...

Mam bardzo alergicznego Niemca, od szczeniaka próbowałem zupełnie innego paszy. Nic nie pomogło, potem nieporządek w kale, a następnie świerzb, potem [. ]

Opinie zmieniają się na gorsze z każdym nowym opakowaniem.

Od ponad roku kupujemy Pro Sensitive Pattern dla małych ras dla wrażliwej skóry. Karmimy ich Yorkshire Terrier. Początkowo oczywiście my [. ]

Chow Chow and Company

Menu nawigacji

Referencje użytkownika

Informacje o użytkowniku

Proplan.

Wiadomości 1 strona 18 z 18

Udostępnij102-04-2014 21:59:05

  • Autor: Witch
  • Administrator
  • Lokalizacja: region Leningradu
  • Zarejestrowany: 15-01-2010
  • Wiadomości: 32074
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 50 [1967-11-19]
  • Moje zwierzaki: Chow Chow, Chiff, Beetle i Zhejsi; CAO Barsik. I 2 wiadra kotów.
  • Ostatnia wizyta:
    Dzisiaj 20:44:43

Popularne jedzenie bardzo dobrej jakości i nie najwyższa cena. Na tej rufie wiele psów różnych ras żyje i żyje dobrze. Nigdy nie trzymałem się tego na rufie. Na początku coś, co Purinowski nie pasował, i nie patrzyłem już na tę stronę. Ale istnieje wiele pozytywnych opinii na temat tego kanału. Jedyną rzeczą jest to, że w Proplanie nie ma glukozaminy i chondroityny, więc dla masowych ras psów lepiej wybrać coś innego.

Share202-04-2014 23:23:56

  • Autor: Witch
  • Administrator
  • Lokalizacja: region Leningradu
  • Zarejestrowany: 15-01-2010
  • Wiadomości: 32074
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 50 [1967-11-19]
  • Moje zwierzaki: Chow Chow, Chiff, Beetle i Zhejsi; CAO Barsik. I 2 wiadra kotów.
  • Ostatnia wizyta:
    Dzisiaj 20:44:43

Ronnik był "problematycznym" szczeniakiem - wyprysk i drapanie. karmione niskotłuszczową królewską. Teraz linie się zmieniły.
od 12 miesięcy pies poszedł do "pro-planu" łososia ryżowego, do wrażliwego trawienia.

Udostępnij306-04-2014 13:42:50

  • Autor: Witch
  • Administrator
  • Lokalizacja: region Leningradu
  • Zarejestrowany: 15-01-2010
  • Wiadomości: 32074
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 50 [1967-11-19]
  • Moje zwierzaki: Chow Chow, Chiff, Beetle i Zhejsi; CAO Barsik. I 2 wiadra kotów.
  • Ostatnia wizyta:
    Dzisiaj 20:44:43

Dorastaliśmy na planie Pro z łososiem, wełna była pluszowa, naprawdę spodobała nam się ta karma. Wtedy Rada zaczęła mieć zapalenie pęcherza, lekarz poradził mu, aby przeszedł do naturalki i zmienił jedzenie. Teraz cieszę się z Arden Grange, również nieźle, ale lubiłem Pro Plan więcej. Mój przyjaciel przeniósł laboratorium do planu Pro, na 2 miesiące. pies zaczął wyglądać świetnie, był alergiczny, łupież, włosy stały się lśniące. Wcześniej w Republice Kazachstanu mieściło się laboratorium.

Jestem zdezorientowany przez brak glukozaminy i chondroityny w Pro Planie. Ale to nie wszystkie psy potrzebują teoretycznie. Wcześniej, dopóki nie rozrzuciłem moich "jeźdźców", nawet nie pomyślałem o tych elementach. W przeciwnym razie jedzenie jest całkiem przyzwoite.

Proplan jest dość normalnym kanałem. Bardzo dobrze go łamie, a jego przyjaciele mają go na sobie, tylko z łososiem.

