Szkolenie

Suche jedzenie

Dobre kanadyjskie jedzenie, z wyszukiwaniem, które nie stanowi problemu na półkach, w przeciwieństwie do innych zagranicznych produktów żywnościowych. Przede wszystkim polecam ten pokarm tym zwierzętom, które mają objawy alergiczne na pokarmie. Polecam, ponieważ w składzie tej paszy nie ma zbóż i cielęciny, które są silnymi alergenami. Jeśli w znacznym stopniu poruszymy temat kompozycji, chciałbym zwrócić uwagę na obecność naturalnie mięsa, mikro i makroelementów, a także witamin (D3, E). Jedzenie zależy również od wieku psów, na przykład dla szczeniąt pokarm zawiera dodatkowo wapń, dla pełnego wzrostu i wzmocnienia kości i zębów. Odżywianie dla starszych psów zawiera inne składniki, które pomogą poradzić sobie.

Dobra żywność super premium. W kompozycji występuje naturalne mięso, co oznacza, że ​​nie ma żadnych produktów ubocznych szkodliwych dla organizmu. Ponadto kompozycja jest wzbogacona w witaminy i zioła. I ma to bardzo korzystny wpływ na odporność psa i jego trawienie. Kolejnym bardzo użytecznym składnikiem kompozycji są algi, w przeciwieństwie do innych pasz.
Gama produktów jest reprezentowana przez różne smaki, w tym mięso z indyka, jagnięciny, bawołów i jeleni. Te smaki są wyjątkowo rzadkie w paszach innych marek. Ale najwyraźniej lubią psy. Jedzenie zależy również od wieku i wielkości psów. Na przykład dla bardzo małych psów o małych rozmiarach.

Seria Gina Elite jest droższa, ale jakość jest znacznie wyższa. W ramach głównej części są składniki mięsne i mięsne. Połączenie witamin i minerałów jest ściśle przestrzegane. Oczyszczony owies (czasami ryż) stosuje się jako włókno. Dla zwierzątka to po prostu wspaniałe jedzenie, które wcale nie boli, ale raczej przedłuża życie i pomaga zachować zdrowie i radość.
Jeśli mówimy o X-Dog, seria obejmuje żywność w puszkach i suchych. Linia zawiera warzywa i owoce. Czworonóg otrzyma dużą porcję błonnika i witamin z takiej paszy.
Racje marki Gina są dobrze zbalansowane. Jedzenie jest absolutnie odpowiednie do codziennego jedzenia. Jeśli myślisz o przeniesieniu zwierzęcia z naturalnym jedzeniem.

TRAINER FITNESS jest przeznaczony przede wszystkim dla psów o wrażliwym trawieniu i alergiach.
Przede wszystkim w paszy jest ryż i białko ryżowe, a proporcja mięsa jest naturalnie mniejsza. Ale dla małych ras jest to idealne. W przypadku dużych zwierząt domowych istnieje linia Natural, na którą składa się 30% mięsa.
Ogólnie rzecz biorąc, skład FITNESS jest hipoalergiczny, dlatego pasza nie jest bogata w składniki. Jest olej kukurydziany, siemię lniane, użyteczny wyciąg z jagód goji. Producent nie zapomniał także o witaminach i minerałach, są one obecne w całości.
Jedzenie jest naprawdę kompletne, mięso w nim jest obecne iw wystarczającej ilości. Świetna opcja na codzienne posiłki.

Jedna z najlepszych karm dla psów. Kompozycja jest zrównoważona i naturalna. Do 50% obejmuje naturalne mięso, nie ma ubocznych produktów z kurczaka i pszenicy, a są to alergeny. Pszenicę w tym paszy zastępuje słodki ziemniak (słodki ziemniak), który ma korzystny wpływ na organizm psa.
Zawiera również zioła, witaminy i probiotyki. Linia żywności jest tak różnorodna, że ​​każdy właściciel będzie mógł wybrać ulubiony smak swojego pupila. Smaki w tym jedzeniu są dla nas nieco niezwykłe, na przykład, bawoły, jagnię, mięso kozie itp. Ponadto, skład dostosowuje się bardziej w zależności od wieku i wielkości psa, dla małych, zawartość jest bardziej obecna.

Jedzenie jest godne uwagi, ponieważ wszystkie psy, nawet najbardziej wybredne, jedzą z przyjemnością. Wiele smaków, około 20 opcji. Akana jest najlepszym holistycznym ze wszystkich, które są reprezentowane na rynku krajowym. Wyprodukowane w Kanadzie, gdzie najbardziej rygorystyczne wymagania dla pasz dla zwierząt. Wszystko jest na parze bez bezpośredniej obróbki cieplnej, witaminy, pierwiastki śladowe i składniki odżywcze są maksymalnie ograniczone. Przepis jest wyjątkowy, kurczak nie jest używany. Większość racji opiera się na kilku rodzajach mięsa (jagnięcinę, przepiórkę, dzika, łosia, kangura i inne egzotyczne rzeczy) lub ryb morskich. Mięso, chrząstka i podroby występują w naturalnych proporcjach, dodano kilka użytecznych ziół. W rezultacie dieta jest tak naturalna, jak to tylko możliwe.

W swojej praktyce często doradzam właścicielom psów kupowanie jedzenia pierwszego wyboru, ponieważ producent odpowiedzialnie podszedł do składu żywności. Ta kanadyjska produkcja i producent używali tylko wysokiej jakości składników. Na przykład w kompozycji nie ma podrobów, konserwantów i mąki pszennej, ale jest mąka z naturalnego mięsa, obecne są także tłuszcze zwierzęce, a nie syntetyczne. Dla pełnego rozwoju psa zawarte witaminy i minerały.
Zdarzały się przypadki, gdy psy o złych włosach i zębach dostały się do recepcji. Po tym, jak pies przeszedł na dobre odżywianie tym jedzeniem, stan włosów, zębów i wszystkich narządów stał się znacznie lepszy. Tak więc, jako część prebiotyków naturalnego pochodzenia, jest.

Żywność sucha i konserwowana z Wielkiej Brytanii, wyprodukowana według bardzo wysokich standardów jakości. Niestety, pasza jest mało znana w Rosji, można ją kupić tylko w suchej formie. Jeśli można zamówić żywność konserwowaną przez sklep internetowy za granicą, zdecydowanie powinieneś rozpieszczać psa. 85% pochodzi z czystego mięsa bez domieszki produktów ubocznych. Wszystkie odmiany suchej karmy są zbilansowane w CBDB i są dodatkowo wzbogacone o witaminy, minerały i prebiotyki do normalnego funkcjonowania wszystkich układów ciała. Barking Heads - standard holistyki, jak najbliżej naturalnej diety drapieżników. Technologie produkcyjne pozwalają zachować maksymalne korzystne właściwości wszystkich składników. Na tej diecie szybko poprawił się wygląd i zdrowie zwierząt domowych. Granulki.

W Pronature nie ma złośliwych dodatków. Tylko wybrane jagody, warzywa i owoce. Białko to mięso jagnięce, a jako tłuszcz można zobaczyć nasiona lnu. Ta kompozycja dobrze wzmacnia odporność zwierzęcia. A kiedy twój pies jest zdrowy, wszyscy są szczęśliwi.

Skład jakości paszy "Ontario". W produkcji mięsa mąka nie jest w ogóle używana, 60% żywności pochodzi z mięsa i warzyw. Obecność kukurydzy jest minimalna, wystarczy zachować dobrą funkcję żołądkowo-jelitową. Zwracam uwagę - to nie jest makuch, ale naturalna kukurydza.

Marka Orijen to holistyczna karma. W składzie nie ma żadnych odpadków, udział mięsa jest duży. Wszystkie składniki odżywcze i witaminy mogą otrzymać zwierzaka na zestaw owoców, ziół i warzyw, które są w składzie paszy. Producent Champion Petfoods. Są zaangażowani w jedzenie Acana.
Zwrócę uwagę na główne zalety produktu:
- jakość i prawdziwe mięso (około 80%);
- bez wzmacniaczy smaku i barwników, wszystko całkowicie naturalne;
- dobrze dobrane witaminy i minerały dla psów różnych ras;
- jagody i zioła.
Niedociągnięcia w kanale, nie widzę. Być może dla kogoś będzie to kosztowne, ale kosztuje jego pieniądze iw pełni spełnia najwyższe standardy.
Najlepiej nadaje się do dużych.

Pokarm dla psów Flatazor wystarczająco dobry. Jest produkowany we Francji i ma dobrze zrównoważoną kompozycję. Obejmuje ono naturalne mięso odwodnione, a większość paszy, która ma negatywny wpływ na zdrowie zwierząt, obejmuje produkty uboczne. Natychmiast producent nie oszczędzał na komponentach. Opatentowanym producentem dodatku są organolizaty (połączenie Omega-6 i Omega-3, aminokwasów i witamin). To pozwala psu mieć piękną, zdrową sierść i nie tylko.

Lubię to jedzenie, ponieważ jego struktura, w przeciwieństwie do innych producentów, w których znajduje się tylko mięso drobiowe, obejmuje mięso różnych zwierząt (drób, wieprzowina, wołowina). To jest to, do czego dodawane są tłuszcze i niezbędne pierwiastki śladowe. Występuje również w składzie wątroby i jaj, co ma korzystny wpływ na rozwój organizmu.
Istnieją różne rodzaje linii, ale przede wszystkim polecam serię Fitmin Solution dla psów, które mają problemy z alergią lub trawieniem. Nawet ten gatunek jest podzielony na podgatunki: ze smakiem królika, łososia, jagnięciny i koktajlu mięsnego. Nawet najbardziej wybredny zwierzak będzie mógł wybrać jedzenie do smaku. Ta dieta została stworzona przez.

Na początku byłem rozczarowany. Postanowiłem spróbować tej karmy dla mojego boksera, kupiłem paczkę 5 kg, gdy jemy dużo. Ale nie poszedł. Krzesło stało się płynne, stale gazy, było jasne, że pies nie czuje się dobrze. Zaczął głosić alarm, ale dobrze poinformowani ludzie zasugerowali, że najprawdopodobniej jest to okres adaptacji, ponieważ pies stres jest przejściem do nowej żywności, tym bardziej w składzie jest bardzo różny od suchego jedzenia, które jadł wcześniej. Po 5 dniach wszystko zniknęło, krzesło wróciło do normy, jedzenie zaczęło być lubiane. A pies stał się bardziej aktywny, zabawniejszy. Rozważcie to, drodzy hodowcy psów!

100% naturalnej żywności. Zawiera co najmniej 70% świeżego mięsa, które nie jest narażone na głębokie ciepło i inne procesy przetwarzania. Używana jest tylko metoda sublimacji. Dlatego Avva ma wysokie walory smakowe i jest dobrze wchłaniany. Pozostałe 30% pochodzi z owoców, warzyw, podrobów wysokiej jakości, aw niektórych przypadkach z płatków zbożowych. Preparat nie wymaga stosowania konserwantów. Kompozycja jest zbilansowana, kompletna, wszystkie składniki nadają się do żywienia człowieka. Elementy śladu są w aktywnej, lekkostrawnej formie. Wśród składników są: L-karnityna (pomaga uzyskać i utrzymać masę mięśniową), błonnik (stymuluje trawienie, oczyszcza jelita), hepato- i chondroprotektory (cholina i chondroityna), korzystne kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6. Na takiej diecie psy czują się świetnie, pełne energii.

Kanagan paszowy, pojawił się na rynku w 2002 roku, dotarli do Rosji dużo później i nadal nie są zbyt dobrze znani i niedostępni dla szerokiego grona konsumentów. To niefortunne dla mnie, ponieważ mogą konkurować z najbardziej znanymi holistami w zakresie kompozycji i recenzji właścicieli zwierząt domowych. Zakłady produkcji pasz znajdują się wyłącznie w Wielkiej Brytanii, co sugeruje, że pasze są wytwarzane zgodnie z wymogami UE, które są znacznie wyższe niż w bardziej "dogodnych" krajach. Odsetek świeżych i suszonych składników mięsa jest bardzo wysoki, chociaż jest jedno zastrzeżenie - w suchej karmie, 20% świeżego mięsa zamienia się w maksymalnie 10%, a to się zmieni.

Feed należy do klasy super premium. Mimo naturalnego składu nie można go nazwać holistycznym w klasycznym sensie z powodu zawartej w nim drobiowej mąki. Niemniej jednak Go może bezpiecznie stanowić podstawę codziennej diety. Wszystkie odmiany wyróżniają się wysoką wartością odżywczą, porcje średniej wielkości wystarczają do pełnego nasycenia, a uczucie sytości utrzymuje się przez długi czas. Zalety karmy obejmują jej wysoką strawność. Ilość ekskrementów zmniejsza się o prawie jedną trzecią, zapach z nich jest mniej intensywny. Problemy trawienne nie występują, kał zawsze jest uformowany, a nie płynny. Przepis jest wyjątkowy, ponieważ w produkcji wykorzystuje się wyłącznie świeże składniki, które nie są poddawane głębokiej obróbce przemysłowej. Jedzenie jest zbilansowane na BZHU, zawiera wiele naturalnych źródeł.

Ogólnie, ani ja, ani właściciele nie mają żadnych skarg na skład i jakość karmy Farmin ND, wiele psów je z przyjemnością i czuje się świetnie. Dobrym wskaźnikiem jest stosowanie wysokiej jakości składników w paszy - świeży filet z kurczaka, świeży śledź. W paszach drobnoziarnistych tego producenta tylko 20% zbóż jest to dość normalna liczba w porównaniu z innymi paszami tej klasy. Pasza jest wieloskładnikowa, większość z nich zawiera nie tylko wszystkie niezbędne składniki, ale bardzo rzadkie, takie jak ekstrakt z aloesu i ekstrakt z zielonej herbaty. Producent twierdzi, że aloes pomaga trawić, pobudzając wydzielanie żółci, a wyciąg z zielonej herbaty zabija bakterie i oświetla oddech zwierzęcia.

WITAJ, Cane Corso Italiano!

Menu nawigacji

Referencje użytkownika

Informacje o użytkowniku

Jesteś tutaj »WITAJ, Cane Corso Italiano! »Zdrowie i żywienie» Karma sucha dla psów - opinie i obserwacje

Karma sucha dla psów - opinie i obserwacje

Stanowiska 1 Strona 20 z 38

Udostępnij124-11-2009 21:30

  • Wysłane przez: Iris
  • Administrator
  • Lokalizacja: Краснодар
  • Zarejestrowany: 24-11-2009
  • Zaproszenia: 0
  • Wiadomości: 550
  • Płeć: kobieta
  • Wydał na forum:
    2 dni 17 godzin
  • Ostatnia wizyta:
    11-09-2010 15:39

Kwestia żywienia w ogóle, a także marek żywności w szczególności, jeśli chodzi o żywienie i "suchość", jest prawie tak stara jak świat, ale mimo wszystko uważam, że jest ona nadal istotna.
Stare marki znikają, pojawiają się nowe, ktoś ma dorosłe zwierzęta domowe, ma doświadczenie i możliwość zaproponowania i polecania czegoś - sugeruję więc, abyśmy omawiali, co karmimy naszą Corso i jak na nich wpływa.

Share225-11-2009 18:06

  • Wysłane przez: Natalie
  • Administrator
  • Od: Niemcy
  • Zarejestrowany: 23-11-2009
  • Zaproszenia: 0
  • Wiadomości: 7573
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 61 [1957-03-19]
  • Wydał na forum:
    1 miesiąc 9 dni
  • Ostatnia wizyta:
    01-09-2018 18:18

Teraz mamy ten sam problem. Przeszukałem cały Internet, znalazłem BOSCH dla kompozycji szczeniąt dużych ras w kompozycji.

-------------------------------------------------------------------------------------
Sam byłem zaskoczony, że na wszystkich paczkach w Niemczech są rosyjskie i ukraińskie instrukcje. To nie jest instancja do eksportu! Lokalny

ROYAL CANIN

95 procent to białko.
Aha, i mówiłem tak niepochlebnie o nim! Przepraszam.

wypełniacz:

kukurydza, odwodnione mięso drobiowe, białka zwierzęce, dalsze kukurydza w każdej postaci, babka lniana, nasiona słonecznika, proszek jajeczny, lizyna, drożdże, olej sojowy, wyciskanie z pałeczki ze skorupiaków, celuloza, suplementy witaminowe i mineralne.
To jest podstawa.
Tłuszcz - 14 procent,
białka - 32 procent,
substancje mineralne - 6,9 procent,
włókno - 1.7.
Witamina A - 19 000 jm,
Witamina D3 - 1200 jm,
Witamina E - 500 mg,
Miedź - 24 mg
Kalorie nie zostały określone.

BOSCH

wypełniacz:

mąka pszenna, drób, kukurydza, mąka ze świeżego mięsa, otręby pszenne, brzuch. tłuszcz, celuloza tłuszczowa, ryż, masa buraków, mączka rybna, mięso hydrolizowane, siemię lniane, drożdże, soda (to, zamiast ciast, myślę).

Białka - 28 procent,
tłuszcze - 12 procent,
minerały - 7,5 procent,
włókno - 2, 5.
Witamina A - 15000ME,
Witamina D3 - 1200 jm,
Miedź 10 mg itp.
Zawartość kalorii na 1 kg - 3.680 kcal IU / kg

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --
Teraz już dawno przeniosła się do Ekanuba - Sonia jadła przez długi czas jak poranne jedzenie, teraz rano zjada garść, czeka na krakersy na herbatę.
Bierze ze sobą jedzenie, każdą suchą żywność, trujące rośliny w ogrodzie. Nie jedz owoców. Kategorycznie nie je.
Uwielbia migdały i orzechy

Share326-11-2009 13:43

  • Wysłane przez: Svetik1707
  • Uczestnik
  • Lokalizacja: Moskwa
  • Zarejestrowany: 23-11-2009
  • Zaproszenia: 0
  • Wiadomości: 1102
  • Płeć: kobieta
  • Wydał na forum:
    6 dni 1 godzina
  • Ostatnia wizyta:
    12-05-2011 23:13

Oto link do strony, na której możesz
przeprowadzić analizę paszy.
Wszystko tam jest proste - wybierasz dwa kanały do ​​porównania.
i porównaj)))
Kiedy jeden z moich psów jadł jedzenie, zawsze zwracał uwagę
na tej stronie, gdzie jest napisane Analiza gwarantowana
-na linii "Inne". Nie jest jasne, co.
i producent nie wyjaśnia (((

Share427-11-2009 03:43

  • Wysłane przez: Eva i Nyuta
  • Uczestnik
  • Lokalizacja: St. Petersburg
  • Zarejestrowany: 27-11-2009
  • Zaproszenia: 0
  • Wiadomości: 705
  • Płeć: kobieta
  • Wiek: 43 [1975-03-06]
  • Wydał na forum:
    5 dni 16 godzin
  • Ostatnia wizyta:
    23-07-2014 18:21

Od samego początku siedzieliśmy na Bozita Robur, ale teraz przerzuciliśmy się na Fest Choyce dla szczeniąt dużych ras, podczas gdy mój maluch zjada nowy pokarm, podobała mi się kompozycja tego paszy, zwłaszcza obecność w niej:
Wapń
Wapń
Wapń jest potrzebny do budowy kości i zębów, bierze udział w przekazywaniu impulsów nerwowo-mięśniowych i krzepnięciu krwi. Wraz z niedoborem wapnia rozwijają się krzywica i osteomelacja.
Glukozamina
Glukozamina
Glukozamina odgrywa ważną rolę w rozwoju i utrzymywaniu płynu śródstawowego. Ponadto glukozamina jest integralną częścią śluzu wytwarzanego w przewodzie pokarmowym, płucach i nerkach. Przy braku glukozaminy pogarsza się stan skóry (suchość, łupież, nadmierne wyrafinowanie, letarg) i wełny (otępienie, łamliwość, włosy nie są mocno trzymane w mieszku włosowym). U psów obserwuje się osłabienie więzadeł stawowych, na zewnątrz może się to objawiać jako chwiejny, chwiejny chód, skulony na jednej z łap. Rozwój i terminowe tworzenie torebki stawowej pozostaje w tyle - integralność chrząstki stawowej jest upośledzona, co może prowadzić do rozwoju zapalenia stawów i artrozy, a także do stałego chromania, zwłaszcza stawów łokciowych i biodrowych.
Lecytyna
Lecytyna
Od greckiego tłumaczonego jako "żółtko jaja". Występuje we wszystkich żywych organizmach, ale jest zbierany z jaj i soi. Rozkłada cholesterol na małe cząsteczki, które łatwo przenikają do tkanek organizmu. Soja, zboża, drożdże piwne, ryby, a także żółtka jaja są dobrym źródłem lecytyny. Z biochemicznego punktu widzenia lecytyna należy do grupy substancji odżywczych znanych jako tłuszcze (tłuszcze, oleje, woski), a jako fosfolipid nazywa się fosfatydylocholiną. Bardzo ważne jest, aby pamiętać, że tak zwana lecytyna zawiera tylko jedną trzecią tej lecytyny, pozostałe dwie trzecie to inne fosfozery.
Witaminy i minerały
Witaminy Minerały
Składniki mineralne (nieorganiczne) i witaminowe (organiczne).
Yukka Shidiger
Yucca schidigera
Zawiera naturalne substancje w celu utrzymania zdrowia, odporności i prawidłowego funkcjonowania jelit; poprawa odnowy komórek, a tym samym spowolnienie procesu starzenia; zmniejsza zapach odchodów zwierzęcych.
Tokoferole
Tokoferole
Należą do grupy witamin E, która wspomaga układ odpornościowy, zwiększa efektywność układu sercowo-naczyniowego i krążenia. Zwykle dodaje się do tłuszczów, aby zapobiec utlenianiu.
Chlorek choliny
Chlorek choliny
Dodatek zawarty w kompleksie witamin B. Kontroluje tworzenie tłuszczów i cholesterolu, zapobiega gromadzeniu się tłuszczy w wątrobie, wspomaga ruchy tłuszczów w komórkach, poprawia pamięć, reguluje aktywność nerek, wątroby, pęcherzyka żółciowego. Niedobór może powodować wysokie ciśnienie krwi, różne choroby serca i choroby wątroby, w tym marskość wątroby itp. Zawarte w wątrobie, kalafiorze, szpinaku, orzechach, jajach, mące pszennej.
Chondroityna
Chondroityna
Czynnikiem wpływającym na metabolizm wapnia i fosforu w chrząstce jest wysokocząsteczkowy mukopolisacharyd. Zapobiega ściskaniu tkanki łącznej i pełni rolę swoistego smarowania powierzchni stawowych.

Teraz chcę trzymać miesiąc na tym kanale i przekazać analizę na temat strawności, zobaczmy, czy pozostanie na tym czy nie.

Share528-01-2010 16:48

  • Wysłane przez: Svetik1707
  • Uczestnik
  • Lokalizacja: Moskwa
  • Zarejestrowany: 23-11-2009
  • Zaproszenia: 0
  • Wiadomości: 1102
  • Płeć: kobieta
  • Wydał na forum:
    6 dni 1 godzina
  • Ostatnia wizyta:
    12-05-2011 23:13

Ocena suchych psów

Żywność, najbardziej popularna w Rosji i uznawana za najwyższą jakość przez naszych rodaków, ma niższe oceny w ocenie karmy dla psów. To ich produkty najczęściej pojawiają się na listach pasz wycofanych ze sprzedaży z powodu zagrożenia życia zwierząt domowych, a nawet z powodu zgonów po spożyciu tych pasz (sprawdzone laboratorium).

Rozumiejąc, że gromadzenie i analizowanie informacji o paszach w rozległych wodach Internetu jest niezwykle trudne i nieciekawe, przedstawię krótko ocenę suchej karmy dla psów spośród przedstawicieli reprezentowanych na rosyjskim rynku. Najwyższy wynik to 6 i dalej w dół.

Według testów przeprowadzonych od października do grudnia 2008 r., Najwyższej jakości kanały to:

****** Najlepszy kanał. Drogi, ale bardzo pomocny. Doskonała jakość, najpoważniejsze technologie i osiągnięcia. Ze względu na najwyższy bilans dzienna stawka jest niska, to znaczy prawie wszystko jest trawione. Jest nawet zauważalne, że uwalniana jest mniejsza masa kału - wszystko przetwarzane jest na energię. Są to kanały, które przywracają zwierzęta domowe po różnych chorobach, w tym powodowanych przez konkurentów o niskiej jakości.
* Innova EVO
* Czerwone mięso Innova EVO
* Zredukowany tłuszcz Innova EVO
* Orijen 6 Fresh Fish
* Orijen Adult
* Orijen Puppy
* Orijen Puppy Large
* Orijen Senior

***** Jakość, bardzo dobra karma. Niektóre, wcześniej zawarte w najwyższej klasie, ale z powodu nieprzestrzegania najwyższych standardów, przeniesione do niższej klasy. Jeśli już ich używasz i jesteś zadowolony z wyniku, nie powinieneś zmieniać się na kanał pierwszej kategorii.
* Acana Grasslands
* Acana Pacifica
* Acana Prairie Harvest
* Wszystkie fazy życia Canidae
* Wołowina Canidae Ryba
* Bezziarnista formuła ALS z rodziny Canidae
* Bezziarnista formuła łososia Canidae
* Zupa z kurczaka dla duszy Puppy Lover
* Innova Adult Dry Dog Food
* Innova Adult Dry Dog Food - Red Meat
* Innova Puppy Dry Puppy Food

**** Dobra karma, praktycznie bez szkodliwych składników. Ale według stosunku składników zwierzęcych i roślinnych nie można zaliczać do najwyższych kategorii.
* Duża rasa Acana Puppy
* Dorosły pies rasy Acana
* Duży dorosły rasy Acana
* Baranek Acany Apple
* Acana Light Dopasuj
* Acana Puppy Junior
* Acana Puppy Small Breed
* Starszy pies Acana
* Acana Small Breed
* Acana Sport Zwinność
* Kurczak z Canidae Ryż
* Canidae Lamb Ryż
* Chicken Soup For The Lover's Soul Dog
* Zupa z kurczaka dla duszy rasy Puppy Lover's Soul Large
* Eagle Pack Holistic Select Anchois, Sardynka Formuła mięsa z łososia
* Eagle Pack Holistic Select Chicken Meal Formuła ryżu
* Eagle Pack Holistic Select Duck Meal Formuła owsiana
* Eagle Pack Holistic Select Lamb Meal Formuła ryżu
* Zestaw orłów Holistic Select Large Dorosła formuła rasy olbrzymów
* Zestaw orłów Holistic Select Large Formuła szczeniąt rasy olbrzymów
* Innova Large Breed Adult Dry Dog Food
* Innova Large Breed Puppy Dry
* Innova Large Breed Senior Dry Dog Food
* Innova Senior Plus Dry Dog Food
* Nutro Ultra Holistic Adult
* Nutro Ultra Holistic Puppy
* Nutro Ultra Holistic Small Breed Adult
* Techni-Cal Natural Blend Puppy
* Techni-Cal Natural Blend Salmon Ziemniak

*** Nie ma sensu szczegółowa analiza ze względu na niską jakość prezentowanych pasz i ich ogromną ilość.

Wiele z nich kosztuje nie tylko wyżywienie wyższych grup, ale przewyższa je. Ekonomiczna karma niskiej jakości - mało strawne białko, niewiele witamin, niezbyt wyważone, składniki nie są starannie selekcjonowane.

Większość rasowych zwierząt jest w stanie siedzieć na takim jedzeniu bez żadnych szczególnych problemów zdrowotnych. Nie polecam karmienia ich kociąt (szczeniąt), nawet ze specjalnymi formułami dla kociąt (szczeniąt) tej samej firmy. Kiedy twój zwierzak osiągnął wiek co najmniej dwóch lat, jeśli Twoja sytuacja finansowa nie pozwala na coś poważniejszego, możesz pozwolić na taką dietę.

Na liście znajduje się ponad sto kanałów, więc tutaj powołuję się tylko na te, które najczęściej znajdują się w sklepach zoologicznych.

* Bozita Robur Breeder 30/15
* Bozita Robur Maintenance 27/15
* Bozita Robur Performance 33/20
* Canidae Platinum (Senior / Overweight)
* Chicken Soup For The Lover's Soul Dog (Light)
* Zupa z kurczakiem dla Duszy Duszy Kochanków
* Zupa z kurczaka dla duszy kochanek
* Diamentowy posiłek z wołowiną Ryżowa formuła dla psów
* Diament o dużych rasach dla dorosłych
* Diamond Naturals Beef Meal Formuła dla dorosłych ryżu
* Kurczak Diamond Naturals Formuła dla dorosłych ryżu
* Diamond Naturals Extreme Athlete
* Posiłek jagnięcy Diamond Naturals Ryż dorosły
* Diamond Naturals Large Breed 60+ Adult Formula
* Jagnięcy szczeniak rasy Large Naturals Large Breed Ryż
* Dorosły kurczak Diamond Naturals dla małych ras Formuła ryżu
* Diamentowy Naturals Mały Dorosły Baranek Ryż
* Formuła szczeniąt rasy diamentowej Naturals Small
* Formularz pielęgnacyjny dla holistek Select Eagle Pack
* Eagle Pack Puppy Chicken Formuła otrębów owsianych
* Starsza opieka Eagle Pack dla psów
* Forza10 Puppy Junior
* Forza10 Puppy Junior Diet
* Happydog Supreme Irlandia
* Happydog Supreme Toscana
* Karma sucha dla psów Innova o niskiej zawartości tłuszczu
* Innova Senior Dry Dog Food
* Karma Organic
* Nutra Gold Adult
* Nutri Gold Indoor Dog Microbites
* Nutra Gold Lamb Ryż dorosły
* Nutra Gold Large Breed Adult
* Szczenię dużych ras Nutra Gold
* Nutra Gold Puppy
* Nutra Gold Puppy Microbites
* Nutra Gold Salmon Ziemniak
* Kontrola masy Nutra Gold
* PRO PAC Earthborn Holistic Premium Dog Food
* Profesjonalny (cała linia)
* Regal Active Bites
* Regal Adult Bites
* Ugryzienie jagnięcia Regal
* Regal Puppy Bites
* Regal Sensi Bites
* Ugryzienia Regal Venison
* Royal Canin Medium Breed Adult 25
* Royal Canin Mini Puppy 33
* Royal Canin Mini Toy Indoor Adult 25
* Royal Canin Veterinary Diet (prawie cała linia)
* Techni-Cal Canine Lamb Ryż
* Techni-Cal Canine Sensitivity + Easy To Digest
* Techni-Cal Natural Blend Adult
* Techni-Cal Natural Blend Duck Owsianka
* Techni-Cal Natural Blend Senior

** Najbardziej obrzydliwe pod względem jakości i obfitości negatywnych recenzji i testów.

Mięso jest praktycznie nieobecne, nie ma tu czego tu umieszczać. Zdominowany - pshenka, otręby, odpady produkcji mięsnej. Źródła tkanki zwierzęcej są odpadami, co ogólnie nie jest złe, ale nie w takich ilościach. Dla witamin w ogólnej ciszy.

Jest to dopuszczalne tylko dla ubogich właścicieli lub fanatycznych właścicieli zoo w domu, które pochłaniają nawet większość racji takiej diety.

Zwierzę będzie żyło. O dziwo, wielu ludzi żyje nawet przez bardzo długi czas i bez żadnych szczególnych problemów zdrowotnych, przyzwyczajają się do tego. Nic dziwnego, że mówią: "Leczy się jak pies" lub "Kot ma dziewięć żyć".

Przystosowują się do szukania odpadków, oszczędzają witaminy w wątrobie do ostatniego miękiszu, a nawet dobrze się rozmnażają.

Lista jest ogromna, więc cytuję bardzo wybiórczo, para z każdego znanego producenta:

* Pierwszy wybór (prawie cała linia)
* Belcando (prawie cała linia)
* Bozita Robur Light Sensitive 19/07
* Diamond Naturals Senior 8+ Formula
* Pakiet Eagle Adult Small Bite for Dogs
* Hodowla Eagle Pack Original Adult
* Duży zestaw orłów Formuła szczeniąt rasy olbrzymów
* Formuła utrzymania orłów Pack Kurczak Mączka i ryż dla psów
* Eagle Pack Natural Lamb Ryż dla psów
* Pakiet elektryczny Eagle Pack dla psów
* Eukanuba (prawie cała linia)
* Forza10 (prawie cała linia)
* Happydog Light Croq
* Happydog Mini Croq
* Happydog Premium Croq
* Happydog Supreme Neuseeland
* Hills Prescription D / D Potato Łosoś
* Hills Prescription D / D Potato Dziczyzna
* Hills Prescription D / D Rice Jajko
* Hills Prescription J / D
* Iams ProActive Health Adult Lamb Meal Formuła ryżu
* Iams Veterinary Formulas Skin Coat Response FP / Canine Dry Formula
* Royal Canin Medi-cal (cała linia)
* Hills Nature's Best Canine Adult Large / Giant
* Hills Nature's Best Canine Adult Mini / Medium
* Nutra Gold Senior
* Nutra Nuggets Lamb Meal Ryż
* Nutro (cała linia)
* Nutro Natural Choice (cała linia)
* PRO PAC Puppy Lamb Meal Rice Formula Premium Puppy Food
* Pro Plan Selects (cała linia)
* Pro Plan Sensitive Skin and Formula
* Pronature (cała linia)
* Purina Naturalnie Complete Dog Chow
* Purina Veterinary Diets DH Dental Health Canine Formula
* Regal Lean Bites
* Royal Canin (cała pozostała część linii)
* Royal Canin Veterainary Diet (wszystko, co nie jest wliczone w cenę)
* Supreme Ireland Salmon Królik
* Supreme Neuseeland Lamm
* Najwyższy Toscana
* Techni-Cal Canine Adult
* Techni-Cal Canine Bone Wspólne
* Techni-Cal Puppy

* Doskonały wybór dla łupieżców, o wiele lepszy niż strychnina - to zbyt szybko, nie masz czasu, aby czerpać pełną przyjemność z kontemplacji powolnej śmierci obwodów.

Ciekawostką jest to, że pasza w tej kategorii nie jest najtańsza, przedostatnia kategoria jest średnio tańsza, podobno sadystyczna usługa jest wliczona w cenę produktu, oprócz kosztu kopyt, piór, wnętrzności, czyszczenia i narkotyków.

* Advance (cała linia)
* Belcando Multi-Croc
* Bozita (cała linia, nieuwzględniona w)
* Chicopee (cała linia)
* Formuła Diamond Hi-Energy Sporting Dog
* Diamentowa formuła o niskiej zawartości tłuszczu
* Konserwacja diamentów
* Oryginały diamentowe
* Formuła wydajności diamentowej dla psów
* Diamond Premium Adult
* Diamond Puppy Formula
* Eagle Pack Adult Formula dla psów
* Eukanuba Adult Large Breed Formula
* Eukanuba według rasy
* Najwyższa wydajność Eukanuba dla dużych ras
* Eukanuba Puppy Large Breed Formula
* Eukanuba Puppy o średniej rasie
* Formuła Eukanuba Puppy Small Rasa
* Eukanuba Senior Large Breed Maintenance Formula
* Wrażliwy żołądek Eukanuba
* Happydog Sano Croq
* Hill's Science Diet (większość linii)
* Hills Prescription (cała linia)
* Iams (reszta linii)
* Nutra Nuggets (cała linia)
* Rodowód (cała linia)
* PRO PAC (cała linia)
* Pro Plan (prawie cała linia)
* Purina (prawie cała linia)
* Purina Veterinary Diets (cała linia)
* Royal Canin (kilka rodzajów)
* Techni-Cal Canine Senior
* Techni-Cal Canine Kontrola wagi

Jak widać, 99% najpopularniejszych i promowanych kanałów znajduje się w niższych kategoriach ** i *.

Wykonuj własne wnioski.

Jakie jedzenie jest dobre dla psów

Wciąż czekam na szczeniaka, ale staram się przygotować na jego wygląd. Pytanie dotyczy teraz karmienia. Wiele już czytałem na temat naturalnego karmienia i karmienia suchym jedzeniem i zdałem sobie sprawę, że ten spór nigdy nie zostanie rozwiązany. Ale bez wchodzenia w głąb demagogii przez to, co lepiej karmić, proszę powiedz mi, czy karmisz suchą karmą, jaki rodzaj jedzenia jest dobry dla psów? Słyszałem wiele dobrych opinii na temat jedzenia psich wzgórz. Co jeszcze jest dobrego i dlaczego są tacy dobrzy?

Sądząc po tym, co piszą, w przeważającej części słyszę o produktach premium i super-premium. Wszystkie Royal Canin (Royal Canin) są szczególnie chwalone, nie wiem czy nie, ale moje nie zjadły, więc nakarmiłem Eukanubę. Teraz przestało jeść, próbujemy innych różnych pokarmów.

Właściwie to dobra karma dla psa to taka, która pasuje do niej, a mianowicie: nie spowoduje alergii, będzie dobrze wchłonięta, nie zmęczy się z czasem. To nie musi być sucha żywność. Naturalne odżywianie jest cenne i pozwala eksperymentować, zmieniać zboża, mięso, dodawać różne warzywa. Ale jeśli jesteś bardziej skłonny do suszenia żywności, weź próbkę pary lub trzech i zobacz, jaki będzie wynik. Na przykład usłyszałem całkiem niezłe recenzje o kanale Happy Dog. Ma dobrą jakość, a cena jest bardziej lub mniej akceptowalna.

Hmm. Wszystko jest bardzo indywidualne. Na przykład, jeśli twój pies jest uczulony, królewski może nie być odpowiedni. Również na planie może być brak tolerancji, szczególnie wśród tych, którzy cierpią na choroby przewodu pokarmowego. Konieczne jest wybranie, ale spróbuj podać tę samą klasę premium. I w żadnym wypadku nie kupuj takich rodzajów pedigri lub chapi, ich jakość chce być najlepsza.

Gdy odbierzesz szczeniaka, Twój hodowca powie ci, jak i jaki jest najlepszy sposób karmienia twojego psa. Jeśli zacznie karmić suchą żywność, możesz kontynuować karmienie ich, jeśli na naturalce możesz przenieść się do suszenia lub pozostać na naturalce. Jeśli jednak karmisz się przez suszenie, to gdy szczeniak się dorośnie, będzie musiało zostać przeniesione do dorosłego jedzenia, a wtedy będziesz cierpieć. Musisz przejść przez wiele paszy, aż znajdziesz właściwą dla swojego psa, lub musisz udać się do weterynarza, aby mógł zalecić odpowiednie jedzenie zgodnie ze swoim zdrowiem.

Znalazł jeden kanał oceny. Tam, gdzie powiedziano, że Innova EVO i Orijen są uważane za najlepsze na świecie. Po nich nie było najlepszych, ale także wysokiej jakości - Acana, Canidae i Innova Adult. Niektóre odmiany Acany, Eagle Pack, Nutro Ultra Holistic, Innova Large, które nie zawierają prawie żadnych szkodliwych składników, uważane są za dobre pokarmy. Royal dał tylko 3 punkty na 6 punktów w tej ocenie, a wzgórza zazwyczaj znajdowały się w przedostatnim miejscu.

Te oceny są bardzo względne, podobnie jak wszystkie reklamy. Wybór paszy powinien odbywać się nie na podstawie ocen, ale na podstawie potrzeb twojego zwierzęcia. Niektóre psy na niezbyt drogich karmach wyglądają świetnie, ale od kogo i na drogie alergie wyjdą.

Nie wiesz, jak wybrać dobre karmy dla psów. Oto kilka wskazówek dotyczących wybierania karmy premium.

Tak więc pierwszą rzeczą, na którą nie należy zwracać uwagi, jest reklama w telewizji. Reklamują paszę o najniższej jakości.

Po drugie - przejdź do swojego weta, zazwyczaj wiedzą, że lepiej jest doradzić swojemu psu.

Po trzecie - porozmawiaj z właścicielami swojej rasy. Przeczytaj o całym jedzeniu, powiem im bardzo wiele.

Po czwarte, nigdy nie wchodź w niską cenę, dobre karmy premium nigdy nie kosztują tak wiele.

Po piąte - poszukaj i przejrzyj oceny suchych pasz, dokonaj porównań.

Po szóste - w sklepie ze zwierzętami możesz również skonsultować się ze sprzedawcą, ale pamiętaj, aby najpierw sprawdzić, czy ma on wykształcenie.

Siódme - zawsze czytaj kompozycję zapisaną na opakowaniu. W Internecie są transkrypty o różnych nazwach, o tym, co mają na myśli i z czego są zrobione.

Więc przeanalizuj wszystkie zebrane informacje, a następnie myślę, że możesz wybrać dobrą karmę dla swojego psa.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Mogę ci doradzić, że karmy Dr.Alders lub Dr.Clauder (po pierwsze niemiecka jakość) nie są drogie, ponieważ istnieje segment klasy ekonomicznej, chcę zaznaczyć, że ten pasz nie jest produkowany w Rosji tylko w Niemczech. Możesz nakarmić o planie - również jakość jest super, ale droga

Ale w żadnym wypadku nasz krajowy producent, Chappi, Pedi Gris, Royal (Royal teraz robi w Rosji)
Na przykład doktor Alders jest w tym dobry. Cena, jakość, sucha karma, wszelkiego rodzaju mieszanki, a nawet konserwy mięsne (kawałki), są tam również dodatki glukozamina, inne witaminy itp.
Zasada dr Claudera jest taka sama bez dodatków
O planie jest interesujący, jeśli nie masz nic przeciwko tym pieniądzom

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Wybrałem "bosh", najpierw czytałem recenzje przez długi czas w Internecie, potem porównywałem kompozycję pasz przez długi czas, zawartość białka itd. Itp. wybór padł na akana i bosh, nowy akane byłem zawstydzony obecnością ziemniaków i stosów wszelkiego rodzaju jagód, których moje nie potrzebuje. Zobaczmy, co się stanie. Po prostu zaczęliśmy się do niego przenosić.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Słyszałem, że jedzenie Royal Canin jest całkiem dobre, wszystko wydaje się być zrównoważone, ale kosztuje to odpowiednio. Nadal jednak bardzo uważam na karmę - mieliśmy psa, więc zaczęła mieć okropną alergię z suchego jedzenia, a weterynarz zabronił jej karmić ją pokarmem - nie ma nic lepszego dla zwierząt niż naturalnej żywności, jest gotowana sama - wystarczy śledzić Wymaga niezbędnej ilości białka, tłuszczu i węglowodanów. Koszt będzie taki sam, a może i tańszy, choć oczywiście wymaga wiele wysiłku ze strony właściciela.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Pierwsze pytanie, które musisz zadać sobie sam: czy karmisz swojego zwierzaka naturalnym pokarmem, czy będzie to pasza przygotowana?
Jeśli wybierzesz produkty naturalne, są pewne niuanse:
1. Psy wieprzowe nie mogą jeść. Tłuszcz wieprzowy jest słabo trawiony przez ciało psa i często powoduje zaburzenia przewodu pokarmowego, jest również deponowany w wątrobie psa i powoduje jego otyłość. Możesz wołowinę, kurczaka, jagnięcinę. Za pierwszym razem możesz parować mięso - zalać wrzącą wodą, ale nie gotować. Za kilka miesięcy możesz przyzwyczaić się do surowego mięsa.
2. Nie zaleca się również podawania określonego rodzaju ryb: niektóre powodują niedokrwistość z niedoboru żelaza. Do bezpiecznych należą: dorsz, liść (zderzak), vomer, mięczak, kubańczyk, morski karaś, ryba-kapitan (roger), rogatnik (ryba wyzwalająca), pułapka na palce (galeoid, brodaty ptak, salem), grzałka, piaskowiec. Ogólnie rzecz biorąc, wystarczy dać rybę jeden do dwóch razy w tygodniu, a nie więcej.
3. Zboża - często używają ryżu, gryki i płatków owsianych. Ale lepiej gotować owsiankę w bulionie mięsnym.
4. witaminy - obowiązkowe, ale sezonowe. Niekontrolowane stosowanie witamin może prowadzić do rozwoju hiperwitaminozy, kamicy, chorób neurologicznych i problemów z wątrobą. Radzę pić kurs jesienią, a na wiosnę miesiąc - półtorej, a nie więcej.
Oto kilka przykładów gotowania:

Zagotuj bulion w mięsie (około 0,5 - 1 kg na patelnię). Kiedy mięso jest ugotowane, należy je wyciągnąć i pokroić na małe kawałki, aby pies mógł je połknąć bez żucia. W bulionie dodać jedno lub dwa zboża. Gotuj do stanu kruchego. Jeszcze przed przygotowaniem owsianki można dodać tarte warzywa. Dodaję marchew, kapustę i zielenie. Mięso można dodać natychmiast lub zmieszać tuż przed karmieniem. Nawet jem kota z taką owsianką z przyjemnością.

Drugi przepis: kup płatki owsiane i gotuj w zwykłym szklanym słoiku, około 1 do 1. Taką owsiankę przechowuje się przez około dwa dni, więc wygodniej jest piec płatki owsiane na kilka karmień.

Też zapomniałem powiedzieć. Pamiętaj, aby podać produkty mleczne - twarożek, kefir, mleko (jeśli nie ma biegunek).

Jakie jedzenie jest dobre dla psów

Wciąż czekam na szczeniaka, ale staram się przygotować na jego wygląd. Pytanie dotyczy teraz karmienia. Wiele już czytałem na temat naturalnego karmienia i karmienia suchym jedzeniem i zdałem sobie sprawę, że ten spór nigdy nie zostanie rozwiązany. Ale bez wchodzenia w głąb demagogii przez to, co lepiej karmić, proszę powiedz mi, czy karmisz suchą karmą, jaki rodzaj jedzenia jest dobry dla psów? Słyszałem wiele dobrych opinii na temat jedzenia psich wzgórz. Co jeszcze jest dobrego i dlaczego są tacy dobrzy?

Sądząc po tym, co piszą, w przeważającej części słyszę o produktach premium i super-premium. Wszystkie Royal Canin (Royal Canin) są szczególnie chwalone, nie wiem czy nie, ale moje nie zjadły, więc nakarmiłem Eukanubę. Teraz przestało jeść, próbujemy innych różnych pokarmów.

Właściwie to dobra karma dla psa to taka, która pasuje do niej, a mianowicie: nie spowoduje alergii, będzie dobrze wchłonięta, nie zmęczy się z czasem. To nie musi być sucha żywność. Naturalne odżywianie jest cenne i pozwala eksperymentować, zmieniać zboża, mięso, dodawać różne warzywa. Ale jeśli jesteś bardziej skłonny do suszenia żywności, weź próbkę pary lub trzech i zobacz, jaki będzie wynik. Na przykład usłyszałem całkiem niezłe recenzje o kanale Happy Dog. Ma dobrą jakość, a cena jest bardziej lub mniej akceptowalna.

Hmm. Wszystko jest bardzo indywidualne. Na przykład, jeśli twój pies jest uczulony, królewski może nie być odpowiedni. Również na planie może być brak tolerancji, szczególnie wśród tych, którzy cierpią na choroby przewodu pokarmowego. Konieczne jest wybranie, ale spróbuj podać tę samą klasę premium. I w żadnym wypadku nie kupuj takich rodzajów pedigri lub chapi, ich jakość chce być najlepsza.

Gdy odbierzesz szczeniaka, Twój hodowca powie ci, jak i jaki jest najlepszy sposób karmienia twojego psa. Jeśli zacznie karmić suchą żywność, możesz kontynuować karmienie ich, jeśli na naturalce możesz przenieść się do suszenia lub pozostać na naturalce. Jeśli jednak karmisz się przez suszenie, to gdy szczeniak się dorośnie, będzie musiało zostać przeniesione do dorosłego jedzenia, a wtedy będziesz cierpieć. Musisz przejść przez wiele paszy, aż znajdziesz właściwą dla swojego psa, lub musisz udać się do weterynarza, aby mógł zalecić odpowiednie jedzenie zgodnie ze swoim zdrowiem.

Znalazł jeden kanał oceny. Tam, gdzie powiedziano, że Innova EVO i Orijen są uważane za najlepsze na świecie. Po nich nie było najlepszych, ale także wysokiej jakości - Acana, Canidae i Innova Adult. Niektóre odmiany Acany, Eagle Pack, Nutro Ultra Holistic, Innova Large, które nie zawierają prawie żadnych szkodliwych składników, uważane są za dobre pokarmy. Royal dał tylko 3 punkty na 6 punktów w tej ocenie, a wzgórza zazwyczaj znajdowały się w przedostatnim miejscu.

Te oceny są bardzo względne, podobnie jak wszystkie reklamy. Wybór paszy powinien odbywać się nie na podstawie ocen, ale na podstawie potrzeb twojego zwierzęcia. Niektóre psy na niezbyt drogich karmach wyglądają świetnie, ale od kogo i na drogie alergie wyjdą.

Nie wiesz, jak wybrać dobre karmy dla psów. Oto kilka wskazówek dotyczących wybierania karmy premium.

Tak więc pierwszą rzeczą, na którą nie należy zwracać uwagi, jest reklama w telewizji. Reklamują paszę o najniższej jakości.

Po drugie - przejdź do swojego weta, zazwyczaj wiedzą, że lepiej jest doradzić swojemu psu.

Po trzecie - porozmawiaj z właścicielami swojej rasy. Przeczytaj o całym jedzeniu, powiem im bardzo wiele.

Po czwarte, nigdy nie wchodź w niską cenę, dobre karmy premium nigdy nie kosztują tak wiele.

Po piąte - poszukaj i przejrzyj oceny suchych pasz, dokonaj porównań.

Po szóste - w sklepie ze zwierzętami możesz również skonsultować się ze sprzedawcą, ale pamiętaj, aby najpierw sprawdzić, czy ma on wykształcenie.

Siódme - zawsze czytaj kompozycję zapisaną na opakowaniu. W Internecie są transkrypty o różnych nazwach, o tym, co mają na myśli i z czego są zrobione.

Więc przeanalizuj wszystkie zebrane informacje, a następnie myślę, że możesz wybrać dobrą karmę dla swojego psa.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Mogę ci doradzić, że karmy Dr.Alders lub Dr.Clauder (po pierwsze niemiecka jakość) nie są drogie, ponieważ istnieje segment klasy ekonomicznej, chcę zaznaczyć, że ten pasz nie jest produkowany w Rosji tylko w Niemczech. Możesz nakarmić o planie - również jakość jest super, ale droga

Ale w żadnym wypadku nasz krajowy producent, Chappi, Pedi Gris, Royal (Royal teraz robi w Rosji)
Na przykład doktor Alders jest w tym dobry. Cena, jakość, sucha karma, wszelkiego rodzaju mieszanki, a nawet konserwy mięsne (kawałki), są tam również dodatki glukozamina, inne witaminy itp.
Zasada dr Claudera jest taka sama bez dodatków
O planie jest interesujący, jeśli nie masz nic przeciwko tym pieniądzom

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Wybrałem "bosh", najpierw czytałem recenzje przez długi czas w Internecie, potem porównywałem kompozycję pasz przez długi czas, zawartość białka itd. Itp. wybór padł na akana i bosh, nowy akane byłem zawstydzony obecnością ziemniaków i stosów wszelkiego rodzaju jagód, których moje nie potrzebuje. Zobaczmy, co się stanie. Po prostu zaczęliśmy się do niego przenosić.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Słyszałem, że jedzenie Royal Canin jest całkiem dobre, wszystko wydaje się być zrównoważone, ale kosztuje to odpowiednio. Nadal jednak bardzo uważam na karmę - mieliśmy psa, więc zaczęła mieć okropną alergię z suchego jedzenia, a weterynarz zabronił jej karmić ją pokarmem - nie ma nic lepszego dla zwierząt niż naturalnej żywności, jest gotowana sama - wystarczy śledzić Wymaga niezbędnej ilości białka, tłuszczu i węglowodanów. Koszt będzie taki sam, a może i tańszy, choć oczywiście wymaga wiele wysiłku ze strony właściciela.

  • Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze

Pierwsze pytanie, które musisz zadać sobie sam: czy karmisz swojego zwierzaka naturalnym pokarmem, czy będzie to pasza przygotowana?
Jeśli wybierzesz produkty naturalne, są pewne niuanse:
1. Psy wieprzowe nie mogą jeść. Tłuszcz wieprzowy jest słabo trawiony przez ciało psa i często powoduje zaburzenia przewodu pokarmowego, jest również deponowany w wątrobie psa i powoduje jego otyłość. Możesz wołowinę, kurczaka, jagnięcinę. Za pierwszym razem możesz parować mięso - zalać wrzącą wodą, ale nie gotować. Za kilka miesięcy możesz przyzwyczaić się do surowego mięsa.
2. Nie zaleca się również podawania określonego rodzaju ryb: niektóre powodują niedokrwistość z niedoboru żelaza. Do bezpiecznych należą: dorsz, liść (zderzak), vomer, mięczak, kubańczyk, morski karaś, ryba-kapitan (roger), rogatnik (ryba wyzwalająca), pułapka na palce (galeoid, brodaty ptak, salem), grzałka, piaskowiec. Ogólnie rzecz biorąc, wystarczy dać rybę jeden do dwóch razy w tygodniu, a nie więcej.
3. Zboża - często używają ryżu, gryki i płatków owsianych. Ale lepiej gotować owsiankę w bulionie mięsnym.
4. witaminy - obowiązkowe, ale sezonowe. Niekontrolowane stosowanie witamin może prowadzić do rozwoju hiperwitaminozy, kamicy, chorób neurologicznych i problemów z wątrobą. Radzę pić kurs jesienią, a na wiosnę miesiąc - półtorej, a nie więcej.
Oto kilka przykładów gotowania:

Zagotuj bulion w mięsie (około 0,5 - 1 kg na patelnię). Kiedy mięso jest ugotowane, należy je wyciągnąć i pokroić na małe kawałki, aby pies mógł je połknąć bez żucia. W bulionie dodać jedno lub dwa zboża. Gotuj do stanu kruchego. Jeszcze przed przygotowaniem owsianki można dodać tarte warzywa. Dodaję marchew, kapustę i zielenie. Mięso można dodać natychmiast lub zmieszać tuż przed karmieniem. Nawet jem kota z taką owsianką z przyjemnością.

Drugi przepis: kup płatki owsiane i gotuj w zwykłym szklanym słoiku, około 1 do 1. Taką owsiankę przechowuje się przez około dwa dni, więc wygodniej jest piec płatki owsiane na kilka karmień.

Też zapomniałem powiedzieć. Pamiętaj, aby podać produkty mleczne - twarożek, kefir, mleko (jeśli nie ma biegunek).

Karma sucha dla psów: opinie klientów

Prawie wszyscy właściciele psów, zanim zaczną karmić swojego zwierzaka suchym pokarmem jakiegoś producenta, postarają się zbadać opinie na temat suchej karmy dla psów, aby wybrać najlepszą opcję dla siebie pod względem ceny i jakości.

Postanowiliśmy dać odwiedzającym naszą stronę okazję do zapoznania się z opiniami na temat karmy dla psów różnych producentów i marek, które zostały przesłane przez odwiedzających naszą stronę.

Prosimy również czytelników o podzielenie się swoimi doświadczeniami, pozytywnymi lub negatywnymi, z wykorzystaniem tego lub innego źródła. Twoja opinia jest dla nas bardzo ważna. W końcu pomoże to innym właścicielom psów wybrać najlepszą karmę dla swojego zwierzaka.

Recenzje karmy dla psów suchych Royal Canin Maxi Adult 26

Recenzja nr 1: Wystarczyło 1 raz, aby dać naszemu Jackowi (Kurzhaar) Royal Canin Maxi Adult 26, a teraz nasz zwierzak nie zostanie odciągnięty od miski z jedzeniem. Teraz kupujemy tylko ten kanał. Wszystkie pozostałe pokarmy dla naszego czworonożnego zwierzaka są po prostu obojętne. Karmimy psa Royal Canin Maxi Adult 26 przez około 2 lata. Niemal natychmiast zaczęły pojawiać się pozytywne zmiany u psa.

Jack stał się bardziej energiczny, zaczął grać więcej i jednocześnie jego agresywność całkowicie zniknęła, co też nie jest nieważne. Zewnętrznie pies zaczął wyglądać znacznie lepiej. Wełna stała się gładsza i lśniąca. I z krzesłem dla psa po karmieniu Royal Canin Maxi Adult 26, nie było żadnych problemów. Byliśmy zadowoleni z jedzenia.

Recenzja nr 2: Moja kuzynka karmi swój golden retriever tym pokarmem przez 4 lata. Poprzednio używane przez Pedigri. Efekt był bardzo negatywny - pies zaczął mieć zaburzenia jelitowe.

Po wizycie u weterynarza polecił spróbować czegoś z zakresu Royal Canin. Natychmiast wybrałeś karmę dla psów Royal Canin, odmianę Royal Canin Maxi Adult 26, ponieważ jest przeznaczona dla psów dużych ras w wieku.

Najpierw wzięli małą paczkę do testu. Jedzenie nie jest bardzo tanie i naprawdę nie chciało się marnować pieniędzy. Larsu Royal Canin Maxi Adult 26 karmy dla psów natychmiast zasmakowało i możemy powiedzieć, że stał się jego prawdziwym fanem. Po kilku tygodniach problemy trawienne psa całkowicie zniknęły.

Jelito działa jako skoordynowany mechanizm. Wygląd zaczął się poprawiać w ciągu około 2-3 miesięcy. Teraz jej siostra kupuje duże opakowanie o wadze 15 kg. Okazuje się więc, że jest to o wiele bardziej opłacalne niż zakup 4 funtów.

Kolejny ważny moment. Na rufie znajdują się specjalne składniki, które chronią stawy. A jak wiadomo, dla psów dużych ras ta chwila jest bardzo ważna. Dlatego mamy nadzieję, że nasz złoty pies uniknie problemów ze stawami.

Hill's Adult Large Breed Regular Recenzje dla Dry Dog Food

Recenzja numer 1: Mamy psa rasy sznaucer. Jest to duży pies o wadze około 50 kilogramów. Od najmłodszych lat karmiono je karmą dla psów Hills Hills, aby uzyskać wystarczającą ilość zdrowej żywności, witamin, minerałów. Gdy pies dorósł, próbował użyć innego pokarmu, jedzenie nadal nie jest tanie. Czego po prostu nie próbowaliśmy. W naszej diecie były prawie wszystkie marki premium food, klasa super premium.

Pies zareagował na niektóre z nich z zaparciami, pies po prostu spojrzał na inne pasze z zaskoczeniem - rasa była duża, a herbatniki z psem były z monetą, połykały je bez żucia, a pies powinien pracować ze szczękami. Trzeci pokarm był z ciastek o normalnej wielkości, ale o konsystencji pianki. Nasi Czarni po prostu nie łaknęli. Zaczęli karmić się częściej, ale za pieniądze okazało się to samo jak Hills.

Ale potem było gorzej, były problemy z nerkami. Najpewniej pojawiły się kamienie. Pies stał się ospały, tylko żałośnie płakał. Aby przywrócić psa normalne życie, musieliśmy spędzić dużo czasu i pieniędzy na testach, lekach i weterynarzu. Jednak przysłowia mówią poprawnie: nie szukają dobra od dobra, a skąpiec płaci dwa razy.

W rezultacie doszli do tego, że było - na Wzgórza. Nigdy więcej pragnienia eksperymentowania.

Recenzja numer 2: karmimy tę markę, zalecając weterynarza, gdy nasz pies miał rok. Moim zdaniem jest to jeden z najlepszych kanałów klasy premium dla dużych ras psów. Mamy Rottweilera o wadze około 45 kg, zjada około 500 gramów paszy dziennie. Ta żywność ma zbilansowany skład, w którym witaminy, minerały i, co ważniejsze, glukozamina są obecne w celu utrzymania zdrowych stawów (nie trzeba podawać glukozaminy oddzielnie jako dodatku).

Od czasu do czasu staramy się zmieniać jedzenie, dając naszemu rottweilrowi inne pasze, ale na koniec znów wracamy do Hills. To zwierzę jest naszą ulubioną miłością. Istnieją różne pakiety 1, 3, 7,5 i 15 kilogramów. Z reguły pakiet 15 kilogramów wystarcza nam na około miesiąc. Ostatnio zamiast 15 kg opakowań poszło 12 kilogramów.

Niestety, ten pakiet nie wystarczy na miesiąc. Ogólnie rzecz biorąc, jeśli jesteś właścicielem dużego psa i nie żałujesz pieniędzy za jedzenie - Hills jest wspaniałym wyborem. Od ponad czterech lat używamy tego kanału.

Czytaj Więcej O Psach

Shar Pei: opieka, utrzymanie i karmienie w domu

Szkolenie Jedną z najbardziej bezpretensjonalnych ras psów jest Shar Pei: pielęgnacja karmy i trzymanie jej w domu nie wymaga dużych nakładów.Shar Pei jest kompaktowym, eleganckim towarzyszem dla psa.

Wszystko o żywieniu szpica pomorskiego

Szkolenie Pomarańcze - ozdobne miniaturowe psy. Jedzą trochę, ale mogą wybrać i wybrać jedzenie.
Ważne jest, aby zaszczepić odpowiednią kulturę żywieniową od wczesnego dzieciństwa.

Mój pies stróżujący

Szkolenie Dog Blog - My WatchdogAmerykański Cocker SpanielNos Snub, długie uszy z lokami i kudłaty kosmyk kryją się za poważną rasą myśliwską. Amerykański Cocker Spaniel ma doskonały talent i był używany do polowania na ptaki łowne przez kilka dekad.