Karmienie

karmić birt. Czy ktoś może powiedzieć, jaki to rodzaj jedzenia i jaka jest jego jakość?

kupił suchą karmę BIRT dla swojego buldoga francuskiego. Proszę powiedz mi, że to dobre jedzenie i czy warto dać je swojemu zwierzakowi?

Przepraszam =) poprawna nazwa to BRIT premium

O ile wiem, ta żywność nie jest pierwszym rokiem na rynku. Kto jest zadowolony, kto nie jest bardzo zadowolony. Generalnie jestem zwolennikiem żywienia wyłącznie naturalną żywnością, a nie suchą. W niektórych nie ma zmian w wyglądzie i samopoczuciu psów, w innych - wełna nie jest bardzo. Nakarm, a następnie zobacz, co i jak, gdy już kupiłeś. Ale ja, prawda, raz kupiłem sąsiada i karmiłem mnie przez trzy miesiące. Bad nie powiedział nic. Powiedziała, że ​​jedzenie to jedzenie. Na boksera sąsiada zjadł.

Odpowiedziałem ci w PM - ale może ktoś się tu przyda. Zadzwoniłem do właściciela buldoga amerykańskiego, to jedzenie jej nie pasowało. Narzekają ogólnie, że białko jest słabo wchłaniane.

Z drugiej strony, pasza, którą już zacząłeś. Zdarza się indywidualnie, że pies jest odpowiedni. Czesi nie są najgorszymi producentami na świecie.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

a sprzedawca twierdził, że to polskie jedzenie.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Mój pies jest teraz na rufie hipoalergicznej, przez kilka miesięcy. Robią to naprawdę, w Czechach, które na przykład mi odpowiadają. W każdym razie jest to lepsze niż lepiej znana marka, ale produkowana w naszym kraju. To jedzenie przyszło nam dobrze, zostało przekazane od Akana hipoalergiczne. Kompozycja jest podobna, ale oczywiście Akana jest bogatszą i lepszą kompozycją, ale Brit to całkiem nic. Cena jest znacznie niższa. Nie widzę żadnych zmian na gorsze: moja sierść jest w porządku, moje trawienie jest normalne. I mam to wrażliwe na jedzenie, uczulone. Wnioskuję, że jedzenie jest dobre. Został polecony mojemu przyjacielowi, weterynarzowi, jako dobry pokarm pod względem stosunku ceny do jakości.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Mój pies nie lubił jedzenia, nie chciała go jeść, nawet gdy go gotowała na parze i rozdrabniała w puree. Nawet w połączeniu z Royal Canin wybrała Royal i Brit za nie. Brit jest znacznie tańszy, jeśli weźmiesz dużą paczkę. Moja siostra karmiła Shar-Pei, jadł normalnie, nie było żadnych problemów. Rozmawiałem z przyjaciółmi, próbowali też dać to swoim psom - odpowiedzi nie są jednoznaczne, nie wszystkie psy jedzą z przyjemnością.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Mój labrador jadł Brit Brit Kare przez około 6 miesięcy i był bardzo chudy, dałem alergię na Brit Premium, a mój przyjaciel Labradorha również schudł. Wtedy krzesło bardzo się zmieniło. W ogóle zostawiliśmy go rozczarowanego.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

I bardzo nam się to podoba. Tylko my jesteśmy jednym superpremium (Brit Care). Zgadzam się, że jest optymalny pod względem stosunku ceny do jakości, dotyczy to również składki. W składzie za taką cenę jest bardzo przyzwoicie. To, co się pojawiło / nie pojawiło się, jest bardzo indywidualne, musisz spróbować.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Staram się nie karmić mojego psa suchym pokarmem, ale czasami muszę. Mieliśmy też to jedzenie, mój pies zaczął mieć jakąś alergię. Pan wymiotował, biedny, wtedy woda nie mogła się upić. Więc nie radzę.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Dobra pora dnia! Siedzieliśmy przez długi czas na skraju Brit Car (klasa super premium) i raz spróbowaliśmy zwykłego Brytyjczyka
Należy zauważyć, że pasza jest zupełnie inna, nawet w wyglądzie granulek, jeśli samochód brytyjski pojechaliśmy z hukiem, po prostu odmówiła jedzenia Brit. A fakt, że sama rzuciła się bez apetytu, spowodowała dość gwałtowny atak gazowy na psa. W rezultacie cała torba została przekazana do OZZH. Możliwe jest zapisanie zalet jedzenia, które jest stosunkowo tanie - 15 kg kosztuje 1800 (przynajmniej kosztują pół roku temu) i jeśli wybierzesz między markami takimi jak "rodowód" i "chappi", to Brit zdecydowanie lepszy. Szkodliwe nic nie napełniało, ale wystarczająco przydatne. Tani i zły.
Brit Car dla dużych szczeniąt zjadł z przyjemnością kilka miesięcy, a potem bez apetytu. Ale nie było problemów z trawieniem, reakcje alergiczne, włosy i oczy są w porządku, wynik jest średni. Akana bardzo ją lubiła, ale łupież odszedł od niej (lub po prostu otmringovali zawiódł, ale dziewczyna podrapała się przez tydzień). Brytyjski samochód dla dorosłych dużych ras został stanowczo odmówiony (albo jest z niego bardzo zdegustowany, albo nadal czuje się jak szczeniak). Musiałem też dać worek OZZH o wadze 3 kg. Gdy podnosiłem nowe jedzenie, siedziałem na owsiance z gulaszem (z małym dzieckiem w moich ramionach nie ma czasu na bałagan z surowym mięsem), ale moim zdaniem stało się zbyt grube na tydzień, problemy z tworzeniem się gazu i stolcem zaczęły się od nowa, i ogólnie takie jedzenie było konieczną miarą, myślę, że że sucha jest jeszcze bardziej zrównoważona. Teraz próbujemy GO! - ona nie jest zachwycona, wciąż wymaga gulaszu, ale nie jestem skłonny. Nie wiem, jak długo mam dość.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Wypróbowaliśmy premium Brit S. Wszyscy byliśmy ułożeni, nie było żadnych boków. Wszystkie granulki jednego p-rah, zapach jest naturalny, nie kiriezhek !!

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

To czeski pokarm z dobrze deklarowaną kompozycją. Przez około rok, początkowo wątpili, przestawili się na niego z pro planu, który przestał organizować za cenę.
Jesteśmy bardzo nieaktualni.
1) Odpowiedni dla psa (z zastrzeżeniem, że mamy w zasadzie wybredną pół-rasę z wolnym wybiegiem w okolicy).
2) Cena.
3) Sprzedawane w Auchan, więc nie przejmuj się dostawami ze sklepów internetowych lub podróżuj specjalnie po jedzenie do sklepu zoologicznego.
Myślę, że jeśli jedzenie pasuje do konkretnego psa, właściciele dostali szczęśliwy bilet.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Mój pies premium jest z niego zadowolony. Kupiłem przed drogim Pro Planem, więc pies zaczął odmawiać. Zapach spalonego czegoś w proplanie był silnie odczuwalny. A Brit, wręcz przeciwnie, pachnie bardzo naturalnie. Na stan fizyczny i emocjonalny psa Brit na gorsze nie wpłynął, co się podoba. Karmiłem je już 4 miesiące.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Doskonały pokarm dla niemal wszystkich typów psów, który znajomy mógłby zabrać ze sobą dla swojego zwierzaka - Brit Kare, jagnięciny i ryżu, który został stworzony specjalnie dla dużych ras psów, okazał się bardzo smacznym jedzeniem nie tylko dla psów, ale także dla ludzi. Pies od znajomego z przyjemnością zjada to jedzenie. Kiedy wróciłem do domu, dowiedziałem się o tym jedzeniu i zdałem sobie sprawę, że firma jest niezawodna, a produkcja odbywa się w niezawodnych warunkach. Jedzenie jest smaczne z wieloma przydatnymi substancjami, które są odpowiednie dla prawie wszystkich typów psów, szczególnie jedzenie to jego jakość, to jest na równi, więc możesz spokojnie kupić to jedzenie, pies ci podziękuje za tak smaczny prezent.

Brit dla psów

Zarejestruj się, aby zostawić opinię.
Zajmuje mniej niż 1 minutę.

W kanale Brit są dostępne dwa kanały paszowe: Brit Premium (premium) i Brit Care (super premium).
W pierwszej linii Brit Premium - pasza dla kurcząt do 40-45%, w hipoalergicznej jagnięcinie 31% - co przemawia na korzyść tego producenta. Ponieważ nawet wiele znanych marek w składzie paszy nie zawsze jest składnikiem mięsa o numerze 1. Cała linia jest podzielona na cechy wielkości i wieku psów. Istnieją pokarmy dla zwierząt o szczególnych potrzebach: aktywne (Brit Sport), dla psów z nadwagą (lekką), hipoalergiczne (jagnięcina i ryż), do wychowywania szczeniąt do 3 miesięcy oraz suk szczeniąt (Pappi).

Wszystkie linie paszowe Brit są produkowane w Europie i spełniają wysokie standardy jakości. Pod wieloma względami jedzenie jest klasyfikowane jako uniwersalne. Po pierwsze, poziom białka w 80% porcji jest na poziomie 30%, co jest optymalne dla wszystkich zwierząt. Po drugie, pasza wzbogacona jest kompleksem witaminowo-mineralnym. Jest to szczególnie niezbędne dla szczeniąt (dla prawidłowego tworzenia się szkieletu i funkcjonowania układu nerwowego) i dla starszych psów (w celu utrzymania normalnego funkcjonowania i wysokiego poziomu aktywności). Po trzecie, wśród składników jednocześnie obecne są chondroityna i glukozamina, działając jako chondroprotektory. Stawy pozostają zdrowe przez długi czas. Takie jedzenie jest niezbędne dla psów dużych ras i małych "kruchych". Po czwarte, wśród racji jest wiele bezowocnych odmian. Możesz dać dowolne zwierzęta i nie bać się reakcji alergicznej lub problemów z trawieniem. Zauważam, że Brit ma serię Championów Wystawy Psów dla zwierząt biorących udział w wystawach. Szybko przywraca normalny wygląd. Inni producenci nie mają odpowiedników na szybkość transformacji.

W suchej karmie nie może być częścią mięsa. Będzie tylko mąka mięsna. W każdym razie. Jak chcesz wsypać surowe mięso do suchych granulek. Hdya napisana w mięsie - to chwyt marketingowy. Brit całkiem przyzwoite jedzenie. Cena to jakość. I Brit premii, więc ogólnie rzecz biorąc cena za kilogram jest prawie jak Chappi, ale jakość żywności i zawartość mięsa są kilka razy wyższe.

Oba moje psy jadły tylko Brytyjczyka przez długi czas. Jeden zakup bezowocnych pasz dla gigantycznych ras o wysokiej zawartości białka (zapewnia dobre nasycenie, dobrze się wchłania i zapewnia niezbędną energię na cały dzień), a drugi biorę Endurance dla bardzo aktywnych zwierząt (46% spadku na kaczce, ryż jest odpowiedzialny za część węglowodanową). Dogodnie peletki w karmie odpowiadają rozmiarowi zwierząt, które zwykle je przegryzają i nie połykają w całości.
Zauważyłem, że Brit Kea ma interesujący rodzaj jedzenia - Championat Wystawy Psów, przeznaczony dla psów biorących udział w wystawach. Próbowałem dać to moim psom, jakość wełny i skóry znacznie się poprawiła i bardzo szybko. Wszystkie smaki są zjadane z apetytem, ​​psy w końcu nie przyzwyczajają się do nich i nie odmawiają.

Brit ma dwie linie - Premium i Kea. Druga jest znacznie lepsza jakościowo, należy do klasy super-premium, więc kupuję tylko to. Ale pierwsza wersja bardzo dobrze pomogła przy zmianie z naturalnego jedzenia na suszenie, początkowo pies jadł chętniej. Nie mogę powiedzieć, że zakres codziennej paszy jest bardzo zróżnicowany, ale jest wszystko, czego potrzebujesz dla psów w różnym wieku, różnych rozmiarach i różnych potrzebach.
Produkcja żywności w Europie, bez wątpienia. Oparty jest na mączce mięsnej (niestety producent nie uznał za konieczne wskazanie, z czego dokładnie została wykonana) i mąki z mąki drobiowej. Białka zwierzęce stanowią około 30%, takie pasze można uznać za uniwersalne. Dodatkowo wszystkie diety wzbogacone są kompleksem witaminowo-mineralnym. Dużym plusem jest obecność glukozaminy i chondroityny. Pomagają zachować zdrowe stawy, takie jedzenie jest po prostu niezbędne dla dorosłych zwierząt i psów dużych ras.
Cena paszy jest niższa niż w przypadku większości analogów. Dzieje się tak dlatego, że zawarte w nim białko jest wciąż mniejsze niż w innych paszach tej samej klasy. Kupuj jedzenie jest łatwe, szczególnie w sklepach internetowych. Brit Kea jest prezentowany w różnych ilościach, 12 kg torba dla psa o wadze 16 kg trwa średnio 1,5-2 miesięcy, nie więcej niż 200 gramów dziennie.
Mojemu psu podatnemu na alergię kupuję beznasienną paszę "Salmon and Potatoes". Granule są standardowe, ale emanują bardzo silnym zapachem ryb. Ogólnie rzecz biorąc, dla osób cierpiących na alergie dużo odmian bezziarnistych, wszystkie nie zawierają kurczaka, kukurydzy i niczego syntetycznego.

Brytyjczycy twierdzą, że mają pewną jakość, a ich karma jest premiowana i super premium. Ale za cenę ponad tysiąca rubli za trzy kilogramy kompozycja może być znacznie lepsza. Mówię o Brit Kea z jagnięciną i ryżem. W kompozycji nie ma nawet mięsa, tylko mąka, taka kompozycja do superpremium jest całkowicie nie do przyjęcia. Szkoda, że ​​samo jedzenie jest dobre, podoba mi się fakt, że istnieje glukozamina i chondroityna w swojej naturalnej postaci - chrząstki i skorupiaki, ale bez konserwantów. Wraz z ilością białka i tłuszczu sytuacja nie jest zła. Ale brak mięsa psuje wrażenie. Prawie mąka z naturalnego mięsa, to zwykle zmielone produkty uboczne, kości itp. Okazuje się, że w paszy nie ma mięsa. Aby za to zapłacić, niech każdy sam się zdecyduje, a ja będę szukał czegoś lepszego.

Całkiem przypadkiem kupiłem Brit Caret z jagnięciną i ryżem dla dużych psów. Spodobało mu się opakowanie, a duża torba była w dobrej cenie. Mam husky, jego waga to 30 kg, więc traktujemy dużą rasę. Kiedy otworzyłem torbę w domu, bardzo podobał mi się zapach, jest miękki i przyjemny, przypominający smak jagnięciny.
Pies początkowo jadł jak szalony. Można było pozazdrościć apetytowi, a po kilku dniach była usatysfakcjonowana i znów zaczęła jeść spokojnie. Zawsze ma świetne krzesło. Nie przekarmiam psa, podaję jedzenie z godziny na godzinę. Ze stołu, bez przynęty, domowe jedzenie nie jest rozcieńczone. Tylko suche kawałki, woda i owsianka w konserwach. Brit od razu nie wlał miseczki, zmieszanej ze starym jedzeniem. Najpierw trochę, potem 80%, no, potem całkowicie.
Wełna błyszczy, wesoły nastrój, aktywnie się porusza. Pies jest zawsze figlarny, powinien rzucić kij lub piłkę, będzie nosić przez dwie godziny bez odpoczynku.
Dodatkowo przejęty kurczak Brit + pięć ziół. Poszedł też dobrze, w kompozycji są prebiotyki. Dla mojej rasy jest to duży plus, ponieważ w naturze Husky wciąga wszystko do ust. Wszystko będzie lizać, gryźć, a bolący problem jest niestabilnym krzesłem z tego powodu. Teraz nie mamy takich problemów. W toalecie wszystko idzie dobrze.

Karma dla psa Brit Premium: recenzje i analiza składu

Brit Premium Dog Food Review

Karma sucha i mokra Brit Premium ("Brit Premium") jest produkowana przez VAFO PRAHA s.r.o. w Republice Czeskiej. Oficjalna strona to https://brit-petfood.com/ (w języku angielskim), zawiera informacje o całej linii pasz (preparaty, zalecane dawki żywienia itp.). To jedzenie należy do klasy premium.

Brit Premium produkuje również karmę dla kotów. Ta sama firma produkuje również pasze Brit Care, Profine, Carnilove.

Skład paszy Brit Premium

Rozważ skład pokarmu "Brit Premium" na przykładzie wariantu Adult M (dla dorosłych psów średnich ras). Możesz to zobaczyć na poniższym zdjęciu (dla ułatwienia czytania kliknij na obrazek, aby go powiększyć):

U góry - zdjęcie kompozycji z paczki poniżej - dane z oficjalnej strony.

Przede wszystkim kurczak (41%), źródło białka. Zauważ, że tłumaczenie na język rosyjski to "mąka z kurczaka", ale po angielsku to po prostu "kurczak". Taki składnik może obejmować inne części drobiu, a nie tylko mięso.

W paszy nie ma innych źródeł białka. Kukurydza, pszenica i ryż, które są źródłem węglowodanów, zawierają niewiele białka. Zatem główna część 25% białka w analizie pochodzi z pochodzenia zwierzęcego.

Tłuszcz z kurczaka i olej z łososia są źródłem kwasów tłuszczowych. Wyjaśnia, że ​​tłuszcz z kurczaka jest przechowywany za pomocą tokoferoli (naturalny środek konserwujący, witamina E).

Drożdże piwowarskie - zawierają witaminy z grupy B. Naturalne smaki - nie określa się, które z nich. Suszone jabłka są źródłem błonnika. Minerały - minerały suplementów diety.

Ekstrakt z ziół i owoców - nie jest jasne, z czego, nie wiadomo, co używać. Manano-ologosacharydy i fruktooligosacharydy są dobre do trawienia. Wyciąg z Yucca Schiediger - zmniejsza zapach kału. Miedź organiczna, cynk organiczny, selen organiczny to użyteczne suplementy diety.

Plusy i minusy

  • głównym źródłem białka jest składnik mięsny;
  • stosuje się naturalny środek konserwujący;
  • dobry suplement witaminowo-mineralny;
  • szeroki asortyment, jest sucha żywność, żywność w puszkach;
  • stosunkowo niska cena.

Wady kanału Brit Premium:

  • stosowane są takie składniki, jak "kurczak" (produkt uboczny takich ogólnych preparatów może się ukrywać), a nie "kurczak";
  • używana pszenica, kukurydza (typowa dla klasy premium).

Brit Premium Dog Food - opinie

Wśród właścicieli psów, suchych i mokrych, Brit Premium są dość popularne. W związku z tym w Internecie jest dużo recenzji na ich temat, poniżej zebraliśmy kilka najnowszych.

Opinie weterynarza

Recenzje klientów

Mamy 3 półprodukty, jedną 25 kg, dwie 15 kg każda, odwiedziliśmy super premium feed, premię różnych marek ustaloną na Brit Premium M, moim zdaniem jest to najbardziej optymalna karma w kategorii cena / jakość.

Miejsce produkcji Republika Czeska, 41% mięsa. Jest dobrze zapakowany, idealny stosunek proporcjonalności, obserwujemy wszystko zgodnie z tabelą z normami żywienia. Psy są szczupłe i aktywne. Podczas spaceru nie mamy problemów, krzesło jest ładne, urządzone.

Mój pies próbował karmić różne marki (Mongie, Eukanubu, itp.), Ale w ostatnich kilku latach je głównie Brit Premium. W tym paszy najlepszy stosunek ceny do jakości, przede wszystkim skład mięsa od 40%. W formule Sport, którą pies teraz spożywa, mięso wynosi łącznie 45%. Cena za worek 15 kg to tylko 2600 rubli. Ta sama torba Royal Canina jest o tysiąc droższa i jest mniej mięsa.

Pies jest bardzo aktywny, chodzę z nim dwa razy dziennie przez 30-60 minut. Często biegnie za kijem, uwielbia, nie bez powodu mam rasę myśliwską. Wygląd jest doskonały, wełna świeci, kał jest normalny. Ogólnie jestem zadowolony ze wszystkiego, uważam, że Brit Premium jest lepszy niż wiele super-premium feedów. Polecam spróbować.

Zaleciliśmy ten weterynarz paszowy. lekarza, jako dobrego jedzenia premium w przystępnej cenie. Nasz owczarek niemiecki spodobał się, je przez trzy miesiące. Sierść jest lśniąca, trawienie jest normalne. Mogę polecić Brit Premium dla właścicieli owczarków niemieckich, cena jest niska, a jakość jest doskonała.

Cena i gdzie kupić

Ten pasz można kupić w takich sklepach zoologicznych:

  1. "Stara farma" (link):
    • Sucha karma Brit Premium 8 kg - od 1344 rubli;
    • Brit Premium 15kg suchej karmy - od 2105 rub;
    • Konserwy Brit Premium 0,85 kg x 12 sztuk - od 1186 rub.

  • "Le'Murrr" (link):
    • Pakowanie 1 kg - od 245 rubli;
    • Opakowanie 3 kg - od 705 rubli;
    • Konserwy 850 g - od 110 rubli.
  • "ZooPassage" (link)
  • Ceny te są aktualne na koniec listopada 2017 r., Z czasem mogą się różnić. Dokładny koszt można znaleźć na stronach internetowych sklepów zoologicznych pod linkiem powyżej.

    Wnioski dotyczące żywności "Brit Premium"

    Opinie o kotach Brit Premium są w większości pozytywne, choć są też negatywne. Jego skład nie jest zły dla klasy premium, ale nadal, jeśli to możliwe, strona PetObzor zaleca wybór lepszej jakości paszy (nawet od tego samego producenta, Brit Care, Carnilove).

    Chow Chow and Company

    Menu nawigacji

    Referencje użytkownika

    Informacje o użytkowniku

    Stanowiska 1 Strona 20 z 23

    Share102-04-2014 23:16:43

    • Autor: Witch
    • Administrator
    • Lokalizacja: region Leningradu
    • Zarejestrowany: 15-01-2010
    • Wiadomości: 32075
    • Płeć: kobieta
    • Wiek: 50 [1967-11-19]
    • Moje zwierzaki: Chow Chow, Chiff, Beetle i Zhejsi; CAO Barsik. I 2 wiadra kotów.
    • Ostatnia wizyta:
      Dzisiaj 06:59:27

    Są też Czesi Brytyjczycy. Podobnie jak ceny są średnie i ludzie chwalą.

    Udział202-04-2014 23:18:16

    • Autor: Witch
    • Administrator
    • Lokalizacja: region Leningradu
    • Zarejestrowany: 15-01-2010
    • Wiadomości: 32075
    • Płeć: kobieta
    • Wiek: 50 [1967-11-19]
    • Moje zwierzaki: Chow Chow, Chiff, Beetle i Zhejsi; CAO Barsik. I 2 wiadra kotów.
    • Ostatnia wizyta:
      Dzisiaj 06:59:27

    Brytyjska dorosła duża rasa - pokarm dla dorosłych psów dużych ras od 2 do 7 lat 15 kg, cena - 1650 rubli (1kg - 110 rubli)

    Białko 23%, tłuszcz 9%
    Zużycie 25 kg - 260, 50 - 430
    Zawiera glukozę i hodowycynę dla zdrowej chrząstki
    SKŁADNIKI:
    Mięso drobiowe, podroby drobiowe (minimum 30%), ryż, kukurydza, pszenica, miąższ rzepy, drożdże, tłuszcz ptasi, olej z łososia, minerały, DL-metionina, L-lizyna, pięciowodny siarczan miedzi, witamina A, witamina D3, witamina E

    Brit Care Adult Large Breed - pokarm dla psów dużych ras 12 kg, cena - 2348,8 rubli (1kg - 195 rubli)

    Białka 25%, tłuszcze 13%
    zużycie 25 kg - 220, 50 kg - 380
    SKŁADNIKI:
    Jagnięcina, kurczak, ryż, tłuszcz z kurczaka (konserwowany z tokoferolem), tłuszcz z łososia, naturalne aromaty, płatki ryżowe, suszona pulpica rzepy, drożdże piwne, suszone produkty jajeczne, ekstrakt z Yuki Shydigera, suszone jabłka, minerały, glukoza, klej i buraki, DL-metionina, L-lizyna, oligosacharynian mannanu, frukto-oligosacharydy, pentohydrat siarczanu miedzi, niacyna, pantotenian wapnia, kwas foliowy, chlorek choliny, biotyna, witamina A, witamina D3, witamina E.

    Share301-11-2014 10:03:32

    • Autor: Witch
    • Administrator
    • Lokalizacja: region Leningradu
    • Zarejestrowany: 15-01-2010
    • Wiadomości: 32075
    • Płeć: kobieta
    • Wiek: 50 [1967-11-19]
    • Moje zwierzaki: Chow Chow, Chiff, Beetle i Zhejsi; CAO Barsik. I 2 wiadra kotów.
    • Ostatnia wizyta:
      Dzisiaj 06:59:27

    I zepsułem moje psy) Miałem je wszystkożerne i bezpretensjonalne, odrąbały to, co dały. I tutaj. Znudzony wybór, potem Bento, mała Akana. Dodatkowo, każdego dnia, Titbit i Rustykalne smakołyki. Ale pieniądze się skończyły, kupił Brit. 2 dni psy z chudymi twarzami żałują nad pełnymi miseczkami. Nie żartuj, proszę pana. Wszystkie cztery chow. Jeden Barsik burzy wszystko - wszystko jest użyteczne, co dostało się do jego ust. Owsianka, Brit, Pronature. Tak, nawet posiłek, jeśli tylko więcej!))
    I Brit 5 toreb! Kupiony na miesiąc, nie będzie żadnych innych opcji.

    Z Britą wydech nie jest mały, a ich dawki są wyższe niż w przypadku Propaka.

    w Propak normą dla psa jest 25-30 kg - 250-290 g
    w ogoleniu - na tym samym psie - 220 - 260 gr

    więc normą już nie jest) I mamy na niej wyjście, przynajmniej w przybliżeniu, jak na Akane, tj. mniej niż w opakowaniu.

    Jest za wcześnie, aby rozmawiać o wyjściu. Mielibyśmy problem z wprowadzeniem poprawki. Trzeci dzień minął, psy się nie poddają. A ja, teraz, nawet nie kupuję im nic smacznego do wymieszania. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu dadzą zaliczkę - kupię Akanę, może będzie mieszanina.
    I w końcu, cholera, deklarowana kompozycja Brit'a jest lepsza od tej z Packaca! Ale psy, wszystkie resztki Propaka, leżące w kącikach, zgarnęły, nawet okruchy podniosły się, tłumacząc mi, że są gotowe do jedzenia, a to w misach - na nic!

    Share401-11-2014 10:09:38

    • Autor: Witch
    • Administrator
    • Lokalizacja: region Leningradu
    • Zarejestrowany: 15-01-2010
    • Wiadomości: 32075
    • Płeć: kobieta
    • Wiek: 50 [1967-11-19]
    • Moje zwierzaki: Chow Chow, Chiff, Beetle i Zhejsi; CAO Barsik. I 2 wiadra kotów.
    • Ostatnia wizyta:
      Dzisiaj 06:59:27

    Sophia, a jeśli chcesz kupić i ugotować paczkę żołądków z kurczaka, a następnie drobno zachować i wymieszać w żywności? Lub wątroba wołowa - dokładnie tak samo? Cóż, to jest, jeśli nie ma alergii. A te podroby nie są tak drogie. A jeśli są cięte na małe kawałki (tak, to jest pozorne, rozumiem), to możesz rozciągnąć opakowanie na kilka karmień, dopóki Akana go nie kupi.
    PySy. Z własnego doświadczenia sugeruję, że ja też nie mam pustej Brit Care dla Kiry, więc karmię ją tego rodzaju "tańcem z tamburynami" już czwarty rok. W zeszłym tygodniu ugotowała dla niej udko z kurczaka, rozłożyła ją na pięć dni. Więc stała się gibka z jedzeniem chomika - to właśnie robi magiczny kurczak

    Nic, spędziliśmy 3 dni siedząc nad miskami w smutku, dziś rano, jedzenie było zmniejszone: głód nie jest ciotką. Ale, oczywiście, nie wezmę już Brita.

    Więc nie kupię go ponownie, aby ukończyć 4 kg i wrócić do Pro Pack.

    Masz 4 kg. I mamy 80! Cóż, wyrzucę 20 córkę Moskala (może, jem) i będę szukać finansów, żeby kupić Propak na karmę. A Brit, powoli, karmić Barsiku, dobrze, zgadza się))

    Znaleźliśmy efekt uboczny przyjmowania Brit-gas i im bardziej je spożywamy, tym częściej zjawisko to zaczyna się pojawiać. Cóż, na tym balkonie jest jeszcze dużo Pro pack jest tego warta.

    Czytam twoje recenzje o brytyjskiej kuchni tutaj i nie mogę zrozumieć, o czym Brit mówię, Brit Care?
    Od ponad 2 lat jemy to jedzenie (Brit Care). Jest wielka przyjemność, żadnych problemów i skarg. Ale inne jedzenie nie je, także organizuje strajk.
    Kiedy zabraliśmy Santica, zjadł hodowcę z RK. Postanowiłem przenieść go do innej karmy i wybrałem Brit Care, ponieważ w paszy dla szczeniąt była glukoza i chondroityna. To był pokarm dla szczeniąt dużych ras. Kiedy przyszedł czas, aby przejść na karmę dla dorosłych, próbowałem przełączyć się na inne jedzenie, ale nic nie jadł, tylko pełna miska mogła stać przez kilka dni. W związku z tym zatrzymaliśmy się w brytyjskiej agencji Care (British Care Adult Medium Breed Lamb). Ryż Żywności dla dorosłych psów średnich ras z jagnięciną i ryżem).
    Wydaje mi się, że psy, podobnie jak ludzie, rozwijają nawyk niektórych pokarmów. Dlatego, gdy próbują przenieść na inny kanał, przestraszają strajki. Kolejna rzecz, gdy pasza nie jest odpowiednia. Nie będzie już pytać o opinię i smaki twojego psa.

    Share501-11-2014 10:13:35

    • Autor: Witch
    • Administrator
    • Lokalizacja: region Leningradu
    • Zarejestrowany: 15-01-2010
    • Wiadomości: 32075
    • Płeć: kobieta
    • Wiek: 50 [1967-11-19]
    • Moje zwierzaki: Chow Chow, Chiff, Beetle i Zhejsi; CAO Barsik. I 2 wiadra kotów.
    • Ostatnia wizyta:
      Dzisiaj 06:59:27

    Tak, o nim, jak)))
    Jemy też to, nie obserwujemy tworzenia się ani odrzucania pokarmu. Zjada z przyjemnością, granulki są duże, wygodne. Krzesło jest normalne. Jedyną rzeczą, która mnie lekko napina na rufie, jest zapah, co nie jest zbyt przyjemne. Koty też dobrze się odżywiają, ale są tu wady: jedzą dużo, a młodszy ma świetne wyjście z niego. I zapah i koci - obrzydliwe (

    Nie mogę powiedzieć, że dużo jem, wręcz przeciwnie. A wynik nie jest duży. Nie mogę więc wymienić żadnych skarg.
    Zapach jest tak, trochę specyficzny, ale ponieważ je z przyjemnością, niech je.

    Więc Ewa też go zjada, tak że pęka za uszami. Wszystko jest tak, jak powinno być, miska jest opróżniana po 3 minutach i polizana (dodaje się również kefir). Ale spaliny z niego nie są mdlące okazuje się))) i teraz gazy zniknęły. A więc bardzo lubi Brit Kea.)) Nasze futro jest aksamitne, szczeniak jest aktywny.)))

    Mam Brit Premium dla psów dużych ras. Kompozycję deklaruje się całkiem przyzwoicie, nie gorszą od Propaka:

    mięso z kurczaka (40%), ryż, kukurydza, pszenica, tłuszcz z kurczaka (konserwowane tokoferole), olej z łososia, drożdże piwne, naturalne aromaty, suszone jabłka, minerały, ekstrakt ziołowy i owocowy (300 mg / kg), chlorowodorek glukozaminy ( 260 mg / kg), siarczan chondroityny (160 mg / kg), manano-oligosacharydy (150 mg / kg), fruktooligosacharydy (100 mg / kg), ekstrakt z juki schidiger (80 mg / kg), organiczny miedzi E4, organiczny cynk E6, organiczny selen.

    Ale. To strasznie śmierdzi, nie chcą jego psów, ale są zmuszone, ponieważ nic więcej. I "gazują" od tego Brit - horror! Ogólnie rzecz biorąc, posiłek Trio był lepszy. Gorączkowo szukając pieniędzy na zakup Propac. Mam nadzieję, że tak. Znajdę to w najbliższych dniach.

    To tam "pies szperał"! Dlatego nie jedzą tego u ciebie. Kiedyś kupiłem Kira Brit Premium - pies próbował go zjeść, shpotatala w pierwszym dniu upośledzenia układu trawiennego + gazy (nie, nie tak - GAZYYY.), Po czym torba została bezpiecznie przymocowana do kuratorskich psów.

    Przy okazji, kilka razy kupiłem Brit Care z indykiem. Jest wart trochę droższy niż ten z jagnięciną, ale Cyrus zjadał go na oba policzki, bardzo go lubiła. Wypróbowaliśmy również brytyjskie kare z dziczyzny i ziemniaki oraz brytyjskie kare z łososiem. Zjadłem dobrze z dziczyzną, a rybi pachniał tak okropnie, że musiałem też "schować go w dobrych rękach". Ale w tym samym czasie, we wszystkich kanałach linii Brit Caret, krzesło było normalne i nie było absolutnie żadnego gazu, wełna była błyszcząca, a oczy nie płynęły.

    Nie potrzebuję brytyjskiego samochodu. Ten Brytyjczyk został kupiony z powodu braku pieniędzy i rosnących cen pasz. Szukałem jedzenia nieco tańszego niż Propac. Według Brita, recenzje są dobre, kompozycja jest całkiem dobra i wziąłem ją. Jednak po zamówieniu dowiedziałem się, że kompozycja Brit Premium dla dużych psów ma 2 opcje, a druga nie jest wcale dobra. Ale torby przybyły, wskazały kompozycję, która jest potrzebna. I faktycznie, mocno podejrzewam, że skład nie jest taki sam.

    Share601-11-2014 10:24:18

    • Autor: Witch
    • Administrator
    • Lokalizacja: region Leningradu
    • Zarejestrowany: 15-01-2010
    • Wiadomości: 32075
    • Płeć: kobieta
    • Wiek: 50 [1967-11-19]
    • Moje zwierzaki: Chow Chow, Chiff, Beetle i Zhejsi; CAO Barsik. I 2 wiadra kotów.
    • Ostatnia wizyta:
      Dzisiaj 06:59:27

    Do tego czasu, tak, jadła torba Brity. 18 kg. Otwieram następny, 15 kg, a tam kształt granulek jest inny. Porównuję kompozycję na obu torbach, a on, powiedzmy, nie jest dokładnie słowem identycznym. Czy problem tłumaczenia, czy coś innego. I ogólnie, przy kompozycji Brit Premium dla dużych psów obserwuje się dziwność. Już w tym wątku są 2 różne kompozycje, jeden napisał Trizzelka, drugi ja. A także trzeci! Wszystko to nie powoduje zaufania.
    Moje psy przystosowały się do rufy. To prawda, że ​​był moment, kiedy strasznie mnie przerazili: i gazy, mdłości i letarg. Teraz wszystko minęło. Jednak wydech jest świetny. A psy, w tym samym czasie, głodne! Barsik je normalnie Brit, ale jeśli na Propak (nie wspominając o Akane i Choice), mógł zjeść królika - królika - przez kilka dni, dosłownie rzucił się do innego królika w Brita i zjadł go w pół godziny.

    Share701-11-2014 12:15:37

    • Autor: Magarych
    • Moderator
    • Zarejestrowany: 30-04-2010
    • Wiadomości: 15248
    • Płeć: kobieta
    • Wiek: 41 [1976-09-27]
    • Moje zwierzaki :: ulubione: Chavez Zhorikovich, Nitka Lyudmilovna, Gavrila Dense, Matryona-edryona Shustra
    • Ostatnia wizyta:
      Wczoraj 17:05:06

    a mój Chava ostrożnie opuścił miskę brytyjskiego samochodu, ostrożnie oddzielając go od innych potraw.

    Recenzje karmy Brit Care (Brit Care) dla psów

    Dość często wspomniana marka pojawia się w internetowych rozmowach miłośników psów, a także często polecają ją weterynarze. Ponadto, aby zaspokoić brytyjskie racje żywnościowe - suche, puszkowane i pasztetowe, można w wielu sklepach zoologicznych. Jaki jest powód takiej popularności i dlaczego karma dla psów Brit Care prowadzi w kategorii podobnych produktów?

    O producencie

    Brand Brit to czeski produkt wytwarzany przez prywatne przedsiębiorstwo rodzinne Vafo Praha s.r.o. Powstanie firmy nastąpiło w 1994 roku, a dziś jej produkty są eksportowane do prawie połowy setek krajów, w tym Rosji. Wskaźniki są imponujące - roczna wielkość produkcji przekracza 58 tys. Ton.

    Producent wyznaczył wysoki poprzeczkę, a sednem jego działań jest troska o zdrowie i dobre samopoczucie zwierząt domowych. W końcu to dla nich przeznaczone jedzenie Brit.

    Firma ma wiele zasad, których eksperci przestrzegają, bez względu na wszystko. Nie ma badań klinicznych na zwierzętach, przeciwstawiamy się żadnym aktom okrucieństwa wobec zwierząt. Ponadto, formuły diet nie zawierają składników, które mogą niekorzystnie wpływać na zdrowie czworonożnych zwierząt domowych.

    Brytyjska marka zawiera racje premium, a także karmę bez ziarna. Są wykonane ze świeżego kurczaka, oddzielone od kości, jagnięciny, indyka, dziczyzny i łososia. Wszystkie te produkty są wysokiej jakości źródłem białka zwierzęcego i są dobrze przyswajane przez organizm zwierząt. Również karmy Brit są przygotowywane bez soi, sztucznych i genetycznie zmodyfikowanych składników.

    W fabryce wszystkie etapy produkcji są dokładnie kontrolowane, warsztaty są wyposażone w nowoczesny sprzęt specjalistyczny. Ponadto istnieje archiwum próbek, więc tutaj szybko reagują na prośby lub skargi od klientów. Chociaż zdarza się to dość rzadko.

    Firma Vafo Praha s.r.o ma dziś 3 zakłady zlokalizowane w Republice Czeskiej, które zajmują się wydaniem racji żywnościowych dla zwierząt domowych. Pasza tej marki posiada wszystkie niezbędne certyfikaty i spełnia obowiązujące normy.

    Asortyment marki Brit

    Firma oferuje najszerszą gamę różnych produktów: suche, mokre menu, pasztety, karma dla dorosłych psów, szczeniąt i starszych zwierząt. Możesz również kupić osobne racje żywnościowe dla zwierząt domowych - średniej wielkości i bardzo małej dla psów o specjalnych potrzebach żywieniowych.

    Kanał podzielony jest według kryteriów wieku:

    • Pappy - dla szczeniąt;
    • Junior - odpowiedni dla nastoletnich szczeniąt;
    • Edalt - pokarm dla dorosłych psów;
    • Senor - menu przeznaczone do karmienia zwierząt domowych w podeszłym wieku.

    Oznaczane są również racje, w zależności od wielkości psów: S - dla małych psów, M - średnie, L - duże, XL - gigantyczne. Dodatkowo, pod marką Brit, premii i super klasy premium, produkowane są holistyczne karmy (bez ziarna), konserwowane menu i przekąski do treningu.

    Właściciele psów otrzymują duży wybór przysmaków - frytki, rolki mięsne, chrust dla dzieci i psy dorosłe. Istnieje również karma Brit dla psów o specjalnych wymaganiach: menu dla zwierząt o delikatnym trawieniu, formuły dla zwierząt, które mają wysokie ćwiczenia - sport, światło - żywność o niskiej kaloryczności.

    Racja dla dorosłych dla zwierząt

    Skład paszy obejmuje żywność zawierającą duże ilości białka i tłuszczu, co czyni je bardziej pożywnymi. Składniki są dobrze wchłaniane, dostarczając zwierzętom energii i przydatnych substancji. Linia pokarmowa premium składa się z suchych granulek o różnych rozmiarach: dużych, średnich i małych.

    Formuła dla starszych zwierząt jest wzbogacona o elementy spowalniające proces starzenia. Zawiera mniej tłuszczu i lekkostrawnych źródeł białka. Istnieją kanały dla starzejących się psów we wszystkich kategoriach: Brit Premium, Kars i KarniLav.

    Porcje karmienia szczeniaka

    Dzieci potrzebują specjalnej troski, intensywnie rosną, rozwijają się. Dlatego potrzebują dużo białka, witamin i minerałów. Ale podczas gdy ich przewód pokarmowy jest nadal słabo rozwinięty, a tłuste i ciężkie jedzenie może znacznie uszkodzić organizm.

    Specjaliści firmy biorą pod uwagę te niuanse, więc żywność dla niemowląt zapewnia pełne ukształtowanie tkanek kostnych, w tym zębów, wzmacnia układ odpornościowy i wszystkie systemy. We wszystkich klasach racji są specjalne linie dla szczeniąt, są tu zarówno suche jedzenie, jak i mokre menu, kilka rodzajów przekąsek treningowych, kółeczka z mięsa kurczaka z dodatkiem wapnia.

    Kategoria żywieniowa

    Zwierzęta z tendencją do otyłości i życia w spokojnym, wymiernym życiu wymagają specjalnego, niskokalorycznego jedzenia. A w zakresie marki Brit takie produkty to - linia racji Premium Light Light.

    To menu zawiera mało tłuszczu, mniej kalorii i lekkostrawnych białek w kompozycji. Są jednak kompletną, zdrową żywnością dla czworonożnych zwierząt domowych. Oprócz głównych składników mięsnych można znaleźć ekstrakty owocowe i ziołowe, pewną liczbę kwasów tłuszczowych i użyteczne pierwiastki śladowe w kompozycji. Producent jest przekonany, że taka żywność pozwoli psu pozostać pogodnym, wesołym i utrzymać wagę w normalnym zakresie.

    Hipoalergiczne formuły

    Niestety praca hodowlana i niekorzystne warunki środowiskowe mają negatywny wpływ na zdrowie psów. Coraz częściej osoby cierpiące na różne objawy alergiczne. Naturalnie takie zwierzęta potrzebują specjalnej diety, składającej się z produktów, które nie wywołują alergii.

    W przydziałach Brit są podobne produkty - z jagnięciną, jeleniem, ziemniakami, ryżem i probiotykami. Taka żywność jest w stanie normalizować procesy trawienia i wydalać szkodliwe, toksyczne substancje z organizmu. Taki pokarm jest zalecany do karmienia samic w okresie ciąży i laktacji, a także szczeniąt.

    Co jest częścią kanału Brit Kea?

    Jakość racji dla zwierząt, przede wszystkim, zależy od tego, z czego są wykonane. Trudno jest ocenić skład wszystkich paszy, ale nie jest to konieczne, wystarczy wziąć pod uwagę jedną, najpopularniejszą formułę tej marki. Jako przykład możesz wziąć dietę Edalt Small Brid - suchą karmę dla małych dorosłych psów.

    Przede wszystkim żywność dla zwierząt tej klasy nie powinna składać się z komponentów chemicznych, sztucznych dodatków do konserwacji, nadawania koloru, smaku lub aromatu. Ponadto do kompozycji nie dodaje się produktów ubocznych niskiej jakości. Po przeanalizowaniu składników tej diety nic takiego nie zostało znalezione.

    Stosunek składników odżywczych w paszy Edalt Small Brid wygląda następująco:

    • surowe białko - 28%;
    • tłuszcz - 17%;
    • surowe włókno - 2,5%;
    • popiół - nieco ponad 7%;
    • wilgotność - 10%.

    Chociaż analiza potwierdza równowagę tego produktu, jedyną wadą jest niska zawartość błonnika. Głównymi składnikami są następujące produkty:

    • 40% mąka jagnięca
    • 36% ryż;
    • tłuszcz z kurczaka;
    • kawałki suszonych jabłek;
    • 2% olej z ryb pochodzących od ryb łososiowatych.

    Formuła racji żywnościowych jest otwarta i każdy może dowiedzieć się, z czego przygotowuje się tę lub inną dietę.

    Białka

    Głównym źródłem najważniejszego składnika zwierzęcego jest mąka uzyskana z jagnięcia. Białko wynosi 40%. Producent nie upiększa składu swoich produktów, a to już jest plus.

    Jagnięcina jest jednym z najlepszych pokarmów białkowych, jest bogata w łatwo przyswajalne i hipoalergiczne białko zwierzęce. Po wyschnięciu i zmieleniu otrzymuje się mąkę, która zawiera białko trzy razy więcej niż surowe mięso.

    Węglowodany

    W diecie Brit Care ich głównym źródłem jest ryż. Jest to składnik mniej alergiczny niż inne zboża. Ponadto, rafinowane ziarna ryżu zawierają wysokiej jakości węglowodany, białka roślinne i błonnik. Ryż przyczynia się do powstawania stolca, a także zmniejsza ilość cholesterolu we krwi.

    Zawierający je produkt znajduje się na 3 miejscu w kompozycji - jest to tłuszcz z kurczaka. Składnik jest uważany za korzystny dla ciała psa, zapewnia włosom i skórze istotne elementy, z których głównym jest kwas linolowy.

    Oprócz tego składnika, kompozycja zawiera olej rybny. I choć jego ilość nie przekracza 2%, jest to bardzo cenny produkt zawierający dużą ilość wielonienasyconych kwasów.

    Dodatkowe produkty

    Nie wszystkie karmy dla psów zawierają taki składnik, jak suszone jabłka. Ale ten owoc jest zawarty w kompozycji przypadkowo - jest dużo błonnika w jabłkach, użytecznych węglowodanach, całym kompleksie witamin, pektynie, potasie, borze i beta-karotenie.

    Chrząstki i wyciągi z muszli mięczaków są źródłem naturalnej chondroityny i glukozaminy. Ponadto, formuła diety wzbogacona jest o zioła i owoce: juce, rozmaryn, cytrusy, goździki, ostropest plamisty. Kurkuma ma wyraźne działanie antybakteryjne i przeciwutleniające, jest także częścią żywności Brit Care.

    Jak widać, kanał ma dość złożoną, wieloskładnikową kompozycję. A wśród składników nie ma szkodliwych ani bezużytecznych produktów.

    O zaletach i wadach racji tej marki

    Pomimo tego, że nie ma idealnej karmy dla psów, która idealnie pasowałaby do wszystkich zwierząt domowych, opinie na temat marki Brit Care są w większości pozytywne. Do głównych zalet racji należą:

    • zawierają tylko naturalne składniki;
    • pasza zawiera dużo wysokiej jakości mięsa;
    • racje nie zawierają szkodliwych składników - sztucznych dodatków w postaci wzmacniaczy smaku, konserwantów, aromatów itp.;
    • Formuła karmy wzbogacona jest w minerały, witaminy i pierwiastki śladowe niezbędne do zdrowego i aktywnego życia zwierząt domowych;
    • w asortymencie znajduje się wiele różnych racji żywnościowych, a właściciele mają możliwość wyboru najbardziej odpowiedniego pokarmu dla zwierząt domowych;
    • istnieją diety dietetyczne i terapeutyczne dla psów o specjalnych potrzebach;
    • producent oferuje żywność w postaci suchych granulek, mokrych kawałków i delikatnych past;
    • Racje brytyjskie mogą karmić psy z tendencją do reakcji alergicznych;
    • koszt paszy tej marki w porównaniu z produktami innych firm jest stosunkowo niski, więc są one dostępne dla większości hodowców psów.

    Nie ma żadnych szczególnych wad w stosunku do racji tej marki, z tym że nie wszystkie psy lubią gryźć suchy granulat, preferując konserwy i pasztety.

    Recenzje właścicieli i opinia lekarzy weterynarii

    Marka Brit feed jest dość popularna w Rosji i łatwo jest znaleźć opinie klientów. Na przykład, piesi mówią o nim:

    Anastasia, Murmańsk: "Jedzenie czeskiej firmy Brit podeszło do mojego małego zwierzaka. Ważne było dla mnie, że dieta składała się z małych granulek, które byłyby wygodne dla psa do jedzenia, nie powodowałyby alergii i nie zakłócały trawienia. A produkt spełnia wszystkie te wymagania. A poza tym można go kupić w prawie każdym dużym sklepie zoologicznym, wybierając odpowiedni rozmiar opakowania. Lubimy też innych właścicieli psów! "

    Marina, Rostów nad Donem: "Nasza hodowla Petit Brabancon okazała się wielkim miłośnikiem mięsa. Odmówił pozostałej żywności, ale ważne jest, aby pies otrzymał inne zdrowe jedzenie. Przed Britą kupiła jeszcze kilka racji żywnościowych, ale pies odwrócił od nich nos. Ale Brytyjczyk naprawdę się spodobał, co było zaskakujące, ale dziecko zaczęło je jeść na oba policzki. Nowe jedzenie było nie tylko smaczne, ale miało również pozytywny wpływ na zdrowie zwierzęcia: stało się bardziej aktywne, a futro nabrało naturalnego blasku. Obawiałem się, że mogą wystąpić alergie, jednak tak się nie stało, a zwierzak również nie ma problemów z krzesłem. "

    Brytyjskie racje żywnościowe mają pozytywne recenzje nie tylko od właścicieli psów, ale także od hodowców i weterynarzy. Większość z nich potwierdza, że ​​jest to produkt wysokiej jakości, odpowiedni jako codzienne jedzenie, ma dobry skład i zrównoważoną formułę.

    Cena paszy Brit Kea dla psów

    Cena tej linii zależy od ilości opakowań i rodzaju samego karmy:

    • kilogram suchej racji dla Brit Care wynosi około 400 rubli;
    • Pakiet 3-kilogramowy kosztuje 1000-1300 rubli;
    • cena 7,5 kg waha się od 2400 do 2800 rubli;
    • za 12-kilogramowy pakiet będzie musiał zapłacić 3500-4500 rubli.

    Ogólnie rzecz biorąc, marka Brit jest uznawana przez specjalistów weterynarii i właścicieli psów odpowiednich do codziennego karmienia zwierząt domowych. Szeroki wybór smaków pozwala urozmaicić menu.

    MirTesen

    Wszystko o psach i szczeniętach

    Karma dla psów Brit Care: recenzje i recenzja kompozycji, opieka brytyjska Labrador.

    miękki pudelek zrób to sam

    Karma sucha dla psów Brit Care należy do klasy super premium (nie mylić z Brit Premium, która należy do klasy premium) i produkuje swoją czeską firmę Brit Pet Food. Żywność jest produkowana w kilku liniach, z których każda uwzględnia cechy określonej kategorii psów (wiek, rozmiar, specjalne wymagania itp.). Biorąc pod uwagę europejską klasę tworzenia i super-premium, kanał powinien być dobry, ale sprawdźmy trochę, badając kompozycję.

    Owczarek kaukaski cnfylfhns

    Ponieważ nie udało nam się znaleźć tego jedzenia w lokalnych sklepach zoologicznych, musieliśmy odwiedzić oficjalną stronę brytyjską www.brit-petfood.com/ru/, aby zapoznać się z jej składem i wybrać na przykład opcję dla szczeniąt wszystkich ras. A więc spójrzmy na zawartość kanału Brit Care z wykorzystaniem wariantu Puppy All Breed:

    Moskiewski organ nadzorujący i owczarek niemiecki

    Przede wszystkim jest to mączka z jagnięciny, możesz używać swoich mózgów do rozmawiania o mięsie (w końcu mięso jagnięce nazywa się jagnięciną), ale ponieważ nie ma takiej specyfikacji, możliwe jest nie tylko z mięsa. W innych sprawach, jeśli do otrzymania tej mąki stosuje się nawet produkty uboczne (serce, wątroba itp.), Nie ma w tym nic obrzydliwego, są one również użyteczne. Ale w drugim składniku zostało już wyjaśnione, że mąka jest wytwarzana specjalnie z mięsa, ale nie jest jasne, z którego konkretnego ptaka. Trzecie miejsce pic.

    forum z trzciny corso z natury

    W szczególności pierwsze trzy składniki stanowią podstawę paszy, a ponieważ na pierwszym miejscu składniki mięsne można mieć pewność, że wskazane 32% białka zwierzęcego, a nie z żadnej kukurydzy (jak w przypadku taniej paszy klasy ekonomicznej). Idąc dalej w składzie widzimy składniki odpowiedzialne za obecność witamin, minerałów i innych niezbędnych substancji w paszy.
    kurs basenji

    Pekińczyk zmieszany z pudlem

    • duży procent składników mięsnych;
    • witaminy, minerały, inne przydatne elementy;
    • bez sztucznych dodatków smakowych;
    • brak chemicznych środków konserwujących (tokoferole są w rzeczywistości witaminą E);
    • dość niski koszt (niższy niż wiele analogów).
    • niepełna "przezroczystość" kompozycji (nie wskazuje, jaki rodzaj mięsa drobiowego, procent pierwszych składników);
    • Nie ma we wszystkich sklepach zoologicznych (ale bez problemów można je kupić w Internecie).

    jeśli Akita ma tylne nogi, co to znaczy

    Opinie na temat karmy dla psów Brit Care. pisze Alice. Kiedy mały beagle pojawił się w domu przez długi czas, wybraliśmy, co go nakarmić. Wreszcie, wybraliśmy dobry pasz, ale okazało się, że u psa jest uczulony na kurczęta i jest obecny w wielu paszach. Weterynarz poradził nam, abyśmy spróbowali łososia Brit Care All Breed Salmon Ziemniaku, przyjrzeliśmy się uważnie i kupiliśmy. Na pierwszym miejscu kompozycji jest łosoś, ponieważ powinien być dobrze karmiony (najpierw mięso, potem resztę).

    collie Natasha lapinina

    Zużycie paszy jest dość demokratyczne, teraz przy wadze 16 kg zajmuje mniej niż 200 gramów dziennie, czyli duże opakowanie o wadze 12 kg wystarcza na ponad dwa miesiące. Peletki są średniej wielkości, a beagle sprawia im kłopoty. Ogólnie rzecz biorąc, wynik feed 5 z 5! Jedyne, czego nie lubię tego zapachu, nie podoba mi się zapach ryb. Jest też źle, że w naszym mieście jest jedzenie tylko w jednym vetapteku, ale jeśli cokolwiek, wezmę Internet.

    Niemiecki szpic na zdjęciach

    O karmy dla psów Brit Care recenzje Uliana z Moskwy. Dzień dobry. Mój pies jadł jedzenie Acany prawie całe moje życie. ale ze względu na wzrost cen, musiałem szukać tańszej opcji. Szukając odpowiedniego, przypomniałem sobie, że gdy Simba był jeszcze szczeniakiem, hodowca karmił go brytyjskim jedzeniem. Pod względem kompozycji podobało mi się tylko Brit Care, a Brit Premium jest już gorszy. Postanowiłem spróbować wziąć kilogramową paczkę Brit Care Venison Ziemniak.

    W porównaniu z karmą Acana, Brit Care ma niższy poziom białka i tłuszczu, ale pasza jest również bezziarnista. Nie zawiera również wołowiny, wieprzowiny, soi i innych produktów, które nie są przydatne dla psa. Tempo karmienia dla mojego jamnika wynosi 113 gramów dziennie, trochę, co oznacza, że ​​jedzenie jest satysfakcjonujące. Nie znaczy to, że jedzenie jest doskonałe, ale jest dobre i za rozsądną cenę wynosi teraz ponad tysiąc rubli za kilogram.

    Chihuahua w Tomsku i Nowosybirsku

    Biorąc pod uwagę, że większość opinii na temat żywności Brit Care dla psów jest pozytywna, a skład jedzenia jest raczej dobry, witryna "Dai Lapu" odważnie zaleca ją do roli podstawowego żywienia dla swojego zwierzaka. Jeśli jednak istnieje możliwość lepszego zakupu holistycznej paszy dla psów. a jeśli Brit Care jest dla ciebie za droga, zwróć uwagę na niemiecki kanał Bosch.

    różnica między mops i buldog francuski

    • Brit Care sucha karma 1 kg około 390-420 rubli (115-230 UAH);
    • Brit Care sucha żywność 3 kg około 1065-1155 rubli (320-360 UAH);
    • Brit Care sucha żywność 7,5 kg około 2550 rubli (750 UAH);
    • Brit Care sucha żywność 12 kg około 3525-4350 rubli (1160-1550 UAH).
    • Karma dla psów Dukes Farm (skład, opinie, cena)
    • Eukanuba jedzenie dla psów recenzje (klasa super premium)
    • Karma sucha dla psów Grandorf (recenzja kompozycji, recenzje)

    Na naszej stronie znajdziesz informacje na temat ras psów, leczenia chorób, zaleceń pielęgnacyjnych, recenzji gotowych pasz i opinii na ich temat, a także wiele innych równie przydatnych i interesujących!

    yorkshire terrier yoshkar ola Przeczytaj również


    • szef pan niemiecki miniaturowy szpic Pies karma "Dla przyjaciela": recenzje i recenzja kompozycji

    • karmienie i opiekowanie się terierami dla zwierząt Food Probalans dla psów: recenzje i przegląd kompozycji

    • z Mińska tanie Chihuahua lub jako prezent - karma dla psów Savarra: recenzje i recenzja kompozycji

    • Shih Tzu pocztówki Feed Grandorf dla psów: recenzje i recenzja kompozycji

    Brit Care karmiono szczeniętami małych ras, przed tym Akana i naturalka (głównie mięso). Na Akane pies stał się nadpobudliwy :), więc postanowili spróbować innego pokarmu. Pierwszą rzeczą, która nie podobała się zapachowi po odkryciu, było spojrzenie na kompozycję naturalnych smaków.

    toy terrier do hodowli w regionie arhangelskim

    Jako część 45% mąki z mięsa jagnięcego, 30% ryżu, takich jak łatwo przyswajalne produkty, ale dla BARDZO zwiększonej ilości odchodów (bez biegunki), znacznie więcej niż na naturalk i Akane, mam pytania dotyczące tego, jak kompozycja jest napisana. Aby pies jadł, porcje musiały zostać zwiększone. Gazy za każdym razem po podaniu jedzenia, zanim nie było. Wełna przez dwa tygodnie stała się zauważalnie gorsza. Pozostało tylko pół kilograma, ale nie dokończymy.

    opieka pekińska

    Cześć, Mamy taką sytuację: jedzenie Organixa z jagnięciną i ryżem (mam mopsa w wieku 9 miesięcy), ale zaczął on wypuszczać dużo gazów z jelit (myślimy, że możesz przetłumaczyć, jaki pokarm polecisz? Alergia na kurczaka.

    yorkshire terrier podczas krycia

    Zobacz dział opinii. Jeśli kanał otrzymał co najmniej cztery gwiazdki i jest dostępny w Twoim mieście, możesz spróbować. Naturalne opcje bez kurczaka

    Czytaj Więcej O Psach

    Alergie u psów

    Karmienie Psy reagują różnie na te same bodźce. Ktoś zjada kurczaka z przyjemnością, a ktoś zaczyna go odrywać. Kiedy taka reakcja staje się zbyt silna, nazywa się ją alergią. To wtedy ciało psa postrzega proste rzeczy, takie jak pyłek, jako niebezpieczne i szkodliwe.

    Demo silnika Datalife

    Karmienie Mały puszysty pies, bardziej przypominający kurka, który wydaje się uśmiechać do wszystkich wokół - to jest pomorskie, albo krasnolud, szpic. Odnosi się do ras ozdobnych. Niektóre federacje zajmujące się psami, takie jak MFF, uważają Szpic Pomorski za typ niemieckiego.

    Pseudonimy dla dziewcząt z Labradoru

    Karmienie Początkujący, a nawet doświadczeni właściciele zwierząt często przez długi czas myślą o nazwie swojego planowanego lub nowego psa. I to ma oczywiście sens, bo pseudonimy naszych psów mogą wiele powiedzieć o sobie, o naszym poczuciu humoru, pomysłach, a nawet myślach!