Share423-09-2015 17:50:07

  • Wysłane przez: Praff
  • stały
  • Lokalizacja: New Haven, CT
  • Zarejestrowany: 03-04-2012
  • Wiadomości: 1191
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 29 [1989-04-02]
  • Moje zwierzaki: Chow Chow Tushkan (Prince) i Tapioca (Catherine the Great Brand Gallar)
  • Ostatnia wizyta:
    Dzisiaj 18:07:21

Proplan, podobnie jak Hills i Royal Canin, ma wiele linii.
Weźmy na przykład dość popularną linię Purina Pro Plan Select. Ta linia obejmuje 6 rodzajów żywności:

Pro Plan Select Adult Grain Free Formula
Pro Plan Select Adult LID Chicken and Barley
Pro Plane Select Adult Rice And Duck Formula
Pro Plan Select Adult Sensitive Skin and Stomach
Pro Plane Wybierz wszystkie etapy życia Naturalna Turcja i jęczmień
Wszystkie rośliny naturalne kurczaki i brązowy ryż

Rozważ linię na przykładzie Pro Plan Select Adult Sensitive Skin and Stomach.

Składniki: łosoś, ryż piwowarski, posiłek z rzepaku, posiłek odżywczy, zwierzę konserwowane mieszanką tokoferoli (postać witaminy E), posiłek rybny (naturalne źródło glukozaminy), posiłek z łososia (naturalne źródło glukozaminy), jęczmień, piwo, trawienie zwierząt, sól, chlorek potasu, monochlorowodorek l-lizyny, suplement witaminy E, siarczan cynku, siarczan żelazawy, l-askorbylo-2-polifosforan (źródło witaminy C), siarczan manganu, niacyna, węglan wapnia, suplement witaminy A, pantotenian wapnia, monoazotan tiaminy, siarczan miedzi, suplement ryboflawiny, suplement witaminy B12, olej czosnkowy, chlorowodorek pirydoksyny, kwas foliowy, suplement witaminy D3, jodan wapnia, biotyna, menadionosiarczan sodu kompleks (źródło aktywności witaminy K), selenin sodu

Łosoś jest na pierwszym miejscu. Jest to wysokiej jakości składnik bogaty w tłuszcze Omega-3. Jednak surowe ryby zawierają dużo płynu, około 80%, dlatego końcowy produkt z mięsa łososia będzie znacznie mniejszy niż producent chce nam myśleć.

Na drugim miejscu ryż browarniczy jest produktem przetwarzania ryżu na skalę przemysłową do spożycia przez ludzi. Ten produkt składa się z małych ziaren pozostawionych po zmieleniu ryżu. Jak każdy inny przetworzony produkt, jest to niepożądany gość na liście składników. Z wyjątkiem kaloryczności, produkt ten nie ma żadnej innej wartości odżywczej.

Na trzecim miejscu jest odwodniony rzepak. Jest to produkt przetwarzania rzepaku na masło. Najczęściej ten składnik stosuje się w paszach dla zwierząt. I chociaż ten produkt zawiera 41% białka, to białko to jest wchłaniane znacznie gorzej niż mięso. Jednak ta ilość białka z pewnością wpłynie na końcowy produkt. Przypomnijmy sobie, że kiedy szacujemy ilość mięsa w paszy.

W czwartym sezonie występuje owies, produkt pełnoziarnisty wytwarzany z grubo zmielonego ziarna. Składnik ten jest bogaty w witaminę B, błonnik i, w zależności od stopnia oczyszczenia, jest ziarnem bezglutenowym.

Na piątym miejscu jest tłuszcz zwierzęcy. Zwróć uwagę na tę nazwę - tak zwaną całą grupę produktów do przetwarzania tłuszczu. Mianowicie, ta sama technologia stosowana jest tutaj, jak w przypadku produkcji przetworzonego mięsa: to, co zostało ze zwierząt, jest używane po tym, jak dobre części zostały już wykorzystane do innych celów. Ponadto, musisz podnieść dużą czerwoną flagę na tym składniku, ponieważ NIE WSKAZUJE ŹRÓDŁO tłuszczu. Oznacza to, że producent może wcisnąć wszystko: pozostałości z restauracji, nieużywane części zwierzęcia z rzeźni, zarażone bydło, zwierzęta zabite na autostradzie, a nawet kołysanki kotów i psów. Dlatego składnik ten nie może być nazwany jakością.

Na szóstym miejscu jest odwodniona ryba. Pozwolę sobie przypomnieć, że jest to koncentrat rybny zawierający 300% więcej białka niż surowe ryby. Ryby te są zwykle wykonane z czystego, niezainfekowanego, zmielonego materiału, który może obejmować zarówno całe ryby, jak i ich części. Niestety, ten pasz nie wskazuje na określony typ ryby, więc trudno jest przeanalizować, jaką wartość odżywczą niesie, ponieważ różne rodzaje ryb zawierają różne rodzaje tłuszczów.

Na siódmym miejscu znajduje się odwodniony łosoś, inny bogaty w białko koncentrat. To jest wysokiej jakości składnik.

Jęczmień stoi na ósmym miejscu. Jęczmień jest zbożem skrobiowym zawierającym węglowodany, błonnik i inne użyteczne składniki. Może pomóc w utrzymaniu prawidłowego poziomu cukru we krwi, jednak nie jest dobrze wchłaniany u psów.

W dziewiątym miejscu drożdże piwne, które są kontrowersyjnym składnikiem. Pomimo tego, że jest produktem przetwarzania w browarach, ten produkt jest bogaty w minerały i inne korzystne substancje. Ci, którzy popierają ten składnik twierdzą, że może on zabijać pchły i mieć korzystny wpływ na organizm. Ci, którzy się temu sprzeciwiają, mówią, że drożdże piwne mogą wywoływać alergie, a to prawda, ale tylko jeśli twój pies jest uczulony na drożdże piwne. Ponadto, przeciwnicy uważają, że ten składnik może być jedną z przyczyn wzdęć. Jednak fakt ten nie jest w żaden sposób potwierdzony. W każdym razie składnik ten można uznać za pożywny tylko wtedy, gdy dany pies nie jest na niego uczulony. Co jeszcze należy zauważyć, ten składnik zawiera dużo białka, 48%, a to wpływa również na końcową ilość białka w paszy.

Następnie przeanalizujmy selektywnie kilka składników:

1) Animal digest - nie wiem, jak poprawnie przetłumaczyć, więc opiszę, co to jest. Ten produkt jest chemicznie zhydrolizowaną mieszaniną przetwarzania bocznego różnych części zwierząt, która jest zazwyczaj nakładana na gotową paszę w celu poprawy smaku. Tajemniczy składnik, tajemniczy opis, nie jest jasne, jakie to są części zwierzęce, gdzie zwierzęta zostały zabrane, jakie zwierzęta i jakie były ich choroby? Ogólnie rzecz biorąc okazuje się, że to tylko przyprawa.

2) Olej czosnkowy - może być kontrowersyjnym składnikiem. Pozwól mi wyjaśnić, dlaczego. Sam czosnek jest uważany za przydatny produkt dla psów. Trudno jednak powiedzieć, w jaki sposób ten konkretny olej jest związany z surowym czosnkiem. A jednak, czasami czosnek u psów jest związany z anemią, jednak w tym samym czasie prawdopodobnie musisz zjeść znaczną ilość czosnku.

3) Żywność nie zawiera probiotyków.

4) Minerały w tym paszy są po prostu dodawane i nie są związane z białkami, co oznacza, że ​​są mniej strawne.

5) Menadion jest kontrowersyjną postacią witaminy K, potwierdza się związek tego pierwiastka z chorobami wątroby, alergiami i nieprawidłowym podziałem czerwonych krwinek. Witamina K sama w sobie nie jest wymagana dla karmy dla psów, więc nie jest jasne, dlaczego producent ją dodał.

Ogółem, białko 30%, tłuszcz 19%, węglowodany 43%. Średnio-poziomowe, średnio-tłuszczowe, poniżej średniej węglowodany.

Nawet jeśli weźmiemy pod uwagę, że dużo białka zawarte jest w odwodnionej canoli i drożdżach piwowarskich, nadal możemy powiedzieć, że mięso w tym paszy zawiera znaczną ilość.

Proplan jest paszą pochodzenia "roślinnego", wykorzystując w tym przypadku ryby jako główne źródło białka mięsnego.
Żywność można spożywać, jeśli nie ma lepszej alternatywy w tej samej cenie. Tak, zawiera dziwne składniki, szczególnie podejrzane, aby zobaczyć ten dziwny tłuszcz zwierzęcy. Ale jeśli porównać go z najpopularniejszym RK i Hills, Proplan jest wyraźnie lepszy. Przynajmniej ta linia.

Share523-09-2015 18:38:53

  • Autor: Witch
  • Administrator
  • Lokalizacja: region Leningradu
  • Zarejestrowany: 15-01-2010
  • Wiadomości: 32074
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 50 [1967-11-19]
  • Moje zwierzaki: Chow Chow, Chiff, Beetle i Zhejsi; CAO Barsik. I 2 wiadra kotów.
  • Ostatnia wizyta:
    Dzisiaj 20:44:43

Mam wrażenie, że nie mamy tej linii. W każdym razie po raz pierwszy przeczytałem proplana z kaczką. Tak, a inne nazwiska nie są mi znane. Wybierz - nie spełnione, coś w stylu. Oto opcje naszego Planu: https://purinaexpert.ru/owner/products/dogs

Tak, pozycjonuję Proplan jako lepszą paszę dla RK i Hills, ale też nie jako fontannę - niedaleko od nich. Zgodnie z ceną jest droższa niż RK, tańsza niż Hills. Pilnie przeciągam ludzi z tego do wyboru, ale nie wszyscy są zaciągnięci: w wyborze nie ma smaków, a zwierzęta nie jedzą tak łatwo jak Proplan.

Udostępnij623-09-2015 18:44:35

  • Wysłane przez: Praff
  • stały
  • Lokalizacja: New Haven, CT
  • Zarejestrowany: 03-04-2012
  • Wiadomości: 1191
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 29 [1989-04-02]
  • Moje zwierzaki: Chow Chow Tushkan (Prince) i Tapioca (Catherine the Great Brand Gallar)
  • Ostatnia wizyta:
    Dzisiaj 18:07:21

Tak, rozumiem, przepraszam.
Później napiszę o tych, które masz.
Dlaczego wybrałem ten konkretnie, wydawało mi się, że jeden z członków forum napisał o nim, że nakarmił psa planem wrażliwego żołądka, z łososiem.

Share723-09-2015 19:12:47

  • Autor: Witch
  • Administrator
  • Lokalizacja: region Leningradu
  • Zarejestrowany: 15-01-2010
  • Wiadomości: 32074
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 50 [1967-11-19]
  • Moje zwierzaki: Chow Chow, Chiff, Beetle i Zhejsi; CAO Barsik. I 2 wiadra kotów.
  • Ostatnia wizyta:
    Dzisiaj 20:44:43

Dlaczego wybrałem ten konkretnie, wydawało mi się, że jeden z członków forum napisał o nim, że nakarmił psa planem wrażliwego żołądka, z łososiem.

Tak, jest jeden. Nazywamy to Pro Plan Adult Sensitive Salmon Ryż, skład jest podobny do powyższego, ale nie do końca. Nie ma jęczmienia, ale jest rowek celulozowy i kukurydziany. A w całym Proplanie mamy jej przerwę. A wszystko to jest nieco uproszczone w kompozycji. Lub takie tłumaczenie.

Łosoś (22%), ryż (22%), odwodnione białka łososia (15%), kukurydza, gluten kukurydziany, tłuszcze zwierzęce (konserwowane z dodatkiem tokoferoli), hydrolizowany produkt trawienny, pulpa buraczana, oczyszczone włókna celulozowe, fosforan wapnia, chlorek potasu, chlorek sód, pierwiastki śladowe. Siarczan miedzi (miedź = 12 mg / kg), siarczan cynku (cynk = 180 mg / kg). Przeciwutleniacz: naturalny ekstrakt wzbogacony w tokoferol. Witamina A: 21 000 U / kg; Witamina D3: 1600 U / kg; Witamina E: 280 mg / kg; Witamina C: 70 mg / kg. Witamina A: 21000 U / kg Witamina D3: 1600 U / kg Witamina E (α tokoferol): 280 mg / kg Witamina C (kwas askorbinowy): 70 mg / kg

Skład:
Białko 30,0% Tłuszcz 19,0% Popiół 7,5% Włókno 3,0% Wilgotność 8,0% Wapń 1,3% Fosfor 1,2%

Formularz rejestracyjny

Razem z Modern Water Treatment Systems LLC

Zapobieganie zapaleniu płuc u dzieci

Główny specjalista z Komisji Rozwoju i organizacja działu pomocy medycznej administracji zdrowotnej miasta Tiumeń Rzhanova Tatiana G. i głównego specjalisty Komisji Rozwoju i organizacji działu pomocy medycznej administracji zdrowotnej miasta Tiumeń Sannikov Natalia

Poradnia ambulatoryjna dla dorosłych. Dział diagnostyczny: rentgen cyfrowy, ultradźwięki; Oddział endoskopii. Kliniczne laboratorium diagnostyczne.
Stomatologia dla dorosłych. Departament Szczepień

Product Pro Pro Plan (Pro Plan)

Zwierzę domowe dla większości to nie tylko zwierzę w domu, ale pełnoprawny członek rodziny. Jak upewnić się, że twoje zwierzę nie potrzebuje niczego, jest piękne, wesołe i zdrowe? Przede wszystkim konieczne jest zapewnienie zrównoważonego, zdrowego odżywiania.

Weterynarze i dietetycy z firmy opracowali różne rodzaje pasz, wykorzystując składniki najwyższej jakości i osiągnięcia naukowe specjalistów Purina.

Specjalne systemy w produkcji pasz sprawiają, że są idealne dla zdrowia i długiego życia zwierzęcia.

Witaminy A, C, E, D, nienasycone kwasy tłuszczowe - przeciwutleniacze, pierwiastki śladowe, niezbędne aminokwasy, niezbędna ilość błonnika i materiałów roślinnych zapewnią cudowny wygląd i dobre samopoczucie Twojego pupila.

Brak konserwantów i barwników sprawia, że ​​są one jak najbardziej zdrowe. Jest to szczególnie ważne w przypadku zwierząt cierpiących na alergie, problemy z nerkami.

Tutaj możesz wybrać jedzenie na każdy gust i zgodnie z potrzebami młodszego czwórki znajomych:

dla dorosłych psów i kotów;
dla szczeniąt i kociąt;
dla sterylizowanych zwierząt;
żywność profilaktyczna i terapeutyczna;
dla starszych zwierząt;
sucha i mokra żywność, a także ciasteczka i przekąski.


Możesz kupić Pro Premium hurtowo i detalicznie, dostawa w Moskwie jest całkowicie bezpłatna. Będziesz zadowolony z jakości produktów i zapewnisz swojemu zwierzęciu zrównoważone i prawidłowe odżywianie.

Zapoznaj się z planem żywieniowym psa

Jak wiele ras psów, tak wiele różnorodności wśród racji dla nich. Na rozprawie, a teraz dość popularna karma dla psów Proplan z Puriny. Czy to jest tak dobre, a jakie cechy mają racje Proplanów - proponujemy zajrzeć do tego aktualnego problemu!

Funkcje kanału

Pokarm z linii Proplan produkowany jest przez firmę Purina. Należy zauważyć, że Purina ma kilka różnych linii paszy, w tym wariant Darling hodowli żywności. Ale Proplan, który nas interesuje, jest pozycjonowany jako pasza o jakości superpremium. O ile pamiętamy z poprzednich recenzji, pasze superpremium to te, które zawierają już znaczną dawkę składników mięsnych (do 50%), a nie tanie produkty uboczne. Czy taka jest skład karmy Proplan, dalej zweryfikuj.

Ponadto, kupując plan paszowy, należy zwrócić uwagę na kraj pochodzenia. Faktem jest, że zdolności Purina nie są zlokalizowane, ich produkcja jest dostępna zarówno we Francji, jak iw Rosji. Te kanały, które można kupić w naszych sklepach zoologicznych, głównie rosyjskich. Jednak to francuski Proplan jest uważany za produkt wyższej jakości, można go kupić, zamawiając jedzenie za pośrednictwem wyspecjalizowanych sklepów internetowych.

Skład

Należy zauważyć, że linia karm proplan z Purina jest dość szeroka. Istnieją opcje suche, istnieje mokra karma w puszkach, duży wybór pożywienia medycznego i dietetycznego dla dorosłych zwierząt domowych, a także żywność dla szczeniąt. Istnieją opcje dla średnich, małych i dużych psów.

Proponujemy przeprowadzenie szczegółowej analizy składu planu żywieniowego na przykładzie suchej diety Medium Adult dla psów średnich ras z kurczakiem i ryżem. Oczywiście główną składową kompozycji powinien być kurczak i ryż, jednak kurczak w tej diecie ma tylko 14%, a ryż - 4%.

Oprócz tych składników, ta sucha karma zawiera:

  1. Sucha ptasia proteina. Suche białko otrzymuje się z odpadów drobiowych i najczęściej wytwarza się je za pomocą obróbki chemicznej, a zatem, oczywiście, nie jest tak przydatne jak całe mięso.
  2. Pszenica i kukurydza. Składniki te zwiększają wartość odżywczą żywności, ale nie przynoszą żadnych korzyści dla psów. Ponadto stosowanie składników zbożowych w paszy pomaga zmniejszyć ich koszt, ponieważ jest to tanie źródło węglowodanów.
  3. Tłuszcz zwierzęcy. Nic nie mówi się o jego pochodzeniu, a zatem nie można ocenić jakości tego składnika.
  4. Sucha pulpa buraczana. Jest uważany za dobry składnik, który ma korzystny wpływ na poziom cukru we krwi.
  5. Aromatyczny dodatek aromatyczny. Oczywiście wzmacniacze smaku i smaki sprawiają, że jedzenie jest bardziej atrakcyjne dla psów, jednak są one poważnym alergenem. Proplan nie jest jedynym źródłem zawierającym takie niepożądane dodatki.
  6. Bezglutenowe i kukurydziana to kolejny składnik, który zwiększa kaloryczność żywności, ale nie przynosi dobrego psa. W rzeczywistości tanie białko roślinne.
  7. Produkty z surowców roślinnych. Nazwa tego komponentu jest mało prawdopodobna, aby dać wyobrażenie tego dla prostego użytkownika, ale najprawdopodobniej nic użytecznego za nim nie jest ukryte.
  8. Minerały, olej rybny, witaminy, przeciwutleniacze - te składniki nie zwiększają wartości odżywczej żywności, ale powinny mieć korzystny wpływ na zdrowie zwierzęcia jako całości.

Należy pamiętać, że inne preparaty paszowe, na przykład oparte na łososiu, indyku lub jagnięcinach, będą również zawierać produkty pochodzenia zwierzęcego średnio nie więcej niż 21-22%. Pozostałe składniki są identyczne jak te brane pod uwagę.

Dlatego też opinie i opinie dotyczące karmy Proplan są niejednoznaczne. Z jednej strony są w nich składniki mięsne lub rybne, z drugiej strony nie są w tak dużych ilościach, a główną wartość odżywczą osiąga się przez włączenie składników zbożowych do kompozycji.

Linia zasilająca

Wspomnieliśmy już, że istnieje wybór między porcjami Puriny. A teraz rozwalimy je i przyjrzymy się bliżej.

Dla dużych ras

  1. Proplan Dog Adalt Sensitiv Salmon to dieta dla dorosłych dużych, gigantycznych i średnich ras psów, które również mają wrażliwość na trawienie i skórę. Skład tej paszy stanowi łosoś (20%) i ryż (11%). Składnik białkowy jest równy 29%, a tłuszcz - 18%. Dieta jest uważana za hipoalergiczną.
  2. Proplan Dog Adalt Large Solidny Optihels - sucha dieta dla dorosłych dużych i gigantycznych ras psów. Zawiera kurczaka (14%) i ryż (4%), zawiera 26% białek, a 12% tłuszczów, produkt można uznać za dietetyczny.
  3. Full Large Robast to kolejna sucha opcja dla dużych i średnich ras o masywnej budowie, przeznaczona dla dorosłych psów. Również na bazie kurczaka i ryżu, tylko ryż jest tutaj nieco wyższy - średnio 10%.

A potem można zobaczyć reklamę produktów Proplan, muszę powiedzieć, że te diety są bardzo popularne ze względu na dobrze zaprojektowaną kampanię reklamową.

Dla małych ras

  1. Adult Small and Mini Digests Comfort - ta sucha dieta jest przeznaczona specjalnie dla dorosłych małych ras psów o wrażliwych narządach trawiennych. Skład indyka (22%) i ryżu (7%). Białka w tym paszy dla małych psów 28% i tłuszczu 17%.
  2. Adult Small and Mini Sensitive Derma to specjalna hipoalergiczna karma dla małych ras. Oprócz identycznej opcji dla dużych ras zawiera łososia (20%) i ryżu (10%). Zalecany dla małych dorosłych zwierząt o wrażliwej skórze. W tym paszy jest dużo białka - 30%, a tłuszcze - 18%.
  3. Mały i mały dorosły - ta sucha karma zalecana jest dla dorosłych psów małych ras. Korzystny wpływ na aktywność mózgu dorosłego zwierzaka, który ma ponad 7 lat. Zawiera również kurczaka i ryż, podobnie jak wiele innych linii do planowania żywienia. Białka w nim 29%, a tłuszcz 15%.

Dla szczeniąt

  1. Small and Mini Pappy - specjalistyczna karma dla szczeniąt małych i miniaturowych ras. Oprócz kurczaków (18%) i ryżu (4%) zawiera siary i olej rybny. Ten pokarm dla szczeniąt jest bardzo pożywny, zawiera 32% białka i 21% tłuszczu.
  2. Medium Pappy Sensitive Skin - to pokarm polecany dla szczeniąt średnich i dużych ras. Zaleca się także wybór tej diety, jeśli szczeniak ma problemy z futrem lub skórą, ponieważ jest hipoalergiczny. Zawiera tradycyjny łosoś (17%), ryż (17%) i niezupełnie tradycyjny suszony korzeń cykorii, olej sojowy, olej rybny - składniki bardzo przydatne dla szczeniąt.
  3. Jagnięcina i ryż Pappy Large Breed - ta karma nadaje się do karmienia dużych ras szczeniąt. Zawiera strawne jagnię i ryż. Jagnię w paszy 19%, ryż - 9%. Uzupełniono również o siarkę i proszek jajeczny.

Zalety i wady

Istnieje wiele możliwości dietetycznej karmy Purina, leczniczej i hipoalergicznej, specjalne karmy dla psów z problemami trawiennymi, kamicą moczową lub alergiami. Jednak tylko weterynarz powinien przepisywać takie diety i przepisywać dietę.

Zawierają naturalne mięso lub składniki rybne.

Przepis został opracowany przez profesjonalistów.

Pomimo tego, że istnieje różnorodność w paszy, wiele z nich ma identyczny skład.

Pomimo tego, że plan żywności jest ustawiony jako hipoalergiczny, zawierają one wzmacniacz smaku, który według opinii weterynarzy może wywoływać alergie u najbardziej wrażliwych psów.

Cena karmy Purina jest dość wysoka.

Wideo "Expert Talks About Proplan"

W poniższym wideo ekspert zajmujący się tworzeniem kanału Proplan opowie nam o produktach.

Przepraszamy, aktualnie nie ma dostępnych ankiet.

Karma dla psa Proplan

Coraz częściej na półkach naszych sklepów można znaleźć karmę dla psów "Proplan". Jest produkowany przez znaną amerykańską firmę, która zajmuje pozycję producenta wysokiej jakości produktów dla zwierząt domowych. Wytwarzają pokarm spełniający potrzeby zdrowej żywności różnych ras psów w różnym wieku i wadze. Opisujemy skład produktu, porozmawiajmy o linii produktów producenta, a także opisz wszystkie zalety i wady tego kanału. Cóż, więc.

Skład

Należy od razu zauważyć, że żywność "Proplan" sprzedawana w przestrzeni poradzieckiej różni się zasadniczo składem od żywności sprzedawanej w Europie Zachodniej i Ameryce. Jest również produkowany w Rosji. Porozmawiamy o tym produkcie, ponieważ to on leży na naszych straganach w sklepach.

Głównym produktem paszy "Proplan" jest mięso:

Jednak nie pochlebiaj sobie. W koncepcji "mięso" producent obejmuje również skórę, kości, podroby. Innym źródłem białka w tym produkcie jest białko drobiowe, które jest wytwarzane z odpadów drobiowych i poddawane obróbce chemicznej. W rezultacie całkowicie traci on wartość odżywczą.

Brak węglowodanów w diecie psa jest kompensowany przez kukurydzę i pszenicę. Te komponenty są prawie we wszystkich rodzajach paszy. W rzeczywistości nie przynoszą one psom specjalnej korzyści, ale znacznie zwiększają wartość odżywczą produktu.

Tłuszcze są reprezentowane w karmie według typów zwierząt, ale producent nie wskazał żadnych informacji na ich temat. Dlatego ich użyteczność nie może być w ogóle rozważana w tym przypadku.

Stosunkowo sucha miazga buraczana, która znajduje się w wielu paszach, ma korzystny wpływ na organizm psa, stabilizując poziom cukru we krwi, poprawiając przewód pokarmowy. Ale korzeń cykorii jest naturalnym priobikiem, leczy dysbiozę i zaburzenia jelitowe.

To, co dokładnie odróżnia paszę od podobnych produktów, to połączona optymalna zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych w składzie produktu. Nasycają ciało zwierzęcia użytecznymi substancjami, wzmacniają układ odpornościowy i nerwowy, poprawiają kondycję włosów i skóry.

Zalety i wady

Trudno jest znaleźć pokarm, który nie zawiera wad. Ale najpierw porozmawiamy o zaletach produktu. Korzyści płynące z kanału "Proplan" obejmują:

  • Ogromny wybór towarów. Tutaj znajdziesz różne rodzaje karm, w zależności od rasy psa, wieku i otłuszczenia;
  • Obecność suplementów witaminowo-mineralnych w paszach. Nie będziesz musiał karmić psa witaminami. Wszystko jest już w głównym RSS;
  • Szeroki asortyment, prezentowany suchy, mokry pokarm, konserwy;
  • Niska cena.

Ale wady to:

  • Brak pełnej nazwy składników mięsa w kompozycji, co nie wyklucza obecności produktów ubocznych;
  • Obecność wszystkich rodzajów wzmacniaczy smaku, koncentratów i innych dodatków chemicznych;
  • Kompozycja ubóstwa.

Dlatego analizując wszystkie dane, bardzo trudno jest przypisać strumień "Proplan" do klasy premium. Zdecydowanie tego nie zrobimy. Dokładną zaletą produktów tej marki jest szeroka gama produktów, która obejmuje tylko około 30 rodzajów suchej paszy. Obejmuje to również produkty do diety. Osobno należy powiedzieć o zawartości w paszy witaminy E. Jest ona prezentowana w paszy w optymalnej ilości. To znacznie spowalnia proces starzenia się organizmu i usuwa szkodliwe substancje.

Asortyment

Linia produktów producenta jest ogromna. Obejmuje główny pokarm dla dorosłych, dietetyczne jedzenie dla psów w wieku lub w pełni, a także produkty dla szczeniąt.

Jeśli mówimy o karmie dla szczeniąt, to ich skład ma bardzo użyteczny składnik - siarę, która daje noworodkowi wszystkie składniki odżywcze. Oto linia produktów dla szczeniąt:

  • Małe rasy;
  • Średni;
  • Duże rasy;
  • Które mają problemy z przewodem pokarmowym i stanem skóry.

Jeśli bierzesz jedzenie dla dorosłych, tutaj wybór produktów jest wyjątkowo duży. Możesz łatwo wybrać jedzenie dla zwierzęcia, w oparciu o jego gusta, styl życia i aktywność.

Czytaj Więcej O Psach

Dlaczego marzysz o psach szczeniąt?

Szczepienia Sny, w których znajdują się szczenięta psa, mogą być interpretowane poprawnie tylko z ogólnym kontekstem i specyficznymi cechami szczeniaka. Ważny jest również kolor i rasa zwierzęcia.

Nawet psy mają hemoroidy: jak leczyć?

Szczepienia Przyczyny rozwoju i cechy chorobyHemoroidy są chorobą odbytnicy, która atakuje żyły. Prowadzi to do ich zakrzepicy, zapalenia, tworzenia się grudek i szeregu objawów, które zakłócają normalne funkcjonowanie zwierzęcia.

Beagle (Wielka Brytania)

Szczepienia BEAGLE (Beagle, angielski Beagle), rasa psów myśliwskich. Wyhodowany w Wielkiej Brytanii w XIV wieku, krzyżując zaszywanego psa błotniaka i starych angielskich psów za paczkę zajęcy, lisy i inną grę